
- 18:55 Bu tesiste yıllık 40 bin yarka üretilecek!
- 18:49 Demir profil hırsızları yakalandı
- 18:40 121 gr madde ele geçirildi
- 18:35 Kaçakçılıktan 1 Kişi Yakalandı
- 18:30 “Örgütsel Hat” ele geçirildi
- 18:22 Kaçakçılıkla mücadele ekipleri göz açtırmadı
- 18:17 250 bin lira değerinde kaçak ürün ele geçirildi
- 18:07 39 kişi yakalandı, 24’ü ceza evine gönderildi
- 18:02 2021 yılının ilk İlçe Müftüleri toplantısı yapıldı
- 17:58 Jandarma Komutanından Müftülük ziyareti
- 17:54 18 yaralamalı, 3 ölümlü trafik kazası meydana geldi
- 17:50 Telefon kablosu çalan hırsız yakalandı
- 17:45 Huzurevinde aşılama yapıldı
- 17:20 AK Parti İl Kongresi 8 Şubat’ta..
- 16:49 2020’de Ünye’de doğumlar, ölümleri 3’e katladı
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Dünyada örneği var mı?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, geçtiğimiz günlerde 3 bin metre rakımdaki Kabadüz’e bağlı Gönderiç Dağının zirvesindeki Kırkgöze olarak adlandırılan su kaynaklarına giderek incelemelerde bulundu. Belediye tarafından suyun kaynağını yok edecek ve bölgeyi susuz bırakacak şekilde su alımını yerinde gören Adıgüzel bazı girişimleriyle suyun tekrar açılmasını sağlasa da benzer girişimlerin devam ettiğini öğrendi ve resmi girişimlerine başladı. 3 ayrı bakanlığa dönük hazırladığı soru önergesinde Adıgüzel bölgenin su tahsisi yapılıp yapılmadığını, yapıldı ise hangi kurum tarafından yapıldığını sordu.
İşte sorular:
Adıgüzel, önergesinde sorulara de yer vererek bunların cevaplandırılmasını istedi.
-Bir derenin suyundan faydalanmak için belediyenin dereyi tamamen bloke ederek suyunu kestiği bir uygulamanın ülkemizde ya da dünyada örneği var mıdır?
-Su alımıyla ilgili çalışma ve hazırlıkların devam ettiğine dönük şikâyetler doğru mudur? Bu konuda bir çalışma var mıdır?
-Bugüne kadar yapılan su alımı mevzuata uygun mudur? Kanun ve alt mevzuatın hangi usullerine göre bu çalışmaya izin verilmiştir?
-Yapılan su alımına ilişkin DSİ, İl Özel İdaresi ya da Milli Emlak Genel Müdürlüğünden su tahsisi var mıdır? Şayet var ise şartları nasıl düzenlenmiştir?
-22 obada insanların yaşadığı ve 25 bin civarı küçükbaş hayvan ile 3 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu bölgenin suyunun tamamının bu şekilde alınması mevzuata ve su kullanım ilkelerine uygun mