Liman da havaalanı kadar ihtiyaç
Liman da havaalanı kadar ihtiyaç
21 Ocak 2012 Cumartesi 09:28
Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Yapılan araştırmalar sonrası havaalanının ihtiyaç olduğu ortaya çıktı ve çalışmaları başlattık. Şimdi aynı şey Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte liman içinde geçerli” dedi.

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun tamamlanmasının ardından liman ihtiyacının kaçınılmaz olacağını söyledi. Öncelikli hedeflerinin Karadeniz Akdeniz Yolu’nun tamamlanması olduğunu söyleyen Ünal, “Bu yol bittiğinde önce komşu ilimiz sonrasında ise Akdeniz’e açılacak illerle direk olarak, ticari ve turistik amaçlı ilişkiler artacak. Bunun sonucunda da bu yolun bize muhtemelen getireceği zorunluluklardan biri liman olacaktır. Ben bunu ihtimal dahilinde görüyorum. Biz gerçekten ticaretini geliştiren bir il olduğumuzda liman kaçınılmaz bir ihtiyaç olacaktır. Bu konuda iktidar ve muhalefet fark etmez hepimize bu limana sahip çıkmak düşer” diye konuştu.

Havaalanında olduğu gibi limanı da yaparız

Limanın da, havaalanı gibi ihtiyaç olduğunun anlaşılması halinde gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Ünal, “Havaalanının Ordu ve Giresun’un karşılayacak büyüklükte olduğunu, yaptığımız araştırmalarla ortaya çıkardık. Ak Parti iktidarından önce gündemden kaldırılan Havaalanı projesini tekrar gündeme aldık ve çalışmalarını başlattık. Şimdi aynı şey liman için de geçerli. Bununla ilgili ticari mal sevkiyatının yapılması ile ilgili bir ihtiyaç meydana geldiğinde elbette bu limanın yapılması gündeme alınacak ve bu konuda ısrarcı olacağız” diye sözlerini tamamladı. 

 

 

 



Ordu olay
YORUMLAR
Bu Habere Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorumu Yapan Siz Olun.