Bahri Çal’a böbrek nakli yapıldı
Bahri Çal’a böbrek nakli yapıldı
6 Ocak 2012 Cuma 09:46
Ünye’deki Ege Restoran’ın işletmecisi Bahri Çal, yakalandığı böbrek rahatsızlığı sonrasında eşinin desteğiyle çapraz böbrek nakli sonucu sağlığına kavuştu.

Ünyeli 46 yaşındaki Bahri Çal, yeni yıla eşi tarafından sağlanan çapraz nakil sonrası yeni böbreği ile merhaba dedi. Rahatsızlığı nedeniyle 3,5 yıl önce diyalize girmeye başlayan Çal, “Aslında bu aşamaya gelmeyebilirdim, ama sağlığıma gereken özeni gösteremedim” diyerek, herkesi vaktinde sağlığı ile ilgilenmeye çağırdı.

20 yıl önce yüksek tansiyon şikayetinin başladığını, fakat tedavi için gerekli hassasiyeti göstermediğini belirten Bahri Çal, “Bu ihmalin doğal sonucu olarak 5 yıl önce kalp krizi geçirdim. Anjiografi ve stent takılmasını takiben kontrol altına alınamayan tansiyon yüksekliği nedeni ile böbreklerimde de problem olduğu ortaya çıktı ve 1,5 yıl sonra da diyalize girmeye başladım” dedi.

Eşi Bahri Çal’a böbrek nakli yapılmasını araştıran Aynur Çal, İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi’yle irtibata geçerek, “Hastaneyi aradım. Eşim diyaliz hastası, böbrek nakli olmak istiyoruz dedik. Ben de böbreğim uygun olursa vermek istediğimi belirttim. Ancak bizim İstanbul’da kalacak yerimiz yok. Eğer bizleri misafir ederseniz gelmek istiyoruz deyince çağırdılar gittik, tetkikler yapıldı. Ancak uyuşmazlık oldu. Bunun sonucunda bizi çapraz nakil konusunda bilgilendirdiler. Benim böbreğimin uyduğu hastaya ben böbrek vereceğim. O hastaya verilecek böbreğin eşime uymasıyla da o eşime böbrek verecekti. 1 ay sonra çapraz nakil için uygun çiftin bulunduğu bilgisi ile tekrar İstanbul’a gittik. Böylelikle nakiller gerçekleşti” dedi.

Operasyon Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı ve Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Şinasi Sevmiş tarafından 28 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirildi.

 Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve Aynur Çal’ın nakilden sonraki 3. gün taburcu edildiğini, Bahri Çal’ın da birkaç gün içinde taburcu olacağı bilgisini verdi.

 

 

 




YORUMLAR
Başlık : Böbrek nakli Tarih : 6 Ocak 2012 / Pazar Üye Adı :ibrahim yıldıran
Değerli arkadaşım sana ve eşine acil şifalar dilerim.