Dolmuşun sultanı Günay, yollarda...

Ünye’nin ilk kadın dolmuş şoförü 4 çocuk annesi Fatma Günay (42), 1 No’lu Dolmuş Hattındaki aracının direksiyonun başına geçerek kadınların isterlerse her şeyi yapabileceğini gösteriyor.

GÜNDEM 16.03.2024 13:40:00 3528 0
Dolmuşun sultanı Günay, yollarda...

Tüm işleri eşi İbrahim Günay’la birlikte yaptıklarını vurgulayan 27 yıllık Fatma Günay, müşterilerinden çok olumlu tepkiler ve tebrikler aldığını ifade etti. 

Kadın elinin değdiği her şey güzelleştiğine işaret eden 1 No’lu Dolmuş Hattı başkanı Mahmut Pak, “Bırak elinin değmesini Fatma ablamız içeri girdiğinde atmosfer değişiyor. Durakta herkes tertip ve düzene geçiyor.” dedi.

Ünye’de Gürecülü Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan 27 yıllık Fatma (42) ve İbrahim Günay çifti ilçenin Döşemedibi Mahallesi’nden dolmuş hattı alınca, dolmuşta direksiyonun başına Fatma Günay geçti. 

Ünye’de ilk kadın dolmuş şoförü olma unvanı alan 4 çocuk annesi Fatma Günay,  Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kadınların isterlerse her şeyi yapabileceğini söyledi. 

-Şoförlük mesleğini eşimden öğrendim -

Araç kullanmaya evlendikten sonra başladığını ifade eden Günay, “Eşim öğretti, sağ olsun. Yaklaşık 20 yıldır araç kullanıyorum, kullanmayı da seviyorum. 27 yıldır da Gürecülü Mahallesi’ndeki evimizin altında marketimiz var ve 27 yıldır dolmuş hattındaki arkadaşlarımızı tanıyoruz. En sonunda dolmuş hattı da almak nasip oldu,” dedi. 

-Kadınlar isterlerse her şeyi yapabilir -

Dolmuş şoförlüğüne başladığından bu yana olumlu tepkiler aldığını belirten Güler, şunları söyledi:

“Daha önce hiç bayan dolmuş şoförü görmedikleri için biraz tuhaf geliyor. Ama ‘Sizi yine görmek istiyoruz, Allah sayınızı arttırsın’ diyorlar. Bayanlardan da çok güzel tepki ve tebrikler aldım. Tebrik ediyorlar cesaretimden dolayı. Dolmuşla ilk çıktığımda gençler bindi arabaya ve gençlerden çok güzel tepkiler aldım. Abla bravo, çok güzel kullandın. Kadınlar isterse her şeyi yapar. Ben erkek, kadın hiçbir işte ayırmıyorum. Ben erkeklerin yaptığı bütün işleri de kendim yapabileceğimi bununla kanıtladım. İsteyen ve cesareti olan bütün bayanlar her işi yapabilir.”

-Eşinden büyük destek -

Eşine her zaman destek olduğunu ve gurur duyduğunu ifade eden İbrahim Günay, “27 yıllık evliyim ve marketimiz var. Eşim iş yerimde de bana yardımcı olur. Ben eşime her şeyde güveniyor, eşimle her yönden gurur duyuyorum. Kadınların yapmayacağı bir iş olmaz. Ben de eşime destek oluyorum.” diye konuştu.

-“Arkadaşlar kendine çeki düzen veriyor” -

1 no’lu Dolmuş Hattı Kooperatif Başkanı Mahmut Pak, kadın dolmuş şoförünün çalışmasıyla birlikte dolmuşçuluğun sadece erkek mesleği olmadığını gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“25 yıldır Ünyeli vatandaşlarımıza hizmet ediyorum. Çeyrek asırdır da Ünye’de dolmuşçuluk yapıyorum.  Dolmuşçuluk sadece erkeğin yapabileceği bir işmiş gibi biliniyor. Ama Fatma ablam bu işe başladı. Fatma ablamız bu meslekteki vizyonu değiştirdi. 1. Hat Dolmuş Durağı adına da gururluyum. Böyle bir ilki bizim yaşadığımızdan memnunum gururluyum. Ünye’mizde bir ilk oldu. İnsanların tepkisi çok farklı oldu. Daha öncesinde ülkemizin başka yerlerinde bu işi yapanları duyuyorduk. Kadının elinin değdiği yerde bambaşka bir şey oluyor. Bizimle beraber bir kadının burada çalışması, aynı hizmeti yapması gurur verici. Fatma ablam geldiği zaman durakta herkes adeta bir mülki amir gelmiş gibi tertip ve düzene geçiyor. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir derler ya, bırak elinin değmesini, içeri girdiğinde atmosfer değişiyor.”

Ünye KENT Haber/Yücel ARSLANTEKE


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593