Kurtulmuş: Cumhuriyetimizi, ikinci asrında daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz

Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM Başkanı Ünyeli Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’la birlikte Ankara’da çeşitli programlarla kutlandı.

Siyaset 23.04.2024 19:50:00 686 0
Kurtulmuş: Cumhuriyetimizi, ikinci asrında daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz

Kurtulmuş, “Bugün bize düşen; ilk asrını mücadelelerle geçirdiğimiz ve büyük kazanımlar elde ettiğimiz Cumhuriyetimizi, ikinci asrında daha da güçlendirerek yolumuza devam etmektir.” dedi.

 

-Anıtkabir ziyaret edildi -

TBMM Başkanı Ünyeli Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’la, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyorum.” dedi. 

-Millî Mücadele’nin karargâhı I. Mecliste program yapıldı -

Anıtkabir ziyaretinin artından Kurtulmuş ve beraberindekiler, Millî Mücadele’nin karargâhı I. Mecliste program gerçekleştirdi. 

Numan Kurtulmuş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

 “Ulusal egemenliği en üstün değer addeden Gazi Meclisimiz, milletimizin bir araya gelerek tarihi bir başarıya imza attığı o zorlu günlerin en büyük eseridir. Meclisimiz, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda geleceğimizi güvence altına almaya durmaksızın devam edecektir.

104 yıl önce Hacı Bayram’da kılınan cuma namazının ardından dualarla açılan Millî Mücadele’nin karargâhı I. Meclis Binamızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve I. Meclis üyelerini saygıyla ve minnetle andık. Küllerinden doğarak kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştirecek iradeyi ortaya koyan milletimiz, milli iradenin her türlü gücün üzerinde olduğu fikrini Meclisimizi kurarak dünyaya ilan etmiştir.

Bugün bize düşen; ilk asrını mücadelelerle geçirdiğimiz ve büyük kazanımlar elde ettiğimiz Cumhuriyetimizi, ikinci asrında daha da güçlendirerek yolumuza devam etmektir.

Bu vesileyle, 104 yıl evvel bir araya gelerek Meclisimizi kuran ve “Hâkimiyet; bilâkaydüşart milletindir” diyerek Cumhuriyetimizi ilan eden ecdadımızı saygıyla anıyoruz. 

Bu millî mirası gelecek nesillere çok daha güçlendirerek devretmek boynumuzun borcudur.” 

-Kurtulmuş, makam koltuğunu Arslan’a devretti -

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleceğin gençleri, bugünün çocuklarına makamlar devredildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, makam koltuğunu, Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan’a devretti.

- TBMM 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleşti 

TBMM Genel Kurulu, bayram dolayısıyla özel üyelerin katılımıyla toplandı. Oturum, 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'ın başkanlığında gerçekleştirdi. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Sevgili çocuklarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Genel Kurul Salonu’nda ağırlamak bizler için de çok büyük bir onur, çok büyük bir neşe. Çocuklarımıza olan güvenimiz, bağladığımız ümitlerimiz, 23 Nisan törenlerinde bir kere daha tecelli ediyor. İnanıyorum ki millî hedefimiz olan Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzda, yarınlarımızın teminatı olan siz sevgili çocuklarımız en büyük gücümüzsünüz. Cumhuriyetin üçüncü asrına, sizden sonraki nesillere çok daha güçlü bir Türkiye'yi devretmenizi temenni ediyorum.” mesajı verdi. 

-TBMM, 23 Nisan Özel Oturumu yapıldı-

Kurtulmuş başkanlığında TBMM’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 23 Nisan Özel Oturumu da gerçekleşti. 

Oturumun açılış konuşmasında Kurtulmuş, “Dünya çocuklarına armağan edilen bu müstesna Bayram, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimize kutlu olsun. Bizler, 104 yıl evvel kapılarını açarak millî iradeye karargâh olan ilk meclisimizin maneviyatından aldığımız güçle, istiklâl ve istikbâlimize sahip çıkmaya ve vatanseverlik bilincimizi sürekli diri tutmaya kendimize bir görev addediyoruz.” dedi. 

Ünye KENT Haber 

 


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593