“Yeniden sayılmasını talep ediyoruz!”

Seçim sürecinde usulsüzlük yaşandığını iddia eden İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, oyların çalınarak hak gaspına uğradıklarını, 2 bin 240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarını gerçekleştirdi

GÜNDEM 2.04.2024 17:14:00 1462 0
“Yeniden sayılmasını talep ediyoruz!”

Enver Yılmaz, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde özellikle beş ilçede tam bir hukuk garabeti yaşandığını ve resmen sandıkta bir gasp oluşturulduğunu belirterek, “Bu gaspa karşı delillerimizle hukuki sürecimizi mahkemelere ve YSK'ya, seçim kurullarımıza bildiriyoruz.” dedi. 

Ordu’da geçersiz oyların Akkuş'ta, Ünye’de, Çatalpınar'da ve Kumru'da yoğunlaştığına dikkat çeken Yılmaz, “Bizim oylarımızın geçersiz kılınması için diğer siyasi partilerin pusulalarının üzerine basım yapıldı. 2019 seçimlerine kıyasla daha az katılım olmasına rağmen, Ordu'da 16 bin 820 geçersiz oy bulunuyor. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran” diyerek konuya dikkat çekti. 

Ellerinde ıslak imzalı tutanakların % 98’inin hazır olduğunu, taleplerinin sandıkların yeniden sayılması olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Talebimiz şudur: Seçim Kurullarının, sandıkta kazandığımız seçimin, Orduluların gerçek iradesinin gerçeğe yansıtılmasıdır. Biz adalet istiyoruz. ‘Hırsız var’ diyorum. ‘Oylarımızı çaldılar’ diyorum. Sayımı yapacak olan hakimlerimiz, sandık kurullarının huzurunda, 115 bin seçmenin olduğu, yaklaşık 455 sandığımızın yeniden sayılmasını talep ediyoruz.” dedi. 

 “Bu hırsızlar, toplum vicdanında kendilerini aklamadıkları müddetçe o belediye binasına oturamazlar.” diyen Enver Yılmaz, sayım olmayıp sandıkların tekrar sayılmaması durumunda ise “Mevcut belediye başkanını, Ordu’nun meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. Yeniden sayım yapılmadığı takdirde, Ordulular hemşehrilerimize, yüksek sesle sesleniyorum. Yeniden sayım hakkımız, bizim, kanuni hakkımız.” diyerek çağrı yaptı. 

 

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, seçim sonuçlarına yönelik ciddi itirazlarını dile getirdi.

Yılmaz, 2 bin 240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarını gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

19 ilçede YSK’lara ve hakimliklere yapılan itirazlarda 30 avukatın görev aldığını belirten Yılmaz, 115 bin seçmenin iradesinin korunması için mücadele ettiklerini söyledi.

-Ordu’da 93 bin geçersiz oy var-

Yılmaz, Ordu genelinde özellikle beş ilçede, toplamda 93 bin 992 geçersiz oy bulunduğu, bu oyların bir kısmının partisine verilmiş olabileceğini öne sürdü.

Ordu'da birçok sandıkta usulsüzlükler ve haksızlıklar yaşandığı iddia eden Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: 

"Hukuk ve etik normlara bağlı olarak yarışmış ve kazanmış olan belediye başkanları ve genel yöneticilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. 2240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarımızı bugün saat 3 itibarıyla gerçekleştirdik. 19 ilçemizin tamamında itirazlarımızı YSK'lara ve hakimliklerimize başvurma süreciyle tamamladık. Bir sandıkta ortalama 250 seçmenimizin olduğunu hesapladığımızda, toplam 114 bin seçmenin iradesini ortaya koyacak doğru sonucun alınması için itirazlarımızı yaptık. Bu dilekçeyle birlikte elimizdeki delillerle yaptığımız itirazların Seçim Kurulu tarafından özellikle ve öncelikle ciddiye alınacağına inanıyorum. Buna yönelik konu başlıklarımızı değerli basın mensuplarıyla paylaşarak tüm ülkenin gündemine taşımak istiyorum.”

