“Kamu vicdanında seçimi biz kazandık”

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Ordu’da seçimlerde tespit ettikleri usulsüzlüklere rağmen yaptıkları 4 itirazın incelenmeden reddedildiğini belirten İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Av. İrfan Demir ve Ünye Belediye Başkan adayı Ahmet A

GÜNDEM 22.04.2024 09:29:00 796 0
 “Kamu vicdanında  seçimi biz kazandık”

Av. Demir, Ünye’de ve Ordu’da birçok usulsüzlük ve kanunsuzlukların yaşandığını tespit ettiklerini, bunun için önce İlçe Seçim Kuruluna, ardından İl Seçim Kuruluna, daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yaptıklarını, ancak itirazlarının hiç inceleme yapılmaksızın reddedildiğine dikkat çekti. 

Demir, “Gerek Ünye, gerek Ordu nezdinde gerçekten çok güzel bir mücadele verdik. Adaylarımızın toplumun gönlünde Belediye Başkanı olarak kabul gördü. Olayın mağduru olduğumuzun farkındalar, bilincindeler. Bu nedenle hukuki bir sonuca ulaşmaması ve hak ettiğimiz mazbataların gerçek sahiplerine verilmemiş olması bizde büyük bir burukluk yaşattı.” dedi

“Kamu vicdanının sesi Ünye’de seçimi kazandığımız yönündedir,  bizlerin inancı da bu yöndedir” ifadesini kullanan Arpacıoğlu, “Adalet bir gün herkese lazım olur” diye konuştu. 

Seçimin bittiğini ve hizmet etme zamanı olduğunu vurgulayan Arpacıoğlu, “İnşallah mevcut seçilen arkadaşım da vaat ettiği tüm vaatlerini yapar. Vaatlerinin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Çünkü asıl olan Ünye’ye hizmet etmektir.  Hizmet edebildiği noktada biz onurlanması gerektiği yerde desteğimizi açık olarak bugünden ifade ediyoruz.” mesajı verdi. 

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, tüm ülkede olduğu gibi, Ünye ve Ordu’da da heyecanlı ve çekişmeli tamamlandı. Ülke genelinde çoğunlukta seçmenin oylarını değişimden yana kullandığı yerel seçimler, Ünye ve Ordu’nun adaylarında da çekişmeli geçti. 

Ünye Belediye Başkanlığı yarışlarında seçimi mevcut Belediye Başkanı Cumhur İttifakının adayı AK Partili Hüseyin Tavlı kazanarak 2. dönemi için görevine başlarken; Başkanlık koltuğuna en yakın ikinci isim ise İYİ Parti’nin adayı Ahmet Arpacıoğlu oldu. Tavlı 30 bin 485 seçmenin oyuyla yüzde 40.44’lük oy oranıyla seçimi tamamladı, Arpacıoğlu ise 28 bin 184 seçmenin desteğiyle yüzde 37.39’luk oy oranını yakaladı.

Ünye’de olduğu gibi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da AK Parti’nin ve İYİ Parti’nin adaylarının birbirine yakın oylarla seçim yarışını yürüttüğü görüldü. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak AK Partili M. Hilmi Güler yeniden seçilerek 2. Dönemine başlarken; İYİ Parti’nin adayı Enver Yılmaz da başkanlık koltuğuna en yakın 2. isim olarak seçimi tamamladı. 182 bin 733 seçmenin oyuyla Güler yüzde 40.06 ol alırken, Yılmaz ise 166 bin 595 seçmenin oyuyla yüzde 36.53 oy oranı aldı. 

Seçimlerin ardından usulsüzlükler tespit ettikleri gerekçesiyle İYİ Parti grubu, Ünye başta olmak üzere tüm ilçelerle birlikte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçlarına ilişkin itirazlarda bulundu.  Biri İlçe Seçim Kurulu, diğeri İl Seçim Kurulu ve ardından Yüksek Seçim Kuruluna iki kez olmak üzere itiraz yapan İYİ Parti grubu, itirazların hiç inceleme yapılmadan reddedildiğini ifade ederken,  “Kamu vicdanında seçimi biz kazandık” mesajı verdiler. 

Demir: Ordu ve Ünye özelinde bu seçimlerde çok büyük bir başarı kazandık

İYİ Parti Ünye ilçe Başkanı Av. İrfan Demir, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada,  Ünye ve Ordu özelinde sonuçlardan güzel bir başarı kazandıklarını vurgulayarak, “31 Mart 2024 seçimlerinde Genel Merkezimizin aldığı karar gereğince biz hür ve müstakil olarak seçimlere katıldık. Türkiye geneline baktığımızda hiç de hak etmediğimiz bir sonuçla karşılaştığımızı düşünüyoruz. Ordu ve Ünye özelinde olayları değerlendirdiğimizde sonuçlardan da anlaşılacağı gibi biz bu seçimlerde çok büyük bir başarı kazandık. Sadece sonuca ulaşamadık. Sonuca ulaşmamamızın da birçok sebepleri oldu. Oy oranımızı oldukça fazla artırmamıza rağmen biz bunu başarı olarak da kabul etmiyoruz.” dedi. 

