Başkan Hüseyin Tavlı mazbatasını aldı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden güven tazeleyerek çıkan ve mazbatasını alıp 2. döneme resmi olarak başlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 500 kişilik grupla geldiği Ünye Belediyesi’nde Ünyeli seçmenlere teşekkür etti.

Siyaset 15.04.2024 13:31:00 573 0
Başkan Hüseyin Tavlı mazbatasını aldı

Başkan Tavlı, ayrım yapmadan, birlik ve beraberlik içerisinde Ünyelilerin teveccühüyle önümüzdeki 5 yılda Ünye’nin Türkiye Yüzyılı şehirleri arasındaki haklı yerini alması için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Tavlı, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile beraber bu projeleri şehrimize birlikte kazandırmak için gece gündüz demeden 7/24 esasıyla hizmet ederek bunları başarmaya çalıştık ve Allah’a şükürler olsun başardık. Şimdi de devam edeceğiz.” dedi. 

Seçimlerde hemşerilerin destek ve teveccühleri ile bir 5 yıllık daha vizeyi aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Şehri, ikinci yüzyılın şehirleri içerisindeki en modern şehirlerarasında yer alması adına gerekli neyse onu yapmak adına Cumhur İttifakı teşkilatımızla beraber söz veriyorum.” mesajı verdi.

-Başkan Tavlı önce adliye, sonra belediye önünde teşekkür etti -

Cumhur İttifakı’nın adayı olarak AK Parti’den Ünye Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Tavlı ve meclis üyeleri, Ünye Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Ünye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Refik Ay’ın makamında düzenlenen törenin ardından Ünye Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Tavlı, Ünyelilere teşekkür etti. 

-Başkan Tavlı’ya 500 kişi eşlik etti -

Adliye önünde kendisine eşlik eden yaklaşık 500 kişilik grupla Ünye Belediyesi önüne gelen Başkan Hüseyin Tavlı, belediye önünde çiçeklerle karşılandı. 

-2. Döneme resmi olarak başladı -

Yeniden seçilerek güven tazeleyen ve 2. dönemin startını resmi olarak veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin tavlı, devam eden projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hacıimamoğlu: 31 Mart sadece Ünye’ye değil, Türkiye genelinde dünyaya tescillediler 

MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu, mazbata töreninde yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinin esasında Ünyelilerin atalarının emanet ettiği kıymetli değere önem verdiğinin bir tescili olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Çanakkale’yi geçilmez kılmak için şahadet şerbetine yürümüş olan ecdadımızın aziz hatırasına sahip çıkmış olduklarının bir göstergesiydi. Amasya tamiminin altında imzası bulunan o kıymetli atalarımızın atmış olduğu o değerli imzanın mürekkebinin halen daha kurumadığının dünyaya gösteriliş biçimiydi. Çok kıymetli Ünyeli hemşerilerimiz 31 Mart’ta sadece Ünye’ye değil Türkiye genelinde dünyaya göstermek suretiyle tescillemiş oldular. Bu süreçte değerli ağabeyim Hüseyin Tavlı ağabeyimin ayağına Cenab-ı Allah taş değdirmesin.” 

Alparslan: Yeni 5 yılın yükü ve ağırlığı daha da arttı 

AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, 5 yıllık bir sürecin ardından yeni bir 5 yıl için Ünyelilerin kendilerine vize verdiğini söyledi. 

Yeni 5 yılın yükünün ve ağırlığının daha da arttığını ifade eden Alparslan, “Bize dediler ki bu 5 yıl içinde yaptıklarınızdan biz memnunuz, hoşnutuz ve daha iyisini yapacağı hususunda inancımız tam. İşte bu güveni yere düşürmemek adına önümüzdeki 5 yıl içerisinde bizim güvendiğimiz beraber kol kola yürüyeceğimiz siz değerli arkadaşlarla Ünye’mizi ve Ordu’muzu en üst noktaya çıkaracağımıza inanıyorum. Allah Hüseyin Başkanımın ayağına taş değdirmesin.” dedi. 

Tavlı: Ayrım yapmadan kentimizin Türkiye Yüzyılı şehirleri arasındaki haklı yerini alması için gece gündüz demeden çalışacağız 

Mazbatasını alarak 2. dönemine resmi olarak başlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden yola devam dediğimiz Ünye'mizde, önümüzdeki 5 yılda ayrım yapmadan kentimizin Türkiye Yüzyılı şehirleri arasındaki haklı yerini alması için gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

Başkan Hüseyin Tavlı, devam eden belediye çalışmalarına ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile 2019 yılında Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Ünye’den aday gösterildiğimiz süreçte sahada çalışarak kendimizi ve yapacaklarımızı ifade edip, hemşerilerimizin teveccühü ile 5 yıllık vize almıştık. Bu 5 yıllık vize içerisinde hemşerimize söz verdiğimiz süreçte özellikle Ünye’nin ve Ordu’nun girişi olan Akçay mevkiinde vahşi depolama alanı olarak kullanılan çöpün döküldüğü yer vardı. Demiştik o zaman çöpün buradan kapatılarak, rehabilite edilerek buranın mesire alanı olarak kullanılabilecek hale dönüştürülmesi için eforumuzu enerjimizi sarf edeceğiz ve burayı yeniden hayata döndüreceğiz diye ifademiz olmuştu. 