-“Özellikle beş ilçede tam bir hukuk garabeti yaşandı, resmen sandıkta bir gasp oluşturuldu” -

Enver Yılmaz, özellikle beş ilçede geçersiz sayılan oyların anormal yüksekliğine dikkat çekerek, bunun bir "hukuk garabeti" olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Özellikle beş ilçede tam bir hukuk garabeti yaşandığını ve resmen sandıkta bir gasp oluşturulduğunu belirtmek istiyorum. Bu gaspa karşı delillerimizle hukuki sürecimizi mahkemelere ve YSK'ya, seçim kurullarımıza bildiriyoruz. Bu çerçevede, özellikle evraklarla birlikte göstermek istiyorum ki, 14.15'te açıklanmış bir tutanak, 16.00'dan önce açılamaz. 133 oy başka bir partiye, Enver Yılmaz ve İYİ Parti'ye ise 0 oy verilmiş. Halbuki Çetele'de, bizim almış olduğumuz oyun yazdığı halde, 49 tutanakta yansıtılmamış, birleştirilmiş bir şekilde tutulmuş. Biliyorsunuz, tek zarfa ilçe meclisi, belediye başkanı ve ilçe belediye başkanı oyları konuluyor. Büyükşehir tutanaklarında hiç oy çıkmadığı belirtilmiş. Ancak bu, ilçe belediye seçimlerinde ve meclis üyeliklerindeki evrakların ihmal edilerek büyükşehir tutanaklarına yansıtılmamak için yapılmış bir girişimdir. 201 geçerli oyun 51'i, 39'u ve 43'ü geçersiz sayılmış; 237 oyun 141'i geçersiz sayılmış. Bunun yanında, sadece iki imzalı bir tutanak varken, bu hesap dört imza gerektirdiğini ve eksik imzalı tutanakların geçersiz olacağını söylüyor. Yine, 231 geçerli oyun 47’si geçersiz sayılmış ve elimizde yüzlerce örnek var. 182 oyun 34'ü, 192 oyun 33'ü geçersiz sayılmış gibi, sayfalarca geçersiz oy örneği sunabilirim. Neden bunu özellikle vurguluyorum?

-“Bizim oylarımızın geçersiz kılınması için diğer siyasi partilerin pusulalarının üzerine basım yapıldı” -

Bizim oylarımızın geçersiz kılınması için diğer siyasi partilerin pusulalarının üzerine basım yapıldı. 2019 seçimlerine kıyasla daha az katılım olmasına rağmen, Ordu'da 16 bin 820 geçersiz oy bulunuyor. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla, maalesef Ordu'da 93 bin 992 geçersiz oy kullanıldı. Ve bu geçersiz oylar, Akkuş'ta, Ünye’de, Çatalpınar'da ve Kumru'da yoğunlaşıyor. Korgan ilçesiyle Kumru ilçesinin sosyolojisi, insan yapısı, siyasi dengeleri birbirine çok benzer olmasına rağmen, birisinde altı bin oy öndeyken, diğerinde altı bin oy gerideyim. Bu kabul edilemez. Ve kırsal yoğunluğu dikkate aldığımızda, Kumru ilçesi, bahsettiğim senaryoya uygun bir zemini hayata geçirdi. Ne mi yaptılar? Sandıkları erken kapattılar, az önce tutanağını gösterdim. 14-15 gün... İkinci olarak, tam iftar saatinde, sandık başkanları ve sandık kurulu üyelerini gönderdiler. Sonrasında ise, biz buradaydık; saat 7'den gece 11'e kadar, hiçbir TV kanalında, ajanslarda Ordu ile ilgili giriş yapılmadı. Saat 7'de %10 öndeyken, gece 11 olduğunda bir baktık ki, başa baş duruma ve daha sonra geriye düşmüşüz.”

