
- 10:48 Ünye Nüfus Müdürlüğü yenilendi
- 09:21 TARİH BOYUNCA ÜNYEDE YAŞAMIŞ KAVİM VE ULUSLAR
- 18:35 Ünye’den dünyaya yükselecek!
- 18:30 Ünye Kalesi dehlizlerine raylı sistem yapılacak
- 18:26 Bakanlık’tan Yunus Emre programı talep edilecek
- 18:15 “Fındık yandı, kimse yüksek rekolte lafı etmesin!”
- 18:07 “Seçim sadece kampanya döneminde kazanılmaz”
- 17:58 Turizm sektörü aşı takvimine alınsın
- 17:47 Kadın kursiyerlerden anlamlı sergi!
- 17:23 Akar ve Özkan kadın esnafları kutladı
- 17:03 Yılın Annesi Derya Gök…
- 16:58 AK Parti ve MHP’den birlikte ziyaret etti
- 16:50 Güney ve Tavlı ilk doz aşıyı yaptırdı
- 16:44 Güney ve Tavlı karanfil dağıttı!
- 16:35 Aşılamada haksızlık yapılıyor!
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Maral; “Pandemi eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 1. Döneminin 22 Ocak 2021 tarihinde sona ermesi ile birlikte eğitim-öğretim dönemine ilişkin parti binasında basın açıklamasında bulundu.
-“Tüm Türkiye gibi ilçemizde de uzaktan eğitime uzak kalan öğrencimiz çoğunlukta”-
“Ülkemizdeki ve Ünye’deki eğitim uygulamalarını değerlendirip halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek istedik” diyen Başkan Maral, basın açıklamasında şunları söyledi; “2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemi 22 Ocak’ta son buldu. Öğrencilerimize elektronik karne verildi. Biz de ülkemizdeki ve Ünye’deki eğitim uygulamalarını değerlendirip halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Tüm Türkiye gibi ilçemizde de uzaktan eğitime uzak kalan öğrencimiz çoğunlukta. Eğitim Sen’in yaptığı araştırmaya göre en az 6 milyon öğrenci uzaktan eğitime erişemedi. Ülkemizde 15 milyon öğrencinin olduğunu biliyoruz, bu %40’a denk gelmektedir. İlçemize oranlarsak yaklaşık 17 bin öğrencinin %40’ı 6.800 öğrenci etmektedir” dedi.
-“Eğitimde zaten var olan fırsat eşitsizliği, corona salgını döneminde daha da derinleşmiştir”-
Eğitimde zaten var olan fırsat eşitsizliği, corona salgını döneminde daha da derinleştiğini ifade eden Başkan Maral açıklamasına şöyle devam etti; “Yaklaşık 6800 öğrencimiz için hangi çalışmalar yapılmıştır. Bakan Selçuk, televizyonlardan eğitime devam edildiğini söylemektedir. Sayın Bakan buna kendisi inanıyor mu? Eğer internet erişimi olmadan televizyondan bu iş oluyorduysa neden bu kadar öğrenci ve öğretmen bilgisayar başında radyasyon yiyerek internete bu kadar para verdi. Televizyondan bu iş olacaksa bakan Selçuk, sahibi olduğu özel okulda neden internet üzerinden ders vermektedir. Eğitimde zaten var olan fırsat eşitsizliği, corona salgını döneminde daha da derinleşmiştir. Yaklaşık bir yıldır yeterli önlemler alınmayarak öğrencilerimiz bir bilinmezliğin içine sürüklenmektedir.”
-“Türkiye Cumhuriyeti, öğrencilerine internet sağlamaktan aciz midir?”-
Türkiye Cumhuriyeti, öğrencilerine internet sağlamaktan aciz midir? İnternet altyapısına yatırım yapmayarak, Türk Telekomu 20 milyar dolar zarara uğratarak kaçan Hariri ailesi, ülkemizde internete erişemeyen 6 milyon çocuğun hesabını verecek midir? Hesap sormak yerine saraylarda özel davetlerle neden karşılanmıştır? Yaklaşık 20 milyon tableti öğrencilere dağıtacağız diye 10 yıl önce Fatih projesi başlattınız, bu tabletler nerede? Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu’nun Meclis sorusuna verilen cevapta 10 yılda dağıtabildiğiniz tablet: 1 milyon 437 bin. Geri kalan18 milyon 600 bin tableti dağıtmak için neyi bekliyorsunuz? Ünye Milli Eğitime soruyoruz: Salgın başladıktan sonra Ünye’deki öğrencilerin internete erişmesi için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Kaç öğrenciye bilgisayar ya da tablet dağıtılmıştır? Ünye’deki öğrencilerin geleceğini bilinmezliğe götürüyorsunuz, bu sorumluluğu taşıyabilecek misiniz? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın Ankara’daki tüm öğrencilere interneti ücretsiz sağladığını biliyoruz. Bizim yerel yöneticilerimiz bu konuda neyi beklemektedir? Bu çocuklar bizim geleceğimiz değil mi? Onlara anayasal hakları olan eğitim hakkını götürmek için neyi bekliyor?”
-“Veremediğiniz eğitimin neresine not vereceksiniz?”-
Milli Eğitim Bakanlığı bunca yoksunluğa ve eksikliğe karşın öğrencilerimize not verilmesini istemektedir. Veremediğiniz eğitimin neresine not vereceksiniz? Olmayan öğretimin neresini ölçeceksiniz? Bakanlık bu konuda gerçek eğitimcilerin sesine kulak vermeli ve derhal bu uygulamayı kaldırmalıdır. Buradan uyarıyoruz, veril(e)meyen eğitimi notla değerlendirmenin sonu kaostur. Eğitim adına yapılan tüm birikimleri yıkmaktır. Fırsat eşitsizliğini derinleştirip bizi bilinmezliğe sürükleyecek olan notla değerlendirme, derhal kaldırılmalıdır. Asıl notla değerlendirme: Salgının başladığı günden bu yana gerekli önlemleri almayarak öğrencilerimizi internetin çektiği soğuk tepelere çıkaran, Öğrencilerine ve öğretmenlere ücretsiz internet sağlayamayan, 10 yıldır öğrencilere verdiği tablet sözünü tutamayan, laftan başka söz üretmeyen bakanlık merkez teşkilatına ve Ünye Eğitim müdürlüğüne yapılmalıdır. Karnelerinin kırıklarla dolu olduğunu görürlerse belki en azından ikinci dönem sorumluluklarını hatırlayıp kırıklarını düzeltmek için çalışırlar.”
Ünye KENT Haber