Ünye’deki koltuğa 14 aday…

31 Mart 2024 yerel seçimlerine saatler kala adayları seçim heyecanı, seçmeni de sonuçların nasıl olacağı merakı sardı…

GÜNDEM 30.03.2024 10:09:00 972 0
Ünye’deki koltuğa 14 aday…

Ünyeliler, belediye meclis üyeleriyle birlikte İlçe Belediye Başkanını seçerken, hem de Ordu’yu kimin yönetmesini istediğinin kararını yarın sandığa giderek verecek. 

4 Dönem AK Parti’nin adayıyla yönetilen Ünye Belediyesi’nde ve 2 dönemdir yine AK Parti’nin adayıyla yönetilen Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde bu kez sonuçlar nasıl olacak, Ordu il genelinde dengeler değişecek mi? 

Ünye’de 393 sandıkta 101 bin 325 kişi oylarını kullanmak için sandık başına gidecek. 

Ünye Belediye Başkanlığı koltuğuna AK Parti’den 2. dönemi için mevcut Başkan Hüseyin Tavlı talip olurken, CHP’den Cumhur Öztürk, İYİ Parti’den Ahmet Arpacıoğlu, Yeniden Refah Partisi’nden Hayati Balcı, Saadet Partisi’nden Muhammed Samed Lacivert olmak üzere 14 aday sandıkta yarışacak. 

Ünye KENT Gazetesi’nin “Seçim Özel” haberinde işte Ünye’nin Belediye Başkan adayları, projeleri, vaatleri ve hedefleri… 

 

Ünye’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri için oy kullanma işlemi 31 Mart Pazar günü 07:00’da başlayıp 16:00’da sona erecek. Ünye’de 393 sandıkta 101 bin 325 kişi oylarını kullanmak için sandık başına giderek belediye başkanlarını seçecek.

Ünye Belediye Başkanlığı koltuğuna AK Parti’den 2. dönemi için mevcut Başkan Hüseyin Tavlı talipken, CHP’den Cumhur Öztürk, İYİ Parti’den Ahmet Arpacıoğlu, Yeniden Refah Partisi’nden Hayati Balcı, Saadet Partisi’nden Muhammed Samed Lacivert, Büyük Birlik Partisi’nden Zeki Fidan, Demokratik Sol Parti’den Aynur Çakmak, Zafer Partisi’nden Avşin Kaşık, Bağımsız Türkiye Partisi’nden Fahri Özgen, Millet Partisi’nden Abdülvahap Çınar, Halkın Kurtuluş Partisi’nden Erol Kısabacak, Gelecek Partisi’nden Tevrat Korkmaz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden  Reşit Güneç olmak üzere 14 aday sandıkta yarışacak. 

Ordu Büyükşehir’de 21 aday

Ordu Büyükşehir Belediyesi için başkan adayları AK Parti’den mevcut Belediye Başkanı Hilmi Güler, CHP’den Zekai Sana, İYİ Parti’den Enver Yılmaz, Demokrat Sol Parti’den Adem Baş, Yeniden Refah Partisi’nden Adem Ağca, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden Necmettin Durmuş, Türkiye Komünist Partisi’nden Alev Doğan, Bağımsız Türkiye Partisi’nden Muammer Belen, Yeni Türkiye Partisi’nden Engin Akdal, Hür Dava Partisi’nden Bülent Dinç, Hak ve Özgürlük Partisi’nden Sevda Kokum, Demokrat Parti’den Serhat Çelebioğlu, Millet Partisi’nden Rıfat Yılmaz, Türkiye İşçi Partisi’nden Semih Yıldız, Demokrasi ve Atılım Partisi’nden Sezer Yetgin, Saadet Partisi’nden Halit Duyar, vatan Partisi’nden Sedat Kutlu, Bağımsız Seyfi Dizek olmak üzere 21 aday sandığa gidiyor.