-“Seçim Kurulu’ndan ve Yüksek Seçim Kurulu’ndan süreci objektif olarak takip edemedik” -

Seçim kurullarına çağrı yapan Enver Yılmaz, sandıkta kazandıkları seçimin Orduluların gerçek iradesinin yansıtılmasını isteyerek, şunları söyledi:

“Seçim Kurulu’ndan ve Yüksek Seçim Kurulu’ndan süreci objektif olarak takip edemedik. Bunun yanı sıra, ajanslar, hem Ankara hem Anadolu Ajansı, sağlıklı bilgi geçişi yapamadı; çünkü bilgi geçemediler. Şu an itibariyle elimizde ıslak imzalı tutanakların yüzde doksan sekizi hazır. Talebimiz şudur: Seçim Kurullarının, sandıkta kazandığımız seçimin, orduların gerçek iradesinin gerçeğe yansıtılmasıdır. Biz adalet istiyoruz. Bu adaleti gerçekleştirecek olan hakimlerimize güveniyoruz ve onlardan bu özellikleri bekliyoruz. 

-“Ordululardan ne bekliyoruz?” -

Ordululardan ne bekliyoruz? Bugün itibariyle itirazlarımızı yaptık. Bu itirazlar, iki günlük hukuki sürece tabi olacak, sonra İl Seçim Kurulu, sonra YSK, Yüksek Seçim Kurulu takvimine tabi olacak. Ordululardan istediğimiz şu: Lütfen, bütün ilçelerimizde, sandık kurulları sayımlara tekrar başladığı andan itibaren, hemşehrilerimiz, lütfen adliyelerin önüne gelsinler. Her fikri, zikri, partisi, görüşü ne olursa olsun, bir hak gaspı, bir usulsüzlük, bir adaletsizlik varsa, o adaletsizliği giderecek meslektaşlarımızı sürece müdahale etmeye davet ediyoruz. 

Bunun yanı sıra, bugün itibariyle, ilçelerimizdeki başvurumu söyledim, yaptım. Bütün evraklarıyla ve delilleriyle yaptım. 30 avukat arkadaşımız, pazar gecesinden itibaren bu saate kadar, iki gün hiç uyumadan, hemşehrilerimizin hassasiyeti çerçevesinde süreci kontrol etme ve yanlışlığı düzeltme konusunda bize yardımcı oldular. 

-“Islak imza tutanaklarını bizim sandık görevlilerimize vermediler” -

Siyasi partilerimizin bazılarıyla dirsek temasına geçmek zorunda kaldık; çünkü ıslak imza tutanaklarını bizim sandık görevlilerimize vermediler, yasaya rağmen vermediler. İl Seçim Kurulu hakimi ve İlçe Seçim Kurulu hakiminin talimatına rağmen vermediler. Vermeyince de, arkadaşlarımızın fiili zor kullanacak hali yoktu. Çatalpınar'da kavga çıktı, önledik. 

-“İYİ Parti'nin, Enver Yılmaz'ın yazılı olduğu bütün oy pusulalarına çift dikiş mühür vurarak, oyları iptal ettiler” 

Dünyada, İstanbul seçimleri sonuçlanmış olmasına rağmen, adliyenin yüz metre ötesindeki çuvallar, sabah dörtte geldi. Çünkü bunlar, seçimin kaybedileceğini tahmin ediyorlardı. Anketler ortadaydı. Seçime katılımın düşüklüğünü de dikkate alarak, kırsal yoğunluğu olan ilçelerde, sadece sandık başkanının inisiyatif alabileceği yerlerde, sandık görevlilerini, Ramazan ve iftara bahane ederek gönderdiler. Bu göndermeyle birlikte, sandık başkanı, sandıkla baş başa kaldı. Bazı yerlerde mührü kırdılar; çünkü mühür basan, kendileri. Kırdıktan sonra açtılar, açtıkları andan itibaren yaptıkları şu oldu: İYİ Parti'nin, Enver Yılmaz'ın yazılı olduğu bütün oy pusulalarına çift dikiş mühür vurarak, oyları iptal ettiler. Çünkü 25 bine yakın, bu gerekçeyle iptal edildiğini tahmin ettiğimiz oy vardı. Aradaki fark, on altı, on beş bin civarındaydı. Zaten biz, kendiliğinden, yasal süreç başlamadan, itirazlarımızla bin oyu kazandık. Arada, yedi bine düştü. Yedi bin oy, saf değiştirdiği takdirde, zaten seçimin seyri değişecek. 

