Oryantiring yarışlarında büyük heyecan yaşandı…

Ünye’de ilk kez gerçekleşen Oryantiring Küçükler, Yıldızlar (Erkek-Kız) grup müsabakaları kıyasıya mücadelelerle heyecanlı geçti.

Spor 25.04.2024 18:51:00 548 0
Oryantiring yarışlarında büyük heyecan yaşandı…

Ünye’de ilk kez gerçekleşen Oryantiring Küçükler, Yıldızlar (Erkek-Kız) grup müsabakaları kıyasıya mücadelelerle heyecanlı geçti.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı her sporcuyu bir turizm elçisi olarak gördüklerini ifade ederek, bu yarışları Ünye’de geleneksel hale getireceklerini söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2023-2024 yılı faaliyet takviminde yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Pikolo Derneği ve Ünye Belediyesi’nin iş birliğinde Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar (Erkek-Kız) Oryantiring Grup Müsabakaları Ünye’de düzenlendi. 

Sporcular, Ünye Cumhuriyet Meydanı - Kadılar Yokuşu – Orta Çarşı – Burunucu – İskele arasında hedeflere koştu.  

Yarışmaya; Ankara, Artvin, Bayburt, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kayseri, Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Rize ve Ordu illerinden toplam 367 sporcu katıldı. 

Yarışmacılar Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan start alarak ellerindeki harita ve pusularla hedeflere bir en kısa sürede ulaşmak için mücadele etti. 

Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp sırasıyla Kadılar Yokuşu – Orta Çarşı – Burunucu – İskele arasında hedeflere koşan sporcular tekrar Cumhuriyet Meydanı’ndaki finish noktasına ulaşmak için kıyasıya yarıştı. 

 Yarışmada Küçük Erkek kategorisinde, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları birinci, Niksar İmam Hatip Orta Okulu ikinci, Ankara Özel Tevfik Fikret Orta Okulu üçüncü ve Samsun Havza Makbule Yusuf Ölçer Orta Okulu dördüncü oldu. 

Küçük Kız Kategorisinde, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları birinci, Ankara Özel Tevfik Fikret Orta Okulu ikinci, Niksar İmam Hatip Orta Okulu üçüncü ve Samsun Asarcık Yatılı Bölge Ortaokulu dördüncü oldu. 

Yıldız Erkek kategorisinde, Niksar İmam Hatip Orta Okulu birinci, Ankara Şehit Hakan Ünver Ortaokulu ikinci, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları üçüncü ve Samsun Havza Makbule Yusuf Ölçer Orta Okulu dördüncü oldu. 

Yıldız Kız kategorisinde, Niksar İmam Hatip Ortaokulu birinci, Nevşehir Ahmet Ergün Ortaokulu ikinci, Trabzon Mahmut Celaletin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulu üçüncü ve Bayburt Fatih Ortaokulu dördüncü oldu. 

Ferdi Küçük Erkek kategorisinde,  Gazi Ortaokulu öğrencisi Mazhar Artun Kovancı birinci,  ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencisi Kaya Alp Sayın ikinci, Çankaya Noterler Birliği Ortaokulu öğrencisi Remzi Ozan Yıldız üçüncü ve Ankara Özel Tevfik Fikret Orta Okulu öğrencisi Atlas Pamukçu dördüncü oldu. 

Ferdi Küçük Kız kategorisinde, Ankara Özel Tevfik Fikret Orta Okulu öğrencisi Begüm Mollamahmutoğlu birinci, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencisi Selin Gökgöz ikinci, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencisi Azra Albayrak üçüncü ve Niksar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sevdenur Mürsel dördüncü oldu. 

Ferdi Yıldız Erkek kategorisinde, Ankara Şehit Hakan Ünver Ortaokulu öğrencisi Baran Arda Boran birinci, Mamak Alişir Nevai Ortaokulu öğrencisi Dilaver Vural ikinci, Niksar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmed Bilal Çilhoroz üçüncü ve Samsun Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencisi Yasin Varlı dördüncü oldu. 

 Ferdi Yıldız Erkek kategorisinde, A. Ü. Gel. V. Ö. Ortaokulu öğrencisi Ece Yakut birinci, Ankara Cebeci Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Arabulan ikinci, Niksar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Eylül Korkmaz üçüncü ve Niksar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Havvanur Özyurt dördüncü oldu. 

Dereceye giren sporculara ödülleri Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Belediye Meclis Üyesi Kadir Öksüz, Ünye Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sibel Cerrahoğlu tarafından verildi. 

“Her sporcu birer turizm elçisi”

Ödül töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, her bir sporcunun turizm elçisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

 “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Yarışlara katılan çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken, hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyoruz. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Oryantiring yarışları Ünye’de geleneksel hale gelecek 

Bu yıl ilkini düzenledik ve keyifli geçti. Öğrenciler şehrin merkezlerindeki hedef lokasyonlarını bulmak için ciddi anlamda koşturmaca içindeydiler. Böyle güzel bir organizasyonu sürekli hale dönüştürerek şehrimize bu şekilde farklı gençlerimizin gelmesini sağlayıp, turizm elçimizin artmasına imkan sağlayıp vesile oluruz.”

Öğrencilerimizi Ünye’de görmekten memnuniyet duyuyoruz 

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Dereceye giren sporcular, 22 Mayıs 2024 tarihinde Denizli’de düzenlenecek olan Türkiye Birinciliği ’ne katılmaya hak kazandı.

Ünye KENT Haber 


  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Ordu

05.05.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:10
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593