Ünye'de trafik çilesi...

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Ünye Çevre Yolu’ndaki bakım-onarım çalışması için Fatsa-Samsun güzergahını kapatarak, trafiği şehir merkezine kaydırdı.

GÜNDEM 4.04.2024 16:35:00 5129 0
Ünye

Ramazan Bayramına 6 gün kala yollarda yaşanan yoğunluk nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün aldığı karar Ünye’de tepkiyle karşılandı, bir an önce uygulamadan vazgeçilmesi uyarısı yapıldı.

ÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ümit Özkan, Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirttiler.

Yaptıkları ortak açıklamada, trafiğin Ünye şehir içine vermeye devam edilip Ünye’nin bayrama bu trafikle girmesi halinde bu işin çileye dönüşeceği vurgulanarak, “Her bakım onarımda biz bunu yaşıyoruz. Başka yerlerde 2 şeritten birinde bakım onarım yapılması durumunda trafik diğer şeritten iki yönlü verilirken, aynı durum neden Ünye Çevre Yolunda da uygulanmıyor? Bu uygulamadan Bayram gelmeden vazgeçilmelidir” dediler.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, tünel tabanına uygulanan sürenlerin yüzeydeki boru ve ekipmanlar nedeniyle geçici de olsa trafiğe açılamayacağı anlaşıldığı, bu nedenle yaklaşan Ramazan Bayramı’nın oluşturacağı trafik yoğunluğunu mevcut tünelden bir gidiş bir geliş çalıştırılmasının olası trafik kazalarında müdahaleyi mümkün kılmadığı, bu nedenle de Ordu Samsun istikametini Ünye şehir geçişinden sağlandığı belirtildi.

Ünye Çevre Yolu’nun zaman zaman bakıma alınması nedeniyle trafiğin ilçe merkezine kaydırılmasından mustarip olan Ünyeliler, bu kez de Ramazan Bayram öncesi Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bakım onarım çalışması için Çevre Yolunun Fatsa – Samsun istikametini kapatmasıyla karşı karşıya kaldılar. 

Ünyeliler, bayram öncesi ve bayram dönemi zaten sıkışan şehir trafiğine bir de şehirlerarası trafiğin eklenmesine tepki gösterdiler. 

-Yanlış uygulamadan vazgeçilsin -

Çevre Yolunun bir şeridinde bakım onarım yapılacağı zaman diğer şeridi iki yönlü kullanmak yerine şehirlerarası trafiğin şehir merkezinde kaydırılmasının çok yanlış olduğuna vurgu yapan Ünyeliler, bir anlam veremedikleri bu uygulamaya artık son verilmesini istedi.

Karayollarının konuyla ilgili resmi evrakında konu şöyle ifade edildi;

“Bölge Müdürlüğümüz yol ağı içerisindeki 010-17 K.K. No’lu Samsun-Ordu Devlet Yolu Ünye Çevre Yolu 6-8 km. aralığındaki Yunus Emre Tüneli’nde devam eden bakım çalışmaları nedeniyle tünelin tek tüpü kapalı olup ulaşım diğer tüpten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Ramazan Bayramı nedeni ile trafik yoğunluğunun artacağından dolayı 3 Nisan 2024 tarihi, saat: 17.00 itibariyle Ordu istikametinde tünel içerisinden iki şerit halinde, Samsun istikametinde ise ulaşım Ünye şehir içerisinden sağlanacaktır.”

Karayollarının bakım onarım gerekçesi ne?

Yine Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Resmi Kurumlara gönderdiği yazılı açıklamada bakım onarım gerekçesinin yanı sıra, neden şehir içine vermesi gerektiği açıklaması ise şöyle yapıldı;

“Sanosmanoğlu İnş. Mad. Nak. Tur. ve Tic. Ltd. Şti.’nin taahhüdü altında bulunan Ünye Çevre Yolu Yunus Emre Tüneli Knx91+400-94+200 Arasında Oluşan Deformasyonlann Giderilmesi Yapım işi ile ilgili olarak; Km:90+000-95+700 arası onaylı trafik proje ve tutanağına uygun olarak trafik aktarılması yapılmış olup 28 Şubat 2024 tarihinden itibaren ulaşım sağ tüpten sağlanmaktadır. Tünel içinde bulunan trafik levhaları ve özellikle yol eksenine sabitlenen delinatörler yoğun trafik altında zarar görmekte ve düzenli aralıklarla bakım ve yenileme çalışmalarının yapılması gerekmekte, ancak trafik akında bu mümkün olmamaktadır.”

- Ünye STK’larından tepki!-

Konu ile ilgili açıklama yapan ÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ümit Özkan, Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yapılan uygulamayı şiddetle reddedip, asla kabul etmediklerini vurgulayarak, şunları ifade ettiler:

-“Bu bakım onarım bayram öncesi ya da bayram sonrası yapılamaz mıydı?” -

“Normal yaşamda bile Ünye şehir trafiği içinden çıkılmaz haldeyken, bayramda daha da artan trafiğe bir de Çevre Yolu trafiği eklendiğinde bu durum Ünye’de çileye dönüşüyor. Bu bakım onarım bayram öncesi ya da bayram sonrası yapılamaz mıydı? Sürekli Ünye’ye aynı durumun yaşatılmasını doğru bulmuyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bayram güzelliklerin, sevinçlerin yaşandığı günler olmalı, trafiğin azaba dönüştüğü günler olmamalı. Bu trafik Ünye şehir içine vermeye devam edilir ve Ünye, bayrama bu trafikle girerse bu iş çileye dönüşür. 

-“Her bakım onarımda biz bunu yaşıyoruz” -

Her bakım onarımda biz bunu yaşıyoruz. Başka yerlerde 2 şeritten birinde bakım onarım yapılması durumunda trafik diğer şeritten iki yönlü verilirken aynı durum neden Ünye Çevre Yolunda da uygulanmıyor? Bu sorunun bir cevabı olmalı ve bu uygulamadan Bayram gelmeden vazgeçilmelidir, dediler.”

-“Ordu Samsun istikametini de Ünye Şehir geçişinden sağlanmaktadır” -

Ordu Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan bilgilendirme notunda ise, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın oluşturacağı trafik yoğunluğunu mevcut tünelden bir gidiş bir geliş çalıştırmanın olası trafik kazalarında müdahaleyi mümkün kılmadığı, bu nedenle tünelin kapatılarak çalışma yapılmaya devam edileceği belirtilip, şunlar kaydedildi:

“Ünye Çevre Yolu’nda bulunan Yunus Emre Tünelinde oluşan deformasyonların ıslahına yönelik çalışmalar onaylı projemiz doğrultusunda 28 Şubatta başlanmıştır.  Trafik açık tünelden bir gidiş ve bir geliş şeklinde akışı sağlanmıştır. Gelinen süreçte de tünel tabanına uygulanan sürenlerin yüzeydeki boru ve ekipmanlar nedeni ile geçici de olsa trafiğe açılamayacağı anlaşılmıştır. Bu nedenle yaklaşan Ramazan Bayramı’nın oluşturacağı trafik yoğunluğunu mevcut tünelden bir gidiş bir geliş çalıştırmamız olası trafik kazalarında müdahaleyi mümkün kılmadığından uygun bulunmamıştır. Samsun Ordu istikametinin daha yoğun trafiği olması beklendiğinden bu istikamet açık tünelden çift şerit olacak şekilde verilmiştir. Ordu Samsun istikametini de Ünye Şehir geçişinden sağlanmaktadır. Bayram sonrasında trafik açık tünelden bir gidiş, bir geliş olarak tekrar verilebilecektir.”


  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10053,52%1,39
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Ordu

29.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 21:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593