“Ordu, Türkiye’nin sembol illerinden bir tanesi” 

Ordu, Türkiye'nin sembollerinden bir tanesiydi. Bizimle birlikte, yüzde 37’ye yakın oy aldık. Şu anda, 167 bin hemşehrimizin oyu var. Toplamda, bu, aşağı yukarı, sandığa giden seçmenimizin yarısı. Bize destek veren bütün hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Zira biz, Ordu’da Ordu birlikteliği, Ordu ittifakı niyetiyle bu yola çıktık. Onu da gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizde yoğun bir teveccüh oldu. Hiç hesap edemediğimiz, aklımızın ucuna gelmeyen alandan vurulduk. Bu, özellikle Ramazan ayı ve yüksek ilçelerdeki muhtarlık seçimlerinin bir an önce bitmesi telaşıyla, sandıklarda, muhtarlık seçimleri sonrası, hiç kimsenin kalmamış olması. Ondan sonra, dediğim gibi, sandık başkanlığının vicdanına kaldık. Bu vicdan, daha önce görüldüğü gibi, vicdanla hesap arasında, kaybettirilmek istenen biz olduk. İnşallah, inanıyorum, tek talebimiz var devletimizde. Bunu daha önceden de söylemiştim. Bu itirazlarımız çerçevesinde, hepsi belgeli. Şu anda, 455 sandığa itirazımız var. 

“Sadece yeniden sayım istiyoruz”

115 bin seçmeni ilgilendiren itirazlarımızın olduğu sandıklarda, biz, yeniden sayım istiyoruz. Sadece yeniden sayım, kardeşim. Orada da, sandık kurulları zaten, bütün partilerin temsilcileri var. Hakim nezaretinde, bunu, Yüksek İl Seçim Kurulu'nda, İlçe Seçim Kurulu'nda, kısa bir süre içinde yapacağına inanıyorum. Olmadığı takdirde, biz, gerekli yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve bu süre içinde de, bütün vatandaşlarımızla, sürecin bitmediğini, yasal sürecin bitmediğini, bundan sonra, Ordu’nun çok şeylere gebe olduğunu, hakkımızı sonuna kadar alacağımızı, sandığa giren her oyun, sandıktan da Enver Yılmaz olarak çıkması konusunda, gece gündüz, bütün Ordulular, hemşehrilerimiz adına, mücadele edeceğimi tekrar söylüyorum. Bir oyunla, bir komployla karşı karşıyayız. Bu gerekçelerle, 2019 yılında, İstanbul seçimleri yenilendi. Yenilenme, son aşama ama biz, kesinlikle, yeni bir sayımız. O kadar masum talebimiz var ki, o sayımı yapacak olan hakimlerimiz, sandık kurullarının huzurunda, 115 bin seçmenin olduğu, yaklaşık 455 sandığımızın yeniden sayılmasını talep ediyoruz. O gerçekleşirse, hem kamuoyunun vicdanı, hem toplum vicdanı, şu anki yapıyı, kazandığı iddia edilen, yarışmış ve kazanmış kabul edeceğimize, inandığımız, mevcut belediyeyi, ancak vicdanlarında kabul eder. 

