Profesyonellik için iletişim becerisi önemli!

İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı ve Devlet Tiyatro Sanatçısı Adnan Erbaş, diplomanın bir yere kadar yeterli olduğunu belirterek, “İletişim becerisi profesyonellik için son derece önemli” dedi.

Aktüel 20.04.2024 13:33:00 528 0
Profesyonellik için iletişim becerisi önemli!

Başarı için kurumların bir kültürü olması gerektiğini, kurumu kurum yapanın çalışanlar olduğunu ifade eden Erbaş, “Çalışanın kurum imajına, yani tanınmanıza etkisi görünüş, davranış ve iletişimle olur. Bunlar sizi kurum olarak anlatır. Bu üçüne her aşamada önem vermeniz gerekiyor.” vurgusu yaptı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), Ünye Ramada Otel’de İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı ve Devlet Tiyatro Sanatçısı Adnan Erbaş’ın konuşmacı olarak katıldığı "İş Hayatında Etkili İletişim" Semineri düzenledi.

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, çağımızın en büyük sorunlarından birinin iletişim bozukluğu olduğunu ifade ederek, “Bizde çevremize, bölgemize ve kentimize bir katkımız olsun, iş hayatında daha başarılı firmalarımız yetişsin diye iletişim uzmanımız Adnan Erbaş beyi davet ettik.” dedi.

İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı ve Devlet Tiyatro Sanatçısı Adnan Erbaş, seminerde iş hayatında etkili iletişimin püf noktaları, sözlü iletişim, sözsüz iletişim ve insan ilişkileri hakkında önerilerini aktardı.

Ayrıca etkin yöneticiliğin kuralları, iyi bir yöneticide bulunması gereken özellikler ile yöneticinin ilişki ve iletişim becerileri hakkında bilgiler verdi.

-“İletişim becerisi profesyonellik için son derece önemli” -

İş hayatında profesyonelliğin önemli olduğunu söyleyen Erbaş, profesyonellik için bazı şeyleri bilmek gerektiğini belirterek; şunları ifade etti:

“Birincisi ürünü ve hizmeti bileceksiniz. Bir ticaret erbabı, işletmenin sahibi,  yönetici sizseniz ürünü ve hizmeti bilirsiniz. Ama çalışanlarınızın hepsi bilmek zorunda, çalışanlarınız en küçük ayrıntısına kadar her şeyi bilsinler. Ürün ve satış bilgisi, hizmet bilgisi bunlar çok önemli. İkincisi iletişim bilgisi önemli. Buna da 21. yüzyıl becerisi deniyor. İletişim becerisi profesyonellik için son derece önemlidir. Bir diğer şey ise satış bilgisi. Ürünü ve hizmeti biliyorsunuz, iletişim kurmayı da biliyorsunuz ama satış yapmak ayrı bir konu. Yani ürün ve hizmet bilgisi, iletişim becerisi ve satış bilgisi olmadan profesyonellik olmuyor. Yanınızda çalışan personel ve kendinizi yetiştirirken bu üçünün olması gerekli olduğunu bilin.”

-“Eğer iletişim bilginiz yoksa iletişim kurmayı bilmiyorsanız yapamazsınız”-

İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Adnan Erbaş, 21. Yüzyılda iletişim beceresinin kişileri bir adım öne geçirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu çağda artık bütün dünyadaki okullarda aranan belirli beceriler var. Diploma yetmez. Hepimiz diploma sahibi olabiliriz ama diplomanın değeri bir yere kadardır. Bilgi değersiz demiyorum ama herkeste diploma var. O zaman farklı bir şey gerekiyor. 21. Yüzyıl becerisi gerekiyor bunun için. Bunda da iletişim bilgisi gerekiyor. Eğer iletişim bilginiz yoksa iletişim kurmayı bilmiyorsanız tıp fakültesinden birincilikle mezun olun, doktorluk yapamazsınız. Hukuk fakültesinden birincilikle mezun olun hukukçuluk yapamazsınız. Dolayısı ile diploma bir yere kadar. Diploma herkeste var. İletişim becerisi 21. Yüzyıl becerilerinin başında geliyor.”

-“Kurum kültürü bir kurumun ruhudur, kurumu kurum yapan çalışanlardır”-

İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı ve Devlet Tiyatro Sanatçısı Adnan Erbaş, kurum kültürünün oluşmasında çalışanların önemine vurgu yaparak, “Ülkemizde ne yazık ki çok fazla önem verilmeyen konuların başında kurum kültürü geliyor. Kurum kültürü bir kurumun yapısını belirler. Orada çalışanların hepsi aynı kurum kültürüne uymak zorundadır. Kurum kültürü bir kurumun ruhudur. Bu olmazsa kurum olmaz. Bunu yaratan da içinde çalışan insanlardır. Çünkü kurumu kurum yapan çalışanlardır. Sizde kendi kurumlarınıza bakın, iyi personeliniz var mı? Eğer yoksa orası kurum değil. Kurumu kurum yapan çalışanlardır.” dedi.

-“Kurumun ne olduğunu çalışan kişi gösterir” -

Erbaş, kurumu dışarıya açan çalışanların kurumun vizyonunu yansıttığını belirterek, çalışanların iletişim kabiliyetinin de önemli olduğunu söyledi ve şunları ifade etti:

“Çalışan kişi, kurumu yansıtır. Kurumun ne olduğunu çalışan kişi gösterir. Çalışan kişilere önem veriniz. Bugün konumuzun adı satış-pazarlama değil, iletişim. Çünkü burada insanlarla çalışıyorsunuz. Çalışanın kurum imajına, yani tanınmanıza etkisi üç yönden oluyor. Birincisi görünüş, ikincisi davranış, üçüncüsü iletişim. Nasıl görünüyor, nasıl davranıyor, nasıl iletişim kuruyor. İşte kurumu anlatır. Bu üçüne her aşamada önem vermeniz gerekiyor.”

Ünye KENT Haber


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,41% 0,18
  • EURO

    34,80% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2399,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593