Teleferik ilgi odağı oldu
Teleferik ilgi odağı oldu
4 Şubat 2012 Cumartesi 09:28
Ordu Belediyesinin hayata geçirdiği teleferik projesinin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, alt istasyondaki membran çalışmasının tamamlandığını, üst istasyonun ise kısa bir süre içerisinde bitirileceğini belirtti.

Torun, teleferikte devam e den çalışmaları bitirmek üzere olduklarını söyledi. Ordulular tarafından teleferiğe ilginin iyi olduğunu ifade eden Torun, “Teleferikte alt istasyonun membran kaplaması tamamlandı. Üst istasyonda çalışmalar devam ediyor. Temizliğinin ardından son bakımları yapılarak tamamen tüm fonksiyonları ile birlikte devreye girmiş olacak. Alt istasyon bir şehir mobilyası görünümünde Ordu’yu simgeleyen, kart postallarda yer alacak özel bir mimari oldu. İl dışında ve yurt dışında çok beğeni kazandı. Üst istasyondaki çalışmalar da tamamlandığında aynı güzellik olacak. Yan tarafta bulunan boş alanda da yakın bir zamanda sosyal tesis yer alacak, bu da yap- işlet-devret modeli ile yapılacak. Bu çalışmalar tamamlandığında Boztepe turizmde bir cazibe merkezi olarak gerçek değerini bulacak” dedi.

Kar yağışıyla birlikte teleferiğin günlük üç bine yakın yolcu taşıdığını ve hafta sonları bu sayının daha da arttığına dikkat çeken Torun, “Teleferik hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren toplam taşınan yolcu sayısı 600 bini geçti. Resmi açılış tarihine kadar bu sayının bir milyon olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu. 

 



Ordu Belediyesi
YORUMLAR
Bu Habere Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorumu Yapan Siz Olun.