“31 Mart’ta gözüm Ünye’de olacak!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda seçmenlere seslenerek, “31 Mart’ta gözüm Ünye’de olacak! Ünye’den güzel bir müjdeyi verecek miyiz inşallah? Ankara’yı titretecek miyiz?” dedi.

Siyaset 27.03.2024 18:24:00 1191 0
“31 Mart’ta gözüm Ünye’de olacak!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya geldi. 

Ünye’de Fevzi Çakmak Mahallesi’nin sokaklarına girerek seçim otobüsünden seçmenleri selamlayan Davutoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan partililere ve Ünyeli seçmenlere seslendi. 

31 Mart seçimlerinin sadece yerel seçim olmadığını, AK Parti iktidarına ders vermek için seçmene önemli görevler düştüğünü vurgulayan Davutoğlu, Ünyelilere de “31 Mart’ta gözüm Ünye’de olacak! Ünye’den güzel bir müjdeyi verecek miyiz inşallah. Ankara’yı titretecek miyiz?” diyerek seslendi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

Çiftçilerimiz feryat ediyor

“Ünye’ye girdiğimiz andan itibaren ışıl ışıl gözleriyle, muhabbetle bize bakan bağrına basan değerli Ünyeli hemşerilerim, değerli gönüldaşlarım, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Çalışkan Ünyeliler, vatanperver, milliyetçi, muhafazakar, şu bayrağı gördüğü anda yüreği titreyen Ünyeliler bu vatan aşkına söyleyin. Bizim vatanımız bereketsiz çöller mi? Değil. Allah belki de dünyanın en çeşitli coğrafyasını bize vermiş. Anadolu’ya küçük Asya diyorlar onun için. Bir tahıl deposudur, bir fındık deposudur, bir meyve sebze ne yaparsanız olabilecek bir yerde çiftçilerimiz feryat ediyor. 1 kilo fındığa biz 2016’da o zamana kadar en yüksek, şu ana kadar dolar bazında en yüksek fiyatı vermiştik, 15 lira 62 kuruş. Dolar 2.75’ti ve 5.62 dolar vermiştik fındığa. Şimdi 83 TL verdiler geçen alım fiyatı, şimdi yüksele yüksele 120’ye çıktı. Madem geçen sene 120 TL verseydiniz de üreticinin yüzü bir gülseydi. 5 doları esas almış olsalardı şu an da 200 liraya yakın fiyat vermeleri lazımdır.  2016’da 1 kilo fındığa 4 litre mazot alınıyordu. Şimdi 83 lira fındığa, 1 kilo fındıkla 2 litre mazot alamıyordunuz. Şimdi de 2.5 litre. Neden çiftçinin alım gücü zayıfladı, neden esnaf kredi borçlarının altında eziliyor. 

İMF ile anlaştılar…

31 Mart’a bunlara iyi bir tokat atmazsanız, bir silkelemezseniz, bir ders vermezseniz 31 Mart’tan sonra İMF düzeni tekrar gelecek, İMF ile anlaştılar. Onun için emekliye vermiyorlar. Şimdi size söz veriyorum, milletin hukukunu çiğneyenlere, emeklinin umudunu çalanlara,  gençliğin umudunu çiğneyenlere, kadınların umudunu çiğneyenlere bir ders vermemiz lazım bu seçim. Ta ki kendilerine gelsinler. Bu ülke çok zor duruma, bu ülkeye sahip çıkan Ünyeliler, Ordulular, Türkiyeliler var. Bu ülkeye sahip çıkan bizler varız. Hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. Bu yerel seçim sadece yerel seçim değil, öyle bir ders verin ki sizi bir daha aldatmaya kalkmasınlar. 

Bunlar helali, haramı unuttular… 

Bunlar helal rızkı cezalandırıyorlar. Şimdi ders verme vakti. İnşallah 31 Mart’ta bunlara iyi bir ders verecek miyiz? Bir daha sizleri aldatmalarına izin vermeyeceksiniz değil mi? Bu meydandayız, hiç ümidinizi kesmeyin. Tehdit ettiler, durduramadılar. Baskı yaptılar arkadaşlarımıza bize her türlü zulmü yaptılar. Hayır. Madem ki; Ünyeliler şu girdiğim sokakta otobüsü durdurur, hocam diye bize sarıldı, gözleriyle muhabbet saçtı. Allah şahit olsun, Ünye şahit olsun, Ordu şahit olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yolsuzluklar, yasaklar, hırsızlıklar, talanlar, hortumlamalar, yoksulluk bitene kadar mücadele edeceğiz. 

Geleceğiz Ünye’yi birlikte ayağa kaldıracağız… 

Kuvvetli bir teşkilatımız var Ünye’de, Ordu’da. Hiç kimse sahipsiz zannetmesin. Bu ülkeni sahibi var, o da millet. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda çınar ağacınız var. Bizim partimizin sembolü çınar, çınarı yıkmak kurutmak kolay değil. Çınar asırlıktır. Çınar yaprağının altına mührü vuracaksınız. Ne yapacak? Kentsel dönüşümü hakkaniyetle yapacak, bina stoklarına baktım, Başbakanken sahilden geçiyorduk, burası iyi güzel gelişmiş diyorduk. Bugün Fevzi Çakmak Mahallesi’nin arka sokaklarından getirdi bizi. Gördüm ki bizim o sahilde gördüğümüz Ünye değil, ikinci bir Ünye var arka sokaklarda. Bozulmuş binalar var, onların hepsini yenilenmesi lazım. Sahilde birinci sınıf, içeriye doğru gittikçe ikinci sınıf, köylere doğru gittikçe eğer işler kötüleşiyorsa bu demektir ki bu şehre makyaj yapılıyor demektir. Sadece görünen kısma bakılıyor. Biz bu şehre makyaj yapmayacağız, her yerine eşit davranacağız.

Ünye’nin adı 3 bin yıllıktır… 

Buranın limanı Karadeniz’in en iyi limanlarındandır. Şimdi deniz kirliliği var burada. Denizin tertemiz olması gerekir, buradaki plajlardaki kum Karadeniz’in nadir kumlarından. Bunların bakımı çevreci bir belediyecilikle olur, Ünye’ye yeni bir çehre kazandıracağız.

Fındık başta olmak üzere Ünye’nin ürettiği her şeyin hakkını, hukukunu TBMM’de savunacak, Ankara’da savunacağız. Her yerde savunacağız. 

31 Mart’ta gözüm Ünye’de olacak! Ünye’den güzel bir müjdeyi verecek miyiz inşallah. Ankara’yı titretecek miyiz?”


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593