
- 18:38 Valilik’te bayrak devir teslim töreni…
- 18:35 Ülke tarımı büyük bir açmazın içinde!
- 18:25 Torun: Esnafımızın derdini dinliyoruz
- 17:04 Sıkıntıları görmezden geliyorlar!
- 16:51 Tüketerek değil üreterek kazanırız
- 16:47 Adıgüzel, Büyükşehir’den BALMER’e destek istedi
- 15:55 Dinamik Denetim faaliyetleri başladı
- 15:38 Altınordu Belediyesi’nden 15 milyon liralık korona desteği
- 14:44 Melet'in çehresi değişiyor
- 14:26 Dr. Özlem Cankurtaran İle Hayata Dair
- 13:56 Ünye’de kapsamlı korona denetimi
- 13:33 Kamile Kıroğlu vefat etti
- 12:25 Gamze Soğuksu’nun hedefi olimpiyatlar!
- 12:21 Koyun, kaz, manda ve keçi talebi arttı
- 12:03 Tavlı, Özhaseki ile görüştü
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Maden sahaları için Danıştay devrede…

Ordu Çevre Derneği’nin de içinde olduğu Türkiye genelinde ekoloji mücadelesi veren dernek ve platformların birlikte açtığı "766 maden alanının ihalesinin iptal edilmesi" istemli davada önemli gelişmeler yaşandı. Dokuzu Ordu’da ihale edilen 766 maden alanının iptali için açılan davada Danıştay’dan davanın görüşülebilmesi kararı çıktı.
68 ilde 766 maden alanı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilmişti. Bu ihalede Ordu’da Altınordu, Ulubey, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde 9 maden alanı bulunuyordu. Aralarında Ordu Çevre Derneği’nin de bulunduğu çeşitli ekoloji dernek ve platformları ihalenin iptali için dava açmışlardı. Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin ihalenin iptal davasının görüşülmesini ret etmesi zerine Danıştay’a açılan temyiz davası sonrası Danıştay 13 Dairesi temyizi kabul ederek davanın görüşülesine karar verdi.
Yeni davalara örnek teşkil edecek
Kararla ilgili Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Dernek olarak Türkiye genelini ilgilendiren sorunlara Ekoloji Birliği aracılığıyla ortak davalar açıyoruz. Ordu’da Altınordu, Ulubey, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde dokuz yer maden için ihale edildi. 68 ilde toplam 766 alan var. İklim değişikliğine de etkisi olan bu çalışmaları durdurmak zorundayız. Bu nedenle hem fiili hem de hukuki mücadelemizi veriyoruz. Ankara 4 İdare Mahkemesi’nin ihalenin iptali davamızın görüşülesini ret kararını Danıştay 13. Dairesi yapılan ihalelerde hukuka aykırılık ve ihale yasasına aykırılık bulmasından dolayı davanın esastan görülmesine karar vererek yaptığımız temyiz itirazımızı kabul etti. Danıştay bizi haklı buldu ve davanın görüşülmesinin gerekliliğine karar verdi. Bu dava Türkiye’de ilk oluyor. Bundan sonraki ihalelerin de iptal davasının önü açıldı. Ordu’daki dokuz maden alanının da ihalesinin iptal edilmesinin yolu açıldı.” denildi.