“Lale Devri bitecek, Ünye’ye hizmet gelecek!”

31 Mart 2024 yerel seçimlerine saylı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Değişim Mitingi düzenledi.

GÜNDEM 26.03.2024 18:23:00 1115 0
“Lale Devri bitecek, Ünye’ye hizmet gelecek!”

Mitingde konuşan Ünye İlçe Başkanı İsa Maral pırıl pırıl iki tane adaylarının olduğunu belirerek; “31 Martta Ünye’de, Ordu’da büyük değişimi başaralım, büyük değişimi yaşayalım” dedi. 

 “Takdir, karar sizin tabi ki…” diyen CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun; “ Ama şunu bilmenizi isterim, bu iktidar 22-23 yıldır görevde. Her seçimde belli vaatlerde bulunuyor, sizlerin oylarını alıyor, ama sözlerini tutmuyorlar” şeklinde konuştu.

CHP Ünye Belediye Başkanı Adayı Cumhur Öztürk, konuşmasında, kısır siyasetçileri Ünye’den tasfiye etme zamanının geldiğine vurgu yaparak; “Biz 31 Mart gecesi Lale Devri Belediyeciliğini bitireceğiz. Hizmet Belediyeciliğini getireceğiz.” dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine saylı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda değişim mitingi düzenledi.

CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zekai Sana ile İl Başkanı Bülent Akpınar’ın katıldığı Değişim Mitingine, çok sayıda vatandaş ve partili katılarak adaylara destek verdi. 

Maral: Büyük değişimi başaralım

Değişim Mitinginin açılış konuşmasında CHP Ünye ilçe Başkanı İsa Maral, “Bir maratonun daha sonuna geldik. Ünye uzun süredir aynı iklimde, aynı siyasetliyle yönetiliyor. Aynı zihniyetle yönetiliyor.  Sizlere pırıl pırıl iki tane adayımızı getirdik. Liyakatiyle, bilgisiyle, eğitimiyle Ünye’yi, Ordu’yu hakkıyla yönetecek iki tane adayımız var. Bu sefer bir değişim olsun istiyoruz, aynı şeyleri duymaktan bıktık. Her seçim vaadinde güya Akkuş-Niksar yolunu, her seçim vaadinde organize sanayi bölgesi, her seçim vaadinde üniversite kampüsü, her seçim vaadinde limanın büyütülmesi, her seçim vaadinde çöp sorunu bunlardan kurtulmak için pırıl pırıl iki tane adayımıza destek vermenizi istiyoruz. Bu 31 Martta Ünye’de, Ordu’da büyük değişimi başaralım, büyük değişimi yaşayalım. Ünye ve Ordu halkçı Belediyelerle karşılaşsın, halkçı belediyelerin uygulamalarıyla tanışsın istiyorum” dedi.

Torun: Sizlerin oylarını alıyorlar ama sözlerini tutmuyorlar

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Sevgili hemşerilerim bu meydanlarda birçok kez sizinle buluştuk. Biz üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Doğru bildiğimizi size aktarıyoruz, uyarılarımızı yapıyoruz ve neler yapabileceğimizi de size aktarıyoruz. Takdir, karar sizin tabi ki. Ama şunu bilmenizi isterim, bir iktidar var 22-23 yıldır görevde. Her seçimde de belli vaatlerde bulunuyor, sizlerin oylarını alıyorlar ama sözlerini de tutmuyorlar…” şeklinde konuştu.

Öztürk: Bu mudur Ünye’nin iyi yönetilmesi?

CHP Ünye Belediye Başkanı Cumhur Öztürk, konuşmasında şunları kaydetti; 

“Önümüzde önemli bir seçim var. Yıllardır Ünye’yi kısır siyasetle yönetemeyen insanları tasfiye etme şansımız var. Neden yönetemiyorlar, neden kötü yönetiyorlar, derseniz hemen birkaç başlıkla söyleyebilirim. Her sabah işe gidip gelirken biz trafik zorluğu çekmiyor muyuz? Akşam iftarda eve giderken saatlerce trafikte beklemiyor muyuz? Hani Ünye iyi yönetiliyordu? Pazar yerlerini hatırlıyorum ırmak kenarına götürdüler. Size hemen geri alacağız dediler. Neden geri almadılar? Yalan söylediler. Sanayi esnafımız var, küçük sanayimiz; yıllardır daracık bir yere sıkıştırılmış insanlar iş yapamıyorlar. Hani iyi yönetiliyordu? Bakın yanımızda Fatsa ikinci sanayisini bitirdi. Üçüncü özelini yaptı. Bizimkiler hala uyuyor. Yönetilemiyor. Bir organize sanayimiz var bitmeyen, şimdi gidin içerisine bakın, açıldı diyorlar. Çamurdan yollarında araç geçemiyor. Bu mudur Ünye’nin iyi yönetilmesi? 