-“7/24 esasıyla hizmet ederek başarmaya çalıştık ve başardık” -

Ünye’nin 40 yıllık hayali olup konuşulmaktan öteye gitmeyen Ünye’nin OSB’si ile ilgili meselesinin de bu 5 yıllık süreçte hem kamulaştırma, hem altyapı, hem de aynı zamanda inşaat ve kurulum aşamasının da başlandığı süreci hemşerimize söz verdiğimiz gibi hayata geçirme fırsatı bulduk.

Aynı şekilde Ünye Limanı. Tabi bunları bahsederken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile beraber bu projeleri şehrimize birlikte kazandırmak için gece gündüz demeden 7/24 esasıyla hizmet ederek bunları başarmaya çalıştık ve Allah’a şükürler olsun başardık. Ünye Limanı sadece Ünye Çimento’ya hizmet ederken, bugün Ordu’ya hizmet eden biz Ünye Limanı’na dönüştü. Bir tane gemi yükleme boşaltma yaparken şimdi aynı anda 3 tane geminin yükleme ve boşaltma yaptığı bir limana dönüştü. Hatta kurvaziyer gemisinin bile yanaştığı Kurvaziyerle gelen turistleri Ünye’de ağırlamanın fırsatını bu dönemde yaşamış olduk. 

-“Kültür Merkezi 2024 yılında tamamlanacak” -

Ünye’nin önemli ihtiyaçlarından ve bekleyen sorunlarından biri de Kültür Merkeziydi. Kültür Merkezi meselesi bu süreçte yoluna yoluna koyulmuş ve 2024 yılı sonu itibariyle de şehre hizmet etme noktasında inşaatının tamamlanmasını bizde heyecanla takip ediyoruz.

-“Ünye’nin yüzde 95’i doğalgaz ile buluştu” -

Bunlarla birlikte şehir yıllarca kirli havayı solumak zorunda kalmıştı. Doğalgaz aslında Yunus Emre Mahallemize gelmişti. Ama hakkın hikmetiyle bu şehri 1 metre borusu döşenmemişti. Birileri dedi ki ben Enerji Bakanı mıydım? Biz Enerji Bakanı değildik ama yüreğimizi koyduk. 2023-2024 yılı kışında Allah’a şükürler olsun ilk defa Ünye çevre kirliliği yaşamadan bir kışı geçirdi. Şehrin yüzde 95’i şuanda doğalgaza ulaşılabilir durumda. Bir mahallemiz kalmıştı onunda seçim sürecinde sözünü verdik ve takipçisi olacağız. 

-“Sosyal tesisleri ile Karadeniz’de bir numara olan Ünye Belediyesi’ni oluşturduk”-

Sosyal tesisleri ile Karadeniz’de bir numara olan Ünye Belediyesi’ni oluşturduk. Öbür taraftan Yöresel Ürünler Üretim Merkezi, Aşevi, kadınlarımıza sağladığımız istihdam imkanları.

Kırsal bölgelerdeki beton yolların daha fazla yapılabilmesi için oluşturulan imkanlar derken yine Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve Milletvekillerimizin, teşkilatımızın destekleri ile yeniden aday gösterilerek hemşerilerimizin huzurlarına çıktık.

-“Hemşerimiz bir 5 yıllık vize daha verdi” -

 O günden bu güne yapacağımız işlerin takibi noktasında süreçte destek istedik. Batıpark projemiz bitmek üzere, onu bitirelim yarım kalmasın, dedik. Yine orada Gölevi Cafe Restoran olarak hizmet verecek olan önemli bir projemiz ve yanında aile plajı projemiz yarım kalmasın, diye destek istedik. Yarı olimpik yüzme havuzunu kazandırmak için yola çıkmıştık. Yılsonu itibariyle tamamlamayı planlıyoruz. Bunların takibi için işler yarım kalmasın dedik. Sağ olsun hemşerilerimiz bu ve bunun gibi 52 önemli projenin hayata geçirilmesi ve takibi noktasında ki bunda Küçük Sanayi Sitesi meselesinden Millet Bahçesine kadar birçok projemizin takibi noktasında bir 5 yıllık daha vize istemiştik. Süreçte bölgemizde yapılan seçimlerde hemşerilerimizin destek ve teveccühleri ile bir 5 yıllık daha vizeyi bize vermiş oldular, tevdi etmiş oldular.

-“Gece gündüz demeden çalışacağız” -

Hemşerilerimizi dün nasıl mahcup etmediysek; onları utandıracak hiçbir işe bulaşmadan 7/24 esası ile sadece derdimiz Ünye, işimiz gücümüz Ünye dediğimiz andan itibaren ve bu ana kadar nasıl ki mahcup olmadan hayata geçirilmesiyle ilgili işleri çok hızlı bir şekilde nasıl kazandırdıysak, bundan sonra da aynı şekilde kazandıracağız. Bu şehrin sorunlarını çözmek üzere 7/24 esasıyla hizmet etmek adına hemşerime söz veriyorum. Ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden yola devam dediğimiz Ünye'mizde, önümüzdeki 5 yılda ayrım yapmadan kentimizin Türkiye Yüzyılı şehirleri arasındaki haklı yerini alması için gece gündüz demeden çalışacağız. Şehri, ikinci yüzyılın şehirleri içerisindeki en modern şehirlerarasında yer alması adına gerekli neyse onu yapmak adına Cumhur İttifakı teşkilatımızla beraber söz veriyorum.”

Başkan Tavlı, yeni dönem için dualarla Ünye Belediyesi’ne girerek makamında tebrikleri kabul etti.

Ünye KENT Haber 


  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10053,52%1,39
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Ordu

30.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:21
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 21:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593