Peki, hem mevcut kültürünüzü ortak akılla daha da zenginletip geliştirmek ve muhafaza etmek, hem de başka ülkelerin kültürleriyle alışveriş yaparak, ama onların kültür potasında dejenere olmadan kültür değerlerinizi gelecek nesillere taşımak nasıl mümkün olur? Bunun birkaç yolu var. Ve bunu başarabilen ya da başaramayan, incelenmesi gereken ülkeler var. Ülke olarak yeterince başarabildiğimiz kanısında değilim!! Bu konuyu sosyal bilimcilere bırakarak, ben Ünye ile ilgili düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Spor faaliyetleri açısından bakacak olursak, Belediye Başkanı Arpacıoğlu'nun sporu desteklediğini görüyoruz. Bunu, hem uluslararası başarılara imza atacak düzeye gelmiş olan Belediyespora vermiş olduğu destek açısından, hem de Ünyespor'a verdiği destek bakımından söyleyebiliriz… Ancak, ben Sayın Belediye Başkanı'ndan bir güzel çalışmaya daha öncülük etmesini, Ünye'ye geniş kapsamlı ve çok yönlü faaliyetlere hizmet edebilecek büyük bir kültür sitesi kazandırmasını istirham ediyorum.
Şöyle büyük bir kültür kompleksine Ünye'nin gerçekten çok ihtiyacı var.
Ünyelilerin, kültürlü olma ekseninde gerekli kurallar ve eğitim kavramıyla harmanlanmış gelişmeye de önem vermesi lazım. Diyeceksiniz ki ne yani, biz şimdi kültürden yana eksik miyiz? Yok, size bir şey demiyorum da şöyle Ünye'ye kuşbakışı bir bakalım, neler göceceğiz seyreyleyelim ! Korna çalarak selam veriliyor, kaldırımlar baştan sona çekirdek kabuğu, yaptığı düğünün müzik sesi üç mahalle ilerden dinleniyor. Bayanın saksıya döktüğü su başımı yıkıyor, balkona astığı çamaşırın suyu, bilmem ki nasıl bir bayanın huyu, bu aymazlıklar karşısında ne yapsın beynimdeki duyu? Ben ne yapıyorum yaa.. Eskice Hoca mı zannettim bir an için kendimi ne ? Neyse, devam edelim. Tiyatro gibi etkinliklere hala yeterli ilgi gösterilmiyor, daha da kötüsü, tiyatroya geç gelinerek, salonda tak tuk pervazsızca yürünüp tiyatrocuya ve izleyicilere saygısızlık yapılıyor. Hala sigara izmaritleri olur orta caddelere atılıyor. Dolmuşta adam telefonu kulağına dayamış, Dünya'nın bir ucundaki Papua Yeni Gine'deki biriyle konuşuyormuş gibi bas bas bağırıyor!
Dinleme kültürü gelişmemişâ€¦ Kimse birbirini dikkatli dinlemiyor. Herkes daha çok konuşmak istiyor. Herkes bilge, herkes filozof… Herkes en iyi futbol yorumcusu, herkes en iyi siyaseti bilen, herkes en maceralı askerlik yapan…İyi de bir bakalım kimmiş ALLAH'A tapan! O zaman hadi kısaca cami adabımıza da bakalım.! Cami'de cep telefonları maşallah çeşit çeşit melodilerle çalıyor, hatta cevap bile veriliyor. Camide hasbıhal edilip, sohbetler yapılıyor. Aslında cami adabına başka bir yazımda daha geniş yer vermek istiyorum.
Sonuç olarak, hangi yaşta olursak olalım, kendimizi eğitmemiz gerekiyor. Saygılarımla.