Ünye’de eğitimde ‘Rekor’ dönemi…

Kahramanmaraş’ta 20 yılda binlerce öğrencisiyle hayat atılan Özel Yeni Rekor Okulları, artık Ünye’de…

Eğitim 23.04.2024 09:00:00 1179 0
Ünye’de eğitimde ‘Rekor’ dönemi…

İyi insan yetiştirmeyi kurumsal hedeflerinin en başına koyan Okulun Kurucuları Eğitimci Naz Kaya Başaran ve Eğitimci Hamdullah Başaran, eğitim öğretimde iddialarını ortaya koyuyor. 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat 2023 depreminin ardından eğitim öğretim faaliyetlerini memleketi Ünye’de devam ettirme kararı aldıklarını belirten Hamdullah Başaran, “Ünye’mizin ve bölgemizin evlatlarıyla birlikte eğitim serüvenimizi devam ettireceğiz." dediler. 

Özel Yeni Rekor Okulları, 3-6 yaş arası Anaokulu, İlkokul kademelerinde faaliyetleriyle bütüncül bakış açısına sahip eğitim modeliyle 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında iddialı ilçelerinden olan Ünye’de, eğitimde iddialı bir okul olan Özel Yeni Rekor Okulları açılıyor.

-Anaokulu 3, 4, 5 ve 6 yaşla birlikte, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. Sınıflar -

Anaokulu 3, 4, 5 ve 6 yaşla birlikte, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflara eğitim öğretimin verileceği Özel Yeni Rekor Okulları bütüncül bakış açısına sahip eğitim modeliyle geliyor.

-Kadılar Yokuşu’nda konakta eğitim öğretim verilecek -

2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde kapılarını açacak olan; akademik, dil, beceri ve karakter eğitimi odaklı hizmet sunacak olan Özel Yeni Rekor Okulları, Kaledere Mahallesi Kadılar Yokuşu’nda tarihi dokusuyla iddialı mimarisiyle konakta eğitim öğretim verecek olmasıyla da dikkat çekiyor.

-Hem eğitim öğretim, hem de sosyal imkanlar bu okulda -

Butik olarak aile sıcaklığının sağlanması amaçlanan okulda, öğrencilere eğitim ve öğretimin yanı sıra 2 bin m2 kır bahçesi ve kapalı çocuk oyun alanı, futbol, basketbol ve voleybol sahalarıyla ferah bir ortamda sosyal imkan sağlayacak fırsatlar sunacak. 

Özel Yeni Rekor Okulları, kapalı çocuk alanı, sosyal donatıları ve özel alanlarıyla öğrencilere keyifli, konforlu ve kaliteli bir eğitim imkanı sunmak isteyen anne babaları sınırlı sayıda kontenjan için bekliyor. 

Kahramanmaraş’ta 20 yıllık birikimiyle on binlerce öğrenci yetiştiren Rekor Okulları, artık Ünye’de… 

-“Nasihat vermekten ziyade kendilerini tanımalarını sağlamak önemli” -

Özel Yeni Rekor Okulları’nın Kuruculuğunu Eğitimci Naz Kaya Başaran ve Eğitimci Hamdullah Başaran yaptı. 

Kurucu Naz Kaya Başaran, Ünye Kent Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamada,  iyi insan yetiştirmenin önemli olduğunu, bunu sağlamayı ilke edindiklerini söyleyerek, "Okullarımızda kıymetli olan iyi bir insan yetiştirmektir. İyi insan yetiştirmek derken; kendisiyle yarışan,  uzlaşmacı, neden sonuç ilişkisini kurarak kararlar veren, kendine ait olmayana dokunmayan, ülkemizin değerlerine bağlı insan yetiştirme derdindeyiz. Böyle insanların hayattaki kazaları da az olmaktadır. Biz yaşam becerilerinin üzerinde dururuz.” dedi. 

