
- 16:04 Baba ocağına ateş düştü..
- 17:29 "Bir yumak mutluluk" tebesssüme dönüştü
- 16:00 Pandemi sürecinde Fatsa ve Ünye Devlet Hastanesi büyük bir yük üstlendi
- 13:06 CHP Kadın Kolları ‘Yaşam Hak’ projesini anlatıyor
- 12:50 Özel Hareket Polisinin hazin ölümü!
- 12:43 Kırsal Kalkınma Yatırım destekleri anlatıldı
- 12:18 CHP’den ‘Yaşam Hak’ Projesi..
- 12:12 Yasaktan muaf tutulacaklara yenileri eklendi
- 12:07 Kıranlı, enerji tasarrufuna dikkat çekti
- 11:58 Hamsi avı yasak süresi uzatıldı
- 11:53 Sayman: Eğitim-İş Olarak Uyarıyoruz
- 11:38 Cumhuriyet Mahallesinde 1600 metre sıcak asfalt..
- 11:33 Adıgüzel, Büyükşehir Belediyesi’ni Meclis’e taşıdı
- 17:55 Belediyeler için örnek çalışma!
- 17:34 Ünye Port’a uzanan çalışmalar başladı
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Şiddet virüsünün aşısı örgütlü mücadeledir

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında açıklama yapan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Ordu İl Temsilcisi Arzu Polat, “Şiddet tarih boyunca insanlığın temel sorunlarında birisi ola gelmiştir. Başta şiddete karşı koyamayacak durumda olan çocuklar, yaşlılar ve kadınlar olmak üzere şiddet bütün toplumu tehdit eden kötücül bir olgudur. Şiddet; dil, din, ırk, sınıf, etnisite, mezhep, cinsiyet ayırt etmemektedir. Bu yönüyle sadece toplumun bir kesiminin sorunu değildir, olmamıştır. Bu kadar yaygın ve yıkıcı bir sorun karşısındahem küresel düzlemde hem de çok yönlü örgütlü mücadelenin geliştirilmesi zorunludur.” dedi.
Polat açıklamasında özetle şunları söyledi;
Şiddetten en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor
Güçlünün zayıfa karşı uyguladığı, insan onurunu zedeleyen şiddet,bazen yaşam hakkını ihlaline varacak boyutta yıkıcı sonuçlar doğurmaktadır. Savaşlardan, mülteci kamplarının ağır şartlarından, ücret adaletsizliğinden, çalışma ortamındaki eşitsizliklerden, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmamasından, sosyal dejenarasyondan, yoksulluktan ve aile içinde meydana gelen şiddetten en ağır şekilde kadın ve çocuklar etkilenmektedir.
25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesi ile Memur-Sen Kadınlar Komisyonları olarak diyoruz ki;Kadına karşı şiddetin karşısında durmak hayatı savunmaktır. Bu savunmanın hakkıyla yapılması için şiddeti cinsiyetler arası değil zihniyetler arası bir çatışma olarak ele almak gerekir.Kadına karşı şiddete karşı çıkmak; çocuğa karşı şiddete, yaşlılara karşı şiddete, yetişkinlere karşı şiddete yani bir bütün olarak şiddet olgusuna karşı çıkmaktır ki bu şiddeti olağan gören zihniyetle mücadeleyi gerektirir. Zihinleri enfekte ederek kuşaktan kuşağa aktarılabilen şiddet virüsüne karşı mücadele bütünsel ele alınmalı ve örgütlü mücadele ile yürütülmelidir.”