“Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi 12. olağan kongresinde Ünye Vergi Dairesi’nden emekli Ömer Çıraklı derneğin yeni başkanı seçildi.

GÜNDEM 20.04.2024 09:00:00 613 0
 “Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

Öncelikli amacı ve hedefinin engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atmak olduğunu vurgulayan Çıraklı, “Burayı tüm bireylerin kendi evi gibi göreceği bir dernek haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Ünye’de 10 binin üzerinde engelli bireyin olduğunu hatırlatan Çıraklı, derneğin eksiklerinin tamamlanıp engelli bireylere daha rahat hizmet verebilmesi için de desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

 Ünye’de 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi 12. kongresinde mevcut Başkan Aslan Güdek’in aday olmaması üzerine tek liste ile seçime giren Ünye Vergi Dairesi’nden emekli Ömer Çıraklı, derneğin yeni başkanı oldu. 

Ömer Çıraklı’nın başkanlığında yeni yönetim kurulu üyeleri Berrin Sezgül, Muhammet Dikci, Cemile Guguk, Mustafa Güney’den oluştu.

-“Önceliğimiz engellilerimizin hayatını kolaylaştırıp, derneğimizi güzelleştirmek” - 

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Ömer Çıraklı, Ünye Kent Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikli amacı ve hedefinin engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atmak olduğunu söyledi.

Önceki dönem başkanlarından devraldığı derneği daha yaşanır ve güzel bir hale getirmeyi istediğini vurgulayan Çıraklı, “Burayı tüm bireylerin kendi evi gibi göreceği bir dernek haline getirmeyi hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ve Kaymakamımız Ayhan Işık’ın destekleriyle bunu başaracağımıza inanıyorum. Ayrıca engelli öğrencilerimizin okullarda sınıflarına erişebilirlik, hastanelerde erişebilirliklerini sağlamak. Erişebilirlikten kastım ise işlerini rahatlıkla görebileceği nezih bir ortam sağlamaya çalışacağız.” dedi. 

-“Ünye’ye engelli araç ve malzemelerinin satıldığı medikal açılsın” –

Dernek Başkanı Çıraklı, Ünye’de akülü araçların ve cihazların, değneklerin, engellilere yönelik malzemelerin satılabileceği bir medikal ihtiyacı olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Ünye’de yaklaşık 10 bin üzerinde engellimiz var. Sermaye sahibi gençlere çağrıda bulunuyorum. Bu da bir sektördür ve bizi sağa sola yormasınlar. Ünye'ye bununla ilgili bir ticarethane açsınlar. Bizim paramızı sağa sola göndermesinler. Engellilerimizin kullanabileceği malzemelerin satışını yapsınlar. Bu ihtiyacı karşılayacak bir iş kolunun rahatlıkla iş yapacağına inanıyorum. Ayrıca civar ilçelerimizde de böyle bir iş kolu yok.”

-“Derneğimiz sağlıklı bireyler için iyi bir Rehabilitasyon Merkezi” -

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi’nin sağlıklı bireyler için çok iyi bir Rehabilitasyon Merkezi olduğunu da ifade eden Ömer Çıraklı, “Sosyal hayatta bir çok sorun ve sıkıntı ile karşılaşan vatandaşlarımız var. Çoluk çoğunuzu alıp derneğimize gelin, ailecek misafirimiz olun. Yaşadığınız sorunlar karşısında halinize şükredeceksiniz. İnsan sağlığının ne kadar önemli olduğunu derneğimizi ziyaret ettiğinizde göreceksiniz. Empati yaparak elinizdeki nimetlerin değerini anlayacaksınız.” diye konuştu. 

-“Derneğin eksiklerinin temini için destek bekliyoruz” -

Ünye’de engelli dernekleriyle birlik beraberlik içinde olduklarını vurgulayan Çıraklı, “Göreve seçilir seçilmez Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübümüzü ve Beyazay Derneğimizi ziyaret ettik. Burada engellilerin birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade ettik. Bizim çatımızın altının onların çatısı olduğunu, onların çatısının bizim çatımız olduğunu ifade ettik.” dedi. 

Çıraklı, son olarak, derneğin eksiklerinin temini noktasında destek beklediklerini de belirterek, şunları söyledi:

“Derneğimizin bazı bakım onarım çalışmalarına ihtiyacı var. Derneğimizin üst katı var, ancak asansörümüz bozuk olduğu için ve merdivenleri engelli arkadaşlarımız kullanamadığı için üst katımızı kullanamıyoruz. Ünye’deki STK’larımız, iş insanlarımız ve kuruluşlarımızdan derneğimizdeki eksiklerimizi gidermek, derneğimizi daha güzel bir hale getirmek için destek bekliyoruz.” 

Ünye KENT Haber 


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593