“Ünye’nin il olması gerektiğine inanıyorum”

Ünye’nin kesinlikle il olması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan İYİ Parti OBB Başkan Adayı Enver Yılmaz, bunu söylerken siyaseten riskinin farkında olduğunu, ancak doğrusunun bu olduğuna inandığı için söylediğini ifade etti.

GÜNDEM 29.03.2024 09:42:00 720 0
 “Ünye’nin il olması gerektiğine inanıyorum”

“Ünye’nin il olması talebi ki karar verici de biz değiliz, gündeme getirmek siyasetçi açısından çok risklidir” diyen Yılmaz, “Bunu asla siyaseten söylemiyorum. İnandığım için söylüyorum. Ünye’nin kültür seviyesi, sosyo ekonomik gelişmişliği, ilçe hinterlandı ve konumu itibariyle kesinlikle il olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ünye’nin il olmasıyla ilgili asıl soruna dikkat çeken Yılmaz, bunun milletvekillerinin, Meclis Başkanının, Ünye adına siyaset yapanların halen topa girmemeleri, üzerlerine düşeni yapmamaları olduğuna vurgu yaptı.

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, Ünye Ramada Otel’de düzenlenen ortak canlı yayında Ünyeli gazetecilerin sorularını cevaplayıp, 31 Mart’a saatler kala seçim sürecini değerlendirdi. 

Programa katılan Canik Ünye Gazeteciler Derneği ile Ünye KENT Gazetesi ve Şahane Radyo imtiyaz sahibi Ali Öztürk, Yılmaz’a şu soruyu yöneltti; 

“Ünye’nin en hassas olduğu konu, il konusu. Siz belediye başkanı olduğunuzda bu konu üzerinde duracağınızı ve Ünye’nin il olması için elinizden gelen bütün gayreti göstereceğinizi söylediniz. Çünkü Ünye’nin il olmayı hak ettiğini dile getirdiniz. Bu sözleriniz bazıları tarafından seçim yatırımı için söylenmiş olduğu ifade edildi. Bunun geçmişte de örneği var. Bu sözlerinizi seçim yatırımı için mi söylediniz? Yoksa gerçekten Ünye’nin il olması için bir çalışma yapacağınızın garantisi mi?

Başkan Adayı Enver Yılmaz, soruya verdiği cevabında şunları söyledi;

Ünye’nin il olması gerektiğine inandığım için bu sözleri söylüyorum

“Ünye’nin il olması talebi ki karar verici de biz değiliz, gündeme getirmek siyasetçi açısından çok risklidir. Ben bunu zamanında Ünye Limanı’nın, Ordu’nun tek limanı olması gerektiği söyleminde ısrar edip o ısrarımı gerçekleştiren birisi olarak söylüyorum. Bunu da asla siyaseten söylemiyorum. İnandığım için söylüyorum. Ünye’nin kültür seviyesi, sosyo ekonomik gelişmişliği, ilçe hinterlandı ve konumu itibariyle kesinlikle il olması gerektiğini düşünüyorum. Hatta bunu ilk 2 ay önce söylemiştim. Onun ardından Ünye’nin arka ilçelerini, eski dönemdeki beldeleri ve köylerini ziyaret ettiğimde bu kararın ne kadar doğru olduğunu gördüm, iç dünyamda da özümsedim. 

Siyaseten riskli olduğunu bildiğim halde ifade ediyorum

Ancak dediğim gibi, bu konu siyaseten bana artı getirecek bir söylem değil. Çünkü Ünye’nin il olmasıyla eş değer, il olmayı bekleyen başka ilçeler de var. Ben bunun suallerini de gittiğim ilçelerde aldım. Aynı cevabı orada da verdim, Ünye’nin neden il olması gerektiğini anlattım. Nüfus yapısı itibariyle, arka ilçelerin büyüklüğü ve şehrin kültür ve ekonomik altyapısı hak eder mahiyette olduğunu söyledim. 

Konu ulusal mahiyette bir konu, asıl onların gündeme getirmesi gerekiyor

Aslında ben karar verici makamda değilim. Esas burada sorgulanması gereken karar verici makamda olanlar. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı istedi de Ünye il oldu demeyeceğiz, bu çok açık bir gerçek. Ünye’nin il olması konusu ulusal mahiyette bir husus. Ulusal mahiyetteki karar verici kişiler ve partilerin bu konuyu gündeme taşıması lazım. Ancak Ünye özelinde siyaset yapanların Ünye’nin il olmasına ilişkin bir kanaat ifade etmemelerini veya fikir teatisinde bulunmamalarını soru işareti olarak görüyorum. Çünkü o karar vericilerin etkinlikleri ile Ünye il olabilme şansını kullanabilecektir. Türkiye’de 2028 seçimleri öncesi il olmayı bekleyen ilçeler arasında Ünye, bakanlıkların yaptığı çalışmalar açısından temsilen söylüyorum 15., 20. sıradaysa, bunu 1. sıraya çekecek gücü var Ünye’nin. 

Ünye’yi ben il yapamam ama konuyu olgunlaştırma görevim var

Ünye il olma konusundaki sorunun asıl muhatabı ben değilim. Ama bu konuyu olgunlaştıracak olan kişi benim. Ben bana düşen vazifeyi, olgunlaştırma sürecini başlatıyorum ve bu sürecin siyaseten lehime olmadığının bilinci içinde başlatıyorum. Ayrıca bunu da bir yerlere şirin görünme amaçlı da yapmıyorum. Nitekim il bütünlüğü içinde bakıldığında bu benim açımdan artısından çok eksisi de olabilecek bir çalışma... Ama bunu inanarak söylüyorum. İnanarak söylediğim her şeyi takip eder ve nihayetlenmesi konusunda elimden geleni yaparım. Ünye limanı da bunun çok açık bir örneğidir. 

Asıl sorumlular üzerine düşeni yapmıyor

İl konusun asıl muhatapları nerede? Bu konuda asıl sorulması gereken soru işte bu? Konunun asıl muhatapları milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Ünye adına siyaset yapıp da Ünye’ye hiç bir şey katmayan,  katamayan kimselerin halen topa girmeyişi, topu taca atmaları, üzerine düşeni yapmamaları… Bunu sormak gerekir.” 


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593