
- 13:28 Atatürk Parkı sezona hazırlanıyor
- 13:13 Tepe, İç Anadolu Belediyeler Birliği’nde
- 13:05 Ordulu ikizler finalde karşı karşıya geldi!
- 13:02 Ordu ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılsın
- 12:55 Ünye’de 61 koronavirüs cezası
- 12:21 Afet ve acil durumlarda toplanma alanları belirlendi
- 12:15 Bal Ligi’nin ertelenmesi kınandı
- 12:08 Lebaleb kongreler, bomboş camiler…
- 10:07 Ramazan ayında korona tedbirleri…
- 09:24 Fındıktaki hasar miktarı fiyata etki eder
- 09:22 Bahar temizliği orman yangınına dönüşmesin
- 09:19 Bu yolu niye yapmıyorlar, anlamış değilim…
- 09:10 Ramazan’da tatlılarınızı bildiğiniz yerden alın…
- 09:05 “Cumhurbaşkanımıza birlikte çıkacağız”
- 09:00 72 araç trafikten men edildi
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
“Afet anında kurumların hızlı İşbirliği içinde olması önemli!”

Afet dönemlerinde hızlı hareket edilmesi, afet anında kurumların işbirliğinin sağlıklı olması, müdahalelerin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması suretiyle afetlerde yaşanabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilebileceğini vurgulayan Öztürk, “Bizim amacımız ilimizde bir afet anında, hem can kayıplarının hem de mal kayıplarını en aza indirilmesi. Bu amaçla kurumlarımızın bu plan çerçevesinde koordineli bir şekilde çalışmasını arzu ediyoruz.”
En büyük sıkıntılardan biri kurumların işbirliği sağlanması noktasında hızlı hareket edilememesi” -
Vali Yardımcısı Adem Öztürk başkanlığında, Ordu Valiliği toplantı salonunda ‘’İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı’’ yapıldı.
Öztürk, Türkiye Afet Müdahale Planı Ordu uygulamasını, son yıllarda ve de özellikle 8-9 Ağustos’ta ilde yaşanan sel afetinde başarıyla icra ettiklerini söyledi.
Kurumların işbirliği içerisinde bu afetten minimum hasar ve zararla çıkıldığını ifdae eden Adem Öztürk, “Aldığımız hızlı tedbirler ve önlemlerle de can kaybının büyümesini önledik” dedi.
-“En büyük sıkıntılardan biri kurumların işbirliği sağlanması noktasında hızlı hareket edilememesi” -
Öztürk, afet zamanında yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin özellikle kurumların işbirliği sağlanması noktasında hızlı hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Türkiye Afet Müdahale Planı Ordu il ölçeğindeki planına göre masabaşı tatbikatı gerçekleştireceğiz. Bu planda 26 tane ana hizmet grubumuz var. Bu tatbikatı önemsiyoruz. Amacımız kurumlarımızın böyle bir afet anında görevlerini bilerek, bu kurumlarda görevli personelimizin bu noktada yeterli eğitimi almasını sağlamak. Hem Sayın Valimizin başkanlığında, hem de benim başkanlığımda yapmış olduğumuz toplantılarda, 26 hizmet grubumuzun temsilcileriyle toplantılar gerçekleştirdik ve burada görev alan arkadaşlarımızın afet anında neler yapması gerektiği konusunda eğitimlerini tamamladık. Kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yine Afet İl Müdürümüzün koordinesinde sürdürüyoruz. Bu eğitimin önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum. Çünkü burada hızlı hareket etmemiz, afet anında kurumlarımızın işbirliğinin sağlıklı olması, müdahalelerin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması suretiyle afetlerde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını da bu şekilde önlemiş olacağız. Bizim amacımız ilimizde bir afet anında, hem can kayıplarının hem de mal kayıplarını en aza indirilmesi. Bu amaçla kurumlarımızın bu plan çerçevesinde koordineli bir şekilde çalışmasını arzu ediyoruz.”
Programda İl Afet Acil Durum Müdürü Osman Işık tarafından Ordu İli Afet Müdahil Planı hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından, ’İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı’ okundu ve hazırlanan senaryo üzerinden yapılabilecek görev dağılımları, alınabilecek tedbirler ve müdahaleler tartışıldı.
Ordu Valiliği