Kısır siyasetçileri tasfiye zamanı geldi

Bizler diyoruz ki bu önümüzdeki seçimde bu kısır siyaseti, bu kısır siyasetçileri Ünye’den tasfiye etme zamanı gelmiştir. Hatta geçmiştir. O nedenle bu seçimde sizlerden yetki bekliyoruz. Biz kavga etmeye kısır çekişmeler için gelmiyoruz. Biz Ünye’nin yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözmeye geliyoruz.

Köylerimizde et ve süt kooperatifi kuracağız

Köylülerimiz ürettikleri ürünleri bu kooperatifler aracılığı ile satarak maddi kazanç sağlayacaklar. Onlar için kooperatif kuracağız. Şehirlerde yaşayan insanlarımızda her gün taze ürünlere kavuşmuş olacak. Gençlerimize Gençlik Merkezleri, semt sahaları açacağız. Onları bir biri ile kavga etmekten akran zorbalığından koruyacağız. Yıllardır bitmeyen projeleri bitireceğiz. Yıllardır bitmeyen Kültür Merkezleri var, yıllardır yapamadıkları bir pazaryerleri var. Yıllardır bitiremedikleri üniversite yerleşkeleri var.  Yıllardır sizlere yalan konuşup duruyorlar. Belediyecilik yaptıklarını söylüyorlar, belediyecilik yaptıklarını iddia ediyorlar. Ama bu böyle değil. 

Dur deme vakti…

Karşıyaka, Saca, Hamidiye bu bölgede dolmuş hattı istemişler 7 yıldır bekliyorlar. Bunun parası da yok, bir masrafı da yok neden yapmıyorsunuz? Her sabah işe giderken yolda sıkıntı çekiyoruz. Neden yeni bir bulvar açmıyorsunuz. Neden yanına elektrikli tramvay dikmiyorsunuz. Yolun olmadığı yerde medeniyet olmaz. Bakın yol olmazsa turizmde gelişemeyiz, sanayide gelişemeyiz,  ekonomide gelişemeyiz. Ünye’yi yolsuzluğa mahkum edenlere dur deme vakti geldi. 

Biz olmasak memlekete sahip çıkan yok

Sizlerden oy istiyorlar peki 10 yıldır Ordu’nun çöpünü Ünye’ye dolduruyorlar. Çamlığı kesmeye kalktılar, Ünye’nin merkezi çamlık. Biz Ünye’yi Belediyeden korumaya kalktık böyle bir şey var mı?  Belediye çevreye sahip çıkar biz çevreyi Belediyeden koruduk. Yazık değil mi Ünye’ye. Bunu mu hak ediyorsunuz? Kendilerini düşünüyorlar. Biz Ünye’ye hizmet edilmediğini biliyoruz. 15 Temmuz Meydanını aslında tamamının Ünye’nin olması gerekirken yarısını kaptırdılar,  yarısı bir başkasının oldu.  Sadece otoparkta birkaç hisseye sahip oldular. Ünye’nin malı haraç, mezat elden gidiyor. Çöp meselesini de çözmek sizin elinizde, yine Cumhuriyet Halk Partisinin elinde. Biz olmasak memlekete sahip çıkan yok. Bu bizim elimizde. Ünye kendine kötülük edeni Ünye’ye haksızlık edeni hiç affetmedi. Bu seçimde de cezalandıracak. 

Lale Devri belediyeciliği bitecek

30 yılda bir kişi ekleyebiliriz ama aynı kişiler tarafından yönetiliyor. Ünye’nin ne trafik sorununu ne gençlikle ilgili bir projelerini ne de gelecekle ilgili hiç bir şeyini görmedik. Yine görmeyeceğiz. Onların belediyeciliği sahile lale dikmekten öteye gitmiyor. Biz 31 Mart gecesi Lale Devri Belediyeciliğini bitireceğiz. Hizmet Belediyeciliğini getireceğiz.” 

 

 

 


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593