Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için ilk olarak 1992 yılında ortaya atılan ve aradan geçen 18 yılda 3 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 14 ulaştırma, 14 bayındırlık bakanı eskiten, bu dönem içerisinde 7'den 70'e tüm kesimlerin bağış yaptığı, çalışanların maaşlarından bağış kesildiği OR-Gİ havaalanı bir kez daha gündemde.
Geçen hafta konuyla ilgili olarak AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın referandum öncesi tekrar gündeme getirmesinin ardından bu hafta başı diğer Ordu Milletvekili Hilmi Güler açıklama yapmış, olayın asıl mücadelesini bakanlığı döneminde kendisinin verdiğine dikkat çekmişti. Bunun üzerine Enver Yılmaz gecikmeden yeni bir açıklama daha yaparak, konunun asıl ilgilisinin kendisinin olduğu izlenimi yaratmıştır.
Bu zamana kadar ORGİ Havaalanı konusuna soğuk bakmasıyla bilinen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın referandum öncesi Giresun’da yaptığı konuşmada ORGİ Havaalanı ile ilgili olumlu sözler söylemesinin ardından ayrı zamanlarda ayrı ayrı açıklama yapan Ordu Milletvekilleri Hilmi Güler ve Enver Yılmaz, bu açıklamadan hareketle konuyu dile getirerek, artık bu işin olacağına kesin gözüyle baktıklarını söylediler. Bu açıklamayı ayrı zamanlarda ayrı ayrı ifade eden her iki milletvekili her seçim öncesi propaganda malzemesi olarak kullanılan ORGİ Havalanı’nı referandum öncesi bir kez daha gündeme taşıyarak, konuşmaya başladı.