Ordululara seslendi

Sayım olmazsa, bu sandıklar, tekrar sayılmazsa, ben, mevcut belediye başkanını, Ordu’nun meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. Yeniden sayım yapılmadığı takdirde, Ordulular, hemşehrilerimize, yüksek sesle sesleniyorum. Yeniden sayım hakkımız, bizim, kanuni hakkımız. Gerekçeleriyle, dosyalarıyla, evraklarıyla, ıslak imzalarıyla, birlikte bildirdik. Hakimlerimizin, bu konuda, karar verecek, hakimlerimizin, başta ilçe, sonra il, sonra da Yüksek Seçim Kurulu, hepsinin, hiyerarşi çerçevesinde, itirazda bulunacağımızın bilinci içinde olalım. Toplumumuzu, bu konuda lütfen, duyarlı olmaya davet edelim. Bir hak gaspı var. Oylarımızı çaldılar. Çalınan oylarımıza karşı, biz, hukuki sürecimizi, 30 avukatımızla birlikte, yaklaşık, iki gündür, burada, devam ettiriyoruz. Arkadaşlarımız, uykusuz kaldı. Bu millete, sandıktan çıkan sonucu, objektif olarak yansıtamayanlara karşı, mahkemelerimizi, seçim kurullarımızı, sonuna kadar, göreve davet ediyorum. Bunun altını, çizerek, söylüyorum. 2019 İstanbul seçimlerinin, yenilenmesine sebep olan gerekçelerin bin katı, burada var. Biz, yeniden seçim isteriz ama yeniden sayımla, biz, neticenin, değişeceğine adımız gibi inanırız. Yeniden sayım istiyoruz. Hukuki süreç, itirazlar, sonuna kadar, yapıldı. 

Oylarımızı çaldılar

Bütün hemşehrilerimizin, bu konuyla alakalı, bilgilenmesi, bu marifette, sizler, marifetiyle bilgilendirmek istedim. Seçim takviminde uğramış olduğumuz şantajları, tehditleri, hep beraber görüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen milletimizin yarısı, iktidar partisinden de, yaklaşık yüzde 17’lik bir düşüş olmuş Cumhur İttifakı'nda. Bize, teveccüh gösterdiler. 2014’te yeni belediyeyi almışken, şu anda yarı yarıya düşmüş, bir iktidar partisi oyu var. Milletin oylarının kendisinden gittiğini anladıkça onlar sandıkta gerekli operasyonu yaptılar. Hep bahsetmiştim. İstanbul'dan bir çete marifetiyle yönetilen bir büyükşehir belediyesinden bahsetmiştim. O çetenin, belli ilçelerde özellikle kırsal yoğunluklu köy yoğunluklu ilçelerde seçmen yoğunluğu fazla olan ilçelerde. Nereler bunlar? Kumru, Akkuş, Ünye ve Çatalpınar. Bir kişi kaldı, gerekli operasyonu yaptı. Biz de, o operasyonun sonucunu inşallah, göstereceğiz. Bunun haricinde, süreçle ilgili çok söyleyeceklerim var ama müsaade ederseniz, seçim kurulu takvimi belli olduktan sonra kamuoyunu daha farklı alanlarda, delilleriyle birlikte bilgilendirmek istiyoruz. Milletimizin teveccühü olan oylarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu şantajcılara, kumpasçılara karşı gerekli mücadeleyi bundan sonra da vereceğiz, sonuna kadar alırız. Tek derdimiz vardı. Sandıklara Enver Yılmaz olarak girilen oyun, Enver Yılmaz olarak çıkacağına hep inandım, gördüm ve bildim, şimdiye kadar. 30 yıldır da, buna dayalı hiçbir olumsuz tecrübem olmadı. Fakat sandıklara Enver Yılmaz olarak giren oy, Enver Yılmaz olarak çıkmadı. Bunu, bir hakim, bir hukukçu olarak söylüyorum. Bu konuda da toplumumuzun dikkatli olmasını istiyorum. "Hırsız var" diyorum. "Oylarımızı çaldılar" diyorum. Bu hırsızlar, toplum vicdanında kendilerini aklamadıkları müddetçe o belediye binasına oturamazlar. Onun yolu mahkemelerin yeniden sayım suretiyle, bu milletin kafasındaki soru işaretlerini gidermezler.”


  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10053,52%1,39
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Ordu

29.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 21:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593