Başarılı bir nesil için gençlerin kendilerini tanımaları için fırsat vermek gerektiğini ifade eden Başaran, “Ünye’nin çocukları ışıl ışıl, pırı pırıl gençlerle tanışıyorum. Nasihat vermekten ziyade kendilerini tanımalarını sağlamak önemli. Kurallarına uygun, akıcı ve anlaşılır konuşmanın, bireyin kendisini etkili bir biçimde ifade edebilmenin önemini biliyoruz.” diye konuştu. 

- Rekor Okulları’nda 20 yılda binlerce öğrenci hayata atıldı -

“Rekor Okulları 20 yıla yakın eğitim hayatında iyi insan yetiştirmeyi kurumsal hedeflerinin en başına koydu. Bugüne kadar sadece 6 aylıktan 18 yaşına kadar birlikte yol yürüdüğümüz binlerce öğrenci mezun ettik ve birlikte hayata atıldık. Bu hepimizin gururu oldu.” vurgusu yapan Eğitimci Naz Kaya Başaran, şu bilgiyi verdi:

“Bütüncül Eğitim Modeli öğrencilerin çok yönlü gelişimini (akademik, dil, beceri ve karakter eğitimi) yani hem başarılı, hem de iyi insan olarak yetişmesini sağlamaktadır. Eğitimin sadece akademik başarı üzerine değil, aynı zamanda iyi karakter yapısına sahip, psikososyal yönden gelişmiş iyi insan yetiştirmesi gerektiğine inanarak, modeli istikrarlı bir şekilde geliştirmiştir. Model aynı zamanda çocukların okulda öğrendiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri bütüncül bir yaklaşımla geliştirmesini, günlük hayatta karşılaştığı problemleri farklı derslerde öğrendiklerini birlikte kullanarak çözebilmesini sağlamaktadır. 

-“İyi yetişen çocuklar dünyayı iyileştirir” -

Bütüncül Eğitim Modeli ile matematik, fizik, kimya, biyoloji, görsel sanatlar, spor vb. derslerde öğrendiklerinin birbirbiriyle ilişkisini görmek ve günlük hayatında bütüncül olarak kullanabilmek anlamına gelmektedir. Bütüncül Eğitim Modeli ve model içerisinde yer alan iyi insan, başarılı insan, çok yönlü bütünsel gelişim, beceri, karakter vb. kavramların tüm eğitim camiasında kullanılmaya başlanması model geliştirilmesinde görev alanlar için gurur kaynağı oldu. İyi yetişen çocuklar dünyayı iyileştirir. 

Hamdullah Başaran: 

Özel Yeni Rekor Okulları Kurucularından İş insanı Eğitimci Hamdullah Başaran, Kahramanmaraş’ta 20 yıldır eğitim öğretim veren Özel Yeni Rekor Okulları’nın 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası memleketi Ünye’de eğitim öğretim hayatını sürdürme kararı aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Rekor Okulları 20 yıl önce Kahramanmaraş'ta Hasan Kaya ve Nihat Belkıran tarafından kuruldu, şimdi bayrağı biz devraldık. Ben Ünyeliyim, memlekete döndük. 1 yıllık süreçte okul binamızı edinerek fiziki şartları ve resmi işlemleri tamamladık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onayımızı aldık, 5 Ağustos 2024 itibariyle öğrencilerimizi kabul edeceğiz. 2024 - 2025 eğitim öğretim dönemine hazır bir şekilde kapılarımızı açmak için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte Ünye’mizin ve bölgemizin evlatlarıyla birlikte eğitim serüvenimizi devam ettireceğiz."

Ünye Özel Rekor Okulları’nı görmek ve kayıt yaptırmak isteyen anne babalar Kaledere Mahallesi Kadılar Yokuşu No:20 adresinde okul binasını gezebilir, 0532 621 58 52 numaralı telefondan bilgi alabilir. 

Ünye Kent Haber

 


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593