Ordu, Ahmet Birben için bir araya geldi…

Ünye’de geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski Sekreteri, ODÜ’den emekli Öğretim Görevlisi Ahmet Erkan Birben (74), binlerce kişinin katıldığı törenlerle son

GÜNDEM 17.04.2024 14:40:00 1880 0
Ordu, Ahmet Birben için bir araya geldi…

Ünye’de fakülte önünde düzenlenen törenin ardından Birben’in cenazesi, sembol isimlerinden olduğu Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği üyelerinin omuzlarında Orta Çarşı’da taşınarak Büyük Cami’ye getirildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ve MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş olmak üzere çok sayıda siyasi, bürokrat, mülki amir ve yerel yönetimin bir araya geldiği cenazede camide taziye için uzun kuyruklar oluştu. 

Ünye’nin sevilen simalarından Ahmet Erkan Birben, binlerce kişinin katıldığı ve cami avlusunun dolup taştığı cemaatle son yolculuğuna uğurlandı.

Ünye’nin Gölevi Mahallesi’nde evinde 16 Nisan Salı günü geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nde hayatını kaybeden Ahmet Erkan Birben’in cenazesi, evinin önünde alınan helalliğin ardından Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kampüsüne getirildi. 

-Fakülte önünde tören düzenlendi -

Burada düzenlenen törende, Birben’in özgeçmişi okundu. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, yaptıkları konuşmada Birben’i rahmet ve minnetle andılar.

Fakülte kampüsünde alınan helalliğin ardından Ahmet Erkan Birben’in cenazesi sembol isimlerinden olduğu Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği üyelerinin omuzlarında Orta Çarşı’da taşınarak Büyük Cami’ye getirildi.

Büyük bir hüzün içinde olan dernek üyeleri, boyunlarında yazılı kağıtlarda hayatını kaybeden Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyelerinin isimlerini de yazarak andı. 

-Binlerce kişi Ahmet Birben’i son yolculuğuna uğurladı -

Orta Çarşı’da ve şehir merkezinde omuzlarda taşınan Ahmet Birben’in Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra Ünye Büyük Cami’ye getirildi. 

Birben’in eşi emekli Öğretmen ve Ressam Gülay Birben, oğlu MHP eski MYK üyesi Afşin Birben, kızı Elif Asena Ceylan ve aile yakınları taziyeleri kabul etti.

Ünye Büyük Cami’de öğle namazını takiben Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş’un kıldırdığı cenaze namazının ardından Birben’in cenazesi Şeyh Yunus Emre Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi. 

-Siyaset ve eğitim camiası cenazede buluştu - 

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, MHP Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik ve siyasi parti ilçe başkanları, partililer, Ünye Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, aile yakınları olmak üzere yaklaşık 4 bin kişi katıldı. 

Kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Ahmet Birben, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte’nde Sekreterlik, Ordu Meslek Yüksek Okulu ve Ünye’de fakültede matematik branşlarında Öğretim Görevlisi olarak görev almıştı. 

Ünye Çamurlu Mahallesi eski Muhtarı merhum Nail Birben'in oğlu olan Ahmet Erkan Birben ayrıca, uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi'nde aktif siyaset yapmış, bir dönem Ordu’dan Milletvekili aday adayı olmuştu. 

Sporcu yapısıyla da bilinen Birben, Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği'nin de sembol isimlerindendi.

Ünye KENT Haber


  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10053,52%1,39
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Ordu

30.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:21
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 21:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593