“Yerel yönetimler şehirlerin kimliğini ve tarihsel doğal dokularını korumalı”

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Vekili Musa Kıranlı, “Turizm, tarihi ve kültürel değerler olmadan bir anlam ifade etmez.”

Aktüel 16.04.2024 15:26:00 540 0
“Yerel yönetimler şehirlerin kimliğini ve tarihsel doğal dokularını korumalı”

Ordu’da doğa, inanç ve yayla turizminin uygulanması gerektiğini vurgulayan Kıranlı, “2024 yılı 19 ilçemizle birlikte Ordu ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını dilerim.” dedi. 

Kıranlı, T.C Kültür Bakanlığı’nca bu yıl 16 farklı şehirde düzenlenmeye başlayan Kültür Yolu Festivalleri etkinlikleri içerisinde Ünye’nin de yer alması için çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. 

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Ordu Teknikerler Derneği Başkanı ve Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) Dönem Sözcüsü Musa Kıranlı,  15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. 

Kıranlı, turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün dünyada egemen olması dileğiyle 15-22 Nisan ‘Turizm Haftası’nı kutlandığını söyledi.

-“Yerel yönetimler şehirlerimizi kimliğini ve tarihsel doğal dokularını korumalı”-

Turizmde şehirlerin kimliğinin önemli olduğunu, şehirlerin kimliğinin korunması noktasında yerel yönetimlerin önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Kıranlı, “Memleketimizin güçlenmesi için vazgeçilmez kaynaklardan yaklaşık 60 farklı sektöre destek veren turizm, ekonomiye sağladığı katkılar nedeniyle olmazsa olmaz sektörlerden birisidir. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Yerel yönetimler olarak şehirlerimizi kimliğini ve tarihsel doğal dokularını korumalı, saklı olanları açığa çıkarmalıyız.” dedi. 

-“Doğa, inanç ve yayla turizmini uygulayarak turizme bir başka boyut kazandırmalıyız”-

Musa Kıranlı, Ordu’da doğa, inanç ve yayla turizminin uygulanması gerektiğini ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

“Ordu’muzda Kibele, Fatsa’mızda Hekimoğlu, Ünye’mizde Kadılar Şehri, Sancak Beyliği, Yunus Emre istirahatgahı vs. çok eski tarihi yaşam kalıntılarıyla inanç turizm değerleriyle birlikte kültürel varlıklarımızı öne çıkararak, doğa, inanç ve yayla turizmini uygulayarak turizme bir başka boyut kazandırmalıyız. Turizm, tarihi ve kültürel değerler olmadan bir anlam ifade etmez. Turizmin doğal sermayesi olan doğa ve kültürel miraslarımızı korumalı, yaşatmalı, bu güzellikleri yıpratmadan gelecek nesillere aktarmalıyız.”

-“Sorunsuz kentler yaratılmalı” -

Gelişen ve büyüyen kentlerde turizm beklentilerine cevap vermek için yönetimlerin doğru işleyiş içinde olması gerektiğini vurgulayan Kıranlı, “Üniversitelerde yüksek teknik eğitim almış olan, toplumun her kesimini yakından ilgilendiren inşaat, harita, elektrik, makine, sağlık, ziraat, turizm v.b. farklı teknik branşta eğitim almış olan üretici iş gücü Teknikerler Birliği olarak Edirne’den Kars’a doğduğumuz memleketimizin kalkınması ve toplumun yaşam seviyesinin yükselmesi için projeler üretmekte, çalışmaktayız. Diyoruz ki; kentler yaşayan organizmalardır. Kentleşip geliştikçe bireyler de değişiyor, sorunlar artıyor, beklentiler karmaşıklaşıyor. Bu beklentilere cevap verecek yönetimler ile sorunsuz kentler yaratılmalı.” dedi.

-“Ünye, Kültür Yolu Festivalleri etkinlikleri içinde yer almalı” -

 “Ünye değer, Ünye’ye değer” sloganıyla Ünye’mizi her alanda olduğu gibi tarihi ve doğal alanlarında dokunuşlarıyla geleceğe taşıyan çalışmaları ve projelerinden dolayı güven sağlayan Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ile belediye meclis üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ünye’mizin Kalesi’nde yapılan çalışmalar, restorasyon ve düzenlemeler sona doğru yaklaşmakta. Bu yaz sezonunda ziyarete açılacak olan Ünye Kalesi kazanımı için Başkan Tavlı’ya ayrıca teşekkür ediyorum. 

T.C Kültür Bakanlığı’nca bu yıl 13 Nisan - 10 Kasım tarihlerinde organize edilen, 16 farklı şehirde düzenlenmeye başlayan Kültür Yolu Festivalleri etkinlikleri içerisinde önümüzdeki yıllarda Ünye’mizde yer almalıdır. Ünye’de var olan bir çalışma “Ünye Kültür Yolu” bu festival etkinliğinde yer almasını çalışmalarının yapılmasını ümit ediyorum. 

Yine turizm konusunda bölgemizde saha hakimiyeti, bilgileri, çalışmaları ve kazanımları için Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi’ye gayretleri için teşekkür ediyorum. 

-“19 ilçemiz ve ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl diliyorum” -

Doğal kaynakların korunması ve toplumsal gelişme için önemli bir gelir olan turizme gönül veren tüm paydaşların Turizm Haftası’nı kutluyoruz. 2024 yılı 19 ilçemizle birlikte Ordu ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını diler, sektörün gelişmesine emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Ünye KENT Haber 


  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10053,52%1,39
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Ordu

29.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 21:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593