-“Yarışı önde götürürken veri akışları durdu, sonuç değişti” -

31 Mart seçim gecesi yarışı önde götürürken, veri akışlarının durduğu ve sonucun değiştiğini ifade eden Av. İrfan Demir, şunları söyledi:

“Ünye kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere biz sandıklar açıldıktan sonra sürekli olarak yarışı önde götürüyorduk. Ancak saat 19:00’dan sonra ne hikmetse veri akışları durdu ve 23:00’a kadar bu veri akışları bir türlü ulaşmadı. Bize o dönem içinde ulaşan ıslak imzalı sandık kurulu belgelerine baktığımızda açık ara önde gidiyorduk. Fakat 23:00’dan sonra veri akışları başladığında bizim oylarımızda bir gerileme olduğunu gördük. İlçe Seçim Kurulu’na gittiğimizde Adliyenin önünde sandık görevlilerinin adeta başıboş bir vaziyette sağda solda gezdiklerini, kimisinin çay ocağına gittiğini, kimisinin evden geldiğini gördük. Bununla ilgili de Seçim Kurulu Başkanlarına gerekli ikazları yaptık. Ancak maalesef olumlu bir sonuç aldığımızı söylemek mümkün olmadı, olamadı. 

-“Yasaya aykırı durumlar tespit ettik, itirazlarımızı yaptık ama sonuç alamadık” -

Seçim Kanunu gereğince Sandık Kurulu Başkanları sandıklarını saydıktan sonra oy torbalarını mühürlerler ve yanlarında da kamu görevlileri olmak suretiyle İlçe Seçim Kurulu’na oy pusulalarının olduğu torbaları teslim etmek durumundadırlar. Gördük ki Sandık Kurulu Başkanlarının yanlarında hiçbir şekilde bir kamu görevlisi yoktu. Bu hususun tamamen yasaya aykırı olması sebebiyle ve yaptığımız inceleme sonucu baktık ki, bir kısım oyların geçersiz sayıldığı ki çoğunlukla da boş oy pusulalarının torbalardan çıktığını fark ettik. Gerekli itirazları yaptık. Ama maalesef bu itirazlardan herhangi bir sonuç alamadık. 

-“İtirazlarımız adeta kapağı açılmaksızın geri gönderildi” -

İtirazlarımızı önce İlçe, sonra İl Seçim Kurulu, sonra da Yüksek Seçim Kurulu nezdinde gerçekleştirdik. Ne hikmetse bu itirazlarımız özellikle YSK açısından söylüyorum, adeta kapağı açılmaksızın geri gönderildi. Biz İlçe Seçim Kurulu’na Yüksek Seçim Kurulu’na sunulmak üzere itiraz dilekçemizi sunduk. Biz bunu sunduğumuzda Cumartesi günü saat 15:00 sularıydı. YSK’nın talebimizi gece 12:00’lerde veya pazar günü sabahleyin reddetmiş olduğunu basın vasıtası ile öğrendik. Bu kadar kısa bir süre içinde itirazımızın değerlendirilmiş olması da mümkün değil. Ben meslek gereği şöyle söylerim, dosyamızın kapağı açılmaksızın bir karar oluşturulmuş ve o şekilde bir sonuca ulaşılmış. 

“Olayın mağduru olduğumuzun farkındalar, bilincindeler”

Gerek Ünye, gerek Ordu nezdinde gerçekten çok güzel bir mücadele verdik. Adaylarımızın toplumun gönlünde halen Belediye Başkanı olarak kabul gördü. Olayın mağduru olduğumuzun farkındalar, bilincindeler. Bu nedenle müsterih olsak bile, gerçekten hukuki bir sonuca ulaşmaması ve hak ettiğimiz mazbataların gerçek sahiplerine verilmemiş olması bizde büyük bir burukluk yaşattı. 

“Olağan ve olağanüstü bütün kanun yollarının hepsini kullandık”

Biz olağan ve olağanüstü bütün kanun yollarının hepsini kullandık. Artık seçimle ilgili tüm yollar kapanmıştır. Seçilen adaylara Büyükşehir Belediye Başkanına ve Ünye Belediye Başkanımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Biz ilk defa Ünye Belediye Meclisi’nde 11 Belediye Meclisi üyesi arkadaşımız, Ordu’da 2 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızla Ünye’yi temsil etme şansına sahip olduk. Arkadaşlarımızla da sürekli istişare halindeyiz. Ünye’nin ve Ordu’nun menfaatleri, haklımızın beklediği hizmetlerin yapılması noktasında olumlu bir muhalefet yapacağız. Doğru işlemlerin yapılması için gerekli uyarıların yapılması, gerekse kendi önerilerimizin sunulması ve yanlış gördüğümüz, vatandaşımızın ve ilçemizin aleyhinde olan konularda ise gerekli mücadeleyi yapmak konusunda belirli bir uzlaşma içerisinde tavrımızı devam ettireceğiz. Bize güvenen ve oy veren Ünyeli hemşerilerimizim gerçekten temsilcisi olmaya gayret göstereceğiz.”

-Arpacıoğlu: Ünyeli hemşerilerime teşekkür ediyorum -

İYİ Parti’den Ünye Belediye Başkan adayı olan Ahmet Arpacıoğlu, Ünyelilere teşekkür ederek, “31 Mart 2024 tarihinde bir seçim yaşadık. Bir şölen havasında geçirdiğimiz seçim sürecimiz için herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Seçim süreci boyunca bizleri yalnız bırakmayan, destek veren, vermeyen bütün Ünyeli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizlerle beraber olup, hizmet etme noktasında bizlere destek veren partili ve parti dışı kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. 

-“Ünyelilerle beraber yaşamımızı Ünye ilçemizde sürdüreceğiz” -

Seçimden herkesin bir mesaj çıkardığını ifade eden Arpacıoğlu, “Burada aldığımız mesajı biliyorum. Ünyelinin bizi unutmuyor olmasından mutlu ve memnunum. Biz yaptıklarımızı, eserlerimizi. halka hizmeti, Hakk’a hizmet düsturu ile bugüne kadar yapmıştık. İnşallah bundan sonra da değerli Ünyelilerle beraber yaşamımızı Ünye ilçemizde sürdüreceğiz.” diye konuştu. 

-“İstediğimiz sonucu hukuken göremedik” -

31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde Ünyelilerin ve kendilerinin istediği sonucu hukuken göremediklerini vurgulayan Ahmet Arpacıoğlu, şunları söyledi:

“Seçimlerde istediğimiz sonucu hukuken göremedik. Göremediğimizden kaynaklı hukukçularımız bir çalışmaya girdiler ve seçimlerde bir takım kanunsuzluklar ve usulsüzlükler olduğunu tespit ettiler. Bu çerçevede biz itirazımızı Ünye İlçe Seçim Kurulu’na yaptık. İlçe Seçim Kurulu reddetti. Devamında adalet arayışlarımız devam etti ve İl Seçim Kurulu’na müracaat ettik. Ordu İl Seçim Kurulu da itirazımızı reddetti. En son mevki olan Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ettik. Orası da itirazımızı reddetti. 

-“Hukuk bir gün herkese lazım olur” -

Birçok itirazımız vardı. Ama en önemlisi Ünye’de bulunan 392 sandıktan 55 Sandık Kurulu Başkanı’nın memur olduğu halde siyasi parti üyesi olduğunu tespit ettik. Bu bizim kendi yapabildiğimiz tespitlerimizdi. Buradan da hareketle bir kanunsuzluk olduğunu, memurların kanun gereği bir partiye üye olamayacağını ve parti üyesi olan kişinin Sandık Başkanı olmasında bazı yönlendirmelerin olabileceğimizi ve endişelerimizi paylaştık. Ancak bizim bu yaptığımız itirazlarımızın hiç birini ilgili Seçim Kurulları yerinde görmedi ve reddetti. Tabi biz hukukla yönetilen bir ülkeyiz. Hukukun üstünlüğüne inancımız tam. Hukuk niye şöyle yaptı, niye böyle yaptıyı tartışabiliriz. Ancak hukuk bir gün herkese lazım olur, diye düşünüyorum. 

-“Kamu vicdanının sesi Ünye’de seçimi kazandığımız yönündedir” -

Kamu vicdanının sesi Ünye’de seçimi kazandığımız yönündedir. Bizlerin inancı da bu yöndedir. Ancak hukuken mümkün kılamadık. Bunu gerçekleştiremedik. 

Görevi devralan arkadaşıma başarılar diliyorum. Ünye için iyi şeyler yapmasını temenni ediyorum. Bizden Meclis Üyesi olan 11 arkadaşım Ünye’nin hayrına işlerde mevcut Belediye Başkanı arkadaşımızın yanında olacağını ifade ediyoruz. 

-“Yanlışların hiç yanında olmayacağız” -

Yapılamayan, eksik görülen ve yanlış yapılan işleri de değerli kamuoyu ile paylaşacağız. Yanlışların hiç yanında olmayacağız. Doğru işlerde yanında olacağız, destek vereceğiz. Artık seçim bitmiştir. Artık çalışma zamanıdır, hizmet etme zamanıdır. Biz Ünye’ye hizmet edilme noktasında bütün gücümüzle hizmet etme arzusunda olanın yanında olacağız. Ama yanlışı asla tasvip etmeyeceğiz. 

-“Vaatlerinin takipçisi olacağız” -

Biz Ünye’de birçok hizmetleri değerli Ünyelilerle beraber yaptık. İnşallah mevcut seçilen arkadaşım da vaat ettiği tüm vaatlerini yapar. Vaatlerinin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Çünkü asıl olan Ünye’ye hizmet etmektir.  Hizmet edebildiği noktada biz onurlanması gerektiği yerde desteğimizi açık olarak bugünden ifade ediyoruz. Ancak geçmiş 5 yılda olduğu gibi devam etmesini de doğru bulmuyoruz. Gayret etmesini istiyoruz, çalışmasını istiyoruz. Muhalefet olarak Belediye Başkanı seçilen arkadaşımızın yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bütün Ünyelilere bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.”

 


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593