Ordu Milletvekili Yıldız’dan Bakan Dinçer’e önerge…
Ordu Milletvekili Yıldız’dan Bakan Dinçer’e önerge…
21 Ocak 2012 Cumartesi 09:37
CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması amacıyla bayram kutlamalarına ilişkin TBMM Başkanlığı'na yazılı bir soru önergesi verdi.

CHP'li Yıldız, "Milli Bayramların bu şekilde makaslanmasının Atatürk'ün 'Cumhuriyeti biz kurduk sizler yaşatacaksınız' sözüyle bağdaştığını düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Yıldız'ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği 4 maddelik soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:

Karşılama törenlerinde düşünülmeyen çocuklar bayramda mı düşünülüyor?

"Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 11 Ocak 2012 tarih, 817 sayılı genelgesinde "Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların Ankara dışında sadece okullarda yapılmasını istenmiştir. Gerekçe olarak 'kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açmasına, çalışma süresinin uzun olması nedeniyle öğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının düşmesine, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır' denmiştir.

Bu bilgiler ışığında; yıllardır basında bir devlet büyüğünün gideceği il ve ilçelerde yapılan karşılamalarda havanın soğukluğuna dayanamayıp ağlayan, baygınlık geçiren küçücük çocukların haberlerini görmekteyiz. Madem çocuklar bu kadar düşünülüyor, bu sistemi değiştirmeyi neden düşünmediniz? Şehre gelen cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili, vali, kaymakam karşılamalarında okullardan çocukların götürülmesinin kaldırılmasıyla ilgilide bir çalışmanız olacak mıdır?

Atatürk’le bağdaşıyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti’ni, bir arada tutan, özünde, aynı sebep aynı amaçla ve omuz omuza verilen mücadeleleri anlatan, hepimizin bir olduğunu hatırlatan milli bayramların bu şekilde makaslanmasının Mustafa Kemal Atatürk’ün: "Cumhuriyeti biz kurduk sizler yaşatacaksınız" sözüyle bağdaştığını düşünüyor musunuz?

Sınavlarda usulsüzlük ve skandallar yaşanırken ve bunların sonucu haklarını aramaya çıkan öğrencilere biber gazı sıkılan zamanlarda da öğrenciler düşünülmüş müdür?

Açıklamanızda “gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır" demektesiniz. Bakanlığınızda işlemler 'alınan duyumlara' göre mi yapılmaktadır.”

 

 

 

 



Ordu manşet
YORUMLAR
Bu Habere Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorumu Yapan Siz Olun.