-Hüseyin Tavlı, 52 proje iddiasıyla 2. Döneme talip -

2005 yılında AK Parti Ünye İlçe Başkan Yardımcılığı görevi ile siyasi yaşamına başlayan Tavlı, 2009-2014 yılları arasında il genel meclis üyesi ve birlik encümeni, 2014-2018 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 2018 yılı Mart ayında gerçekleştirilen 5. Olağan kongrede AK Parti Ünye İlçe Başkanı seçilen Tavlı, 2019 yılında AK Parti’den Ünye Belediye Başkanı adayı olarak yüzde 58,54’lük oy oranı ile seçimleri kazanarak Ünye’ye bir dönem hizmet etti.

Ünye Belediye Başkanlığında 5 yıllık görev süresini tamamlayan Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti’den Hüseyin Tavlı, açıkladığı 52 proje ile ikinci dönemi için Ünyeli vatandaşlardan destek istiyor.

Görev süresi hiç şaibeye karışmadan şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile Ünye’ye hizmet ettiğini vurgulayan Tavlı, hazırladığı 52 proje ile Ünye’nin değişim ve gelişimine ciddi katkıda sunacağını ifade etti. 

“Ünye değer, Ünye’ye değer” ifadesini kullanan Tavlı, seçimlerde tüm Ünyelilerden destek bekliyor. 

*Tavlı’nın yeni dönem için 52 projesi 

Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ve yeraltı otopark projesi, stadyum alanı millet bahçesi, Ünye kalesi cam teras, yeni kadınlar plajı, Şifa park-doğu park-kaykay park, AQAPARK projesi, Bayramca Tepesi meydan ve park projesi, toplu konut projesi, Atatürk Parkı havuz kafe projesi, Fevzi Çakmak düğün salonu projesi, tarihi iskele restorasyon projesi, Fatih, İnkur, Erenyurt Mahalleleri meydan ve sosyal tesis projeleri, Büyük Cami çevresi ve kasaplar çarşısının yenilenmesi, Avcılar Otopark alanı yer altı otopark projesi, çok katlı modern pazaryeri ve ikinci el pazarı, Atatürk Mahallesi Kapalı Semt pazarı, yeni bisiklet yolları, Cevizdere bulvar yolu, Tabakhane Batı yolunun tamamlanması, Atatürk Mahallesi-sanayi sitesi güzergahında yeni geçiş yolları, ilçe trafik düzeni planı yapılması, Doğu Arıtma Kavaklar kanalizasyon hattı, yeni minibüs garajı, TIR garaj projesi, yeni sanayi sitesi, Meydan Hamamı Kent Müzesi, Aloğlu Değirmeni restorasyonu projesi, Kültür Merkezi çevresi dış cephe yenileme projesi, huzurevi, yaşlı gündüz bakımevi, yaşlılar yaşam merkezi, kilise ve kültür merkezi beceri ve tasarım atölyeleri, Honnit evler çocuk köyü, bilim parkı, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere sınav ve yayın desteği, yeni basket ve voleybol sahaları, Tarihi Ünye Evi Yöresel Müzik Evi, yeni festivaller ve etkinlikler, mahallemde şenlik var projesi. Sıfır atık ve geri dönüşüm tesisi, hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi, galericiler sitesi, gıda toptancılar sitesi, Kefelihan Konağı kent müzesi ve meydan düzenlemesi, e-ruhsat uygulamasına geçiş, belediye tesislerinde ücretsiz internet, yöresel ürünler satış noktası. Kırsal mahallelerin yüzde 80’inin beton yol yapımı ve kent genelinin yüzde 90’ının sıcak asfalt yapımı, stadyum-kapalı Pazar yeri caddesi ve Kısacıkoğlu Parkı kavşak düzenlemesi, Cemevi, cami ve okullara destek projeleri. 

Hüseyin Tavlı kim?

1963 yılında Ünye'de dünyaya geldi. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Kimyager olarak tamamladı. 1990 yılında başladığı ticari faaliyetine halen Ünye'de devam etmekte. 2005-2009 yılları arasında AK Parti Ünye İlçe Başkan Yardımcısı, 2009-2014 yılları arasında il genel meclis üyesi ve birlik encümeni, 2014-2018 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptıktan sonra 2018 yılı Mart ayında gerçekleştirilen 5. Olağan kongrede Ak Parti Ünye İlçe Başkanı seçildi. 

2019 yılında AK Parti’den Ünye Belediye Başkanı adayı olarak yüzde 58,54’lük oy oranı ile seçimleri kazandı. Halen Ünye Belediye Başkanlığı görevine devam eden Tavlı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Cumhur İttifakı adayı oldu. Hüseyin Tavlı, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

 

Öztürk, Devlete ve Ünye’ye hizmet borcunu ödemek için aday… 

Seçim çalışmalarında kendisinin parasız yatılı okulda okuduğunu, dolayısıyla devlete ve Ünye’ye hizmet borcunu ödemek için aday olduğunu vurgulayan CHP Ünye Belediye Başkanı Adayı Cumhur Öztürk, Ünyeli seçmenlerin önce gönlüne, sonra oylarla desteğine talip.

Ünye’nin orta ve uzun vadede gelişim plan ve projelerinin olduğunu vurgulayan Öztürk, Ünye’yi gelecek yüzyıla hazır hale getireceğinin sözünü verdi.

*Cumhur Öztürk’ün projeleri 

“Ben Ünye’ye, çalışkanlık, dürüst yönetim, adaletli yönetim, katılımcı yönetim, gelişmiş ve kalkınmışlık sözü veriyorum.” vurgusu yapan Öztürk, şunları ifade etti:

“Ben, sorunlarını çözmüş bir Ünye için söz veriyorum. Ben onlardan biriyim, kafamın içinde sadece Ünye var. Ünye’yi gelecek yüzyıla hazır hale getirme sözü veriyorum. Bulvar yolu yaparak trafik sorununu, raylı sisteme geçerek otopark sorununu çözmek, turizm yatırımlarıyla Ünye’yi cazibe merkezi yapmak, Her mahalleye kapalı semt pazarları yaparak her mahallede pazar kurulmasını sağlamak ve pazaryerini pazarın olmadığı günlerde mahallenin sosyal yaşam alanı olmasını sağlamak, köylerde et ve süt kooperatifleri kurarak köylü kardeşlerimizin kalkınmasını sağlamak, engelsiz bir Ünye’yi inşa etmek sözü veriyorum. Gençlerimiz ihmal edilmiş durumda. İstihdam alanları açılmadığı için Ünye’nin gençleri hep gurbette. Hem gençlere kültür ve sanat alanında, eğitim alanında istihdam alanında gençlerimize imkanlar yaratmak zorundayız. Bunun sözünü veriyorum. Ünye’de gençlere kültür sanat alanları yapılmalı. Turizm yatırımları artırılmalı. Mahalleler arası gelişim dengesizliği giderilmeli. Mahalle ve köylerin yol ve su sorunları çözülmeli. Trafik için mutlaka bir bulvar yapılıp raylı ulaşım sistemine geçilmeli.

Cumhur Öztürk kimdir? 

Akkuş Akpınar doğumlu olan Cumhur Öztürk, parasız yatılı okuyup öğretmen oldu. İkizce, Ünye ve Akkuş’ta çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.  Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında kendimi yetiştirerek Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Öğretmenlik mesleğinden emekli olan Öztürk, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP Ünye Belediye Başkanı Adayı oldu.

Balcı, siyasette yeni olmasına rağmen sahada çok ciddi karşılık buluyor.

Türkiye’nin en genç siyasi partilerinden biri olan Yeniden Refah Partisi’nin Ünye Belediye Başkanı Adayı Hayati Balcı’nın kendisi siyasi yaşamda yeni olmasına rağmen sahada çok ciddi karşılık buluyor.

Her mahalle ziyareti adeta mitinge dönüşen Balcı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iddialı isimleri arasında.

Ünye’nin genel problemlerinin her biri için projeleriyle hazır olduğunu vurgulayan Başkan adayı Hayati Balcı, tüm Ünyelilerden destek istiyor.

*Başkan Adayı Hayati Balcı’nın projeleri 

Ünye’mizin en önemli meselesi trafik sorusunu, Küçük Sanayi Sitesi sorunu, birçok mahallemizde yol sorunu,  otopark sorunu ve esnaflarımızın birçok sorunu var. Sokak hayvanlarıyla alakalı sorunlarımız var. Göreve geldiğimizde hepsini bütün sorunları çözüme kavuşturacağız. Öncelikle dışarıdan yatırımcı getirip yeni iş sahaları açıp işsizliğin önüne geçilmeli,  sanayi ve pazarcı esnaflarımızın yer sorunları ivedilikle çözülmeli.

İlk 5 projemiz; Ünye modern çarşı, Tabakhane deresi peyzaj ve düzenleme, Sokak hayvanları barınağı, Sanayi projemiz, Gençlik merkezi projesi, trafik sorununu çözmek için yapılacak olan bulvar yollar. Ünye’de eksikliği hissedilen en büyük hizmet sanayileşme ve istihdamın artırılması ve refah düzeyinin yükseltilmesidir.  Yeni gelecek yatırımcılarımızla Ünye’deki istihdamı ve refah seviyesini yükselteceğiz.

Hayati Balcı Kimdir 

1985 Ünye doğumlu olan Hayati Balcı, Yeniden Refah Partisi’nin Ünye’deki kurucu üyeleri arasında yer aldı.  Yaklaşık 1.5 yıl ilçe başkanlığı görevi yapan Balcı, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından Ünye Belediye Başkan Adayı oldu. Aynı zamanda 2 dönemdir Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Gıda Gurubu Sorumlusu olarak görev alan Balcı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Lacivert, “Ünye’yi genç, dinamik ve ehil ellere teslim edin

Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı Adayları arasında yer alan Saadet Partisi Ünye Belediye Başkanı Adayı Muhammed Samed Lacivert, beyefendi kişiliği ve insana dokunan projeleri ile Ünyelilerin taktirini kazandı. 

Özellikle üretim ve istihdama yönelik projeleriyle dikkat çeken Başkan Adayı Lacivert, “Ünye’yi genç, dinamik ve ehil ellere teslim edin” diyerek 31 Mart 2024 seçimlerinde destek istiyor. 

Ünye’nin ilk ve öncelikli meselesinin üretim ve istihdam olduğunun altını çizen Lacivert, kendisinin belediye başkanlığı döneminde Ünye’nin layık olduğu noktaya geleceğini söyledi. 

*Muhammed Samed Lacivert’in projeleri 

OSB’nin tamamlanıp artırılması. Küçük sanayi sitesi. Manyetik kum. Üretim ve istihdama yönelik proje ve çalışmalar. Mahalle meclisleri, gençlik meclisleri, kadın meclisleri engelli meclisleri kurmak. Halkla birlikte şeffaf yönetim.  köylerde üretilen galdirik, melevcen, sütlücan, nivik, lahana, pazı gibi doğal ürünlerin üretimini özendirerek  patent paketleme ve tüm Türkiye'ye pazarlama ile hem yemek kültürümüzü yaşatacak hem tüm Türkiye’ye tanıtacak hem yeni istihdam sağlamak hem de köylümüyü destek vermek. Çarşamba günleri köylümüz ürünlerini pazara getirdiğinde akşam elinde kalanları Belediye bünyesinde satın almak, soğuk hava deposunda muhafaza edip üreticiyi mağdur etmemek. 

Muhammed Samed Lacivert kimdir? 

1999 doğumlu olan Muhammed Samed Lacivert, Ünye'nin Hızarbaşı Kumarlı mahallesinden olup Giresun Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Ünye ve Zonguldak da farklı firmalarda çalışmış en son Zonguldak-Düzce iller arası yol projesini bitirmiştir. Ünye Saadet Partisi Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı görevini yürütürken 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan adayı oldu.

Ünye KENT Haber


  • Perşembe 20.4 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 18 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23 ° / 10.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10197,09%-0,49
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38

Ordu

09.05.2024

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:23
  • AKŞAM 19:40
  • YATSI 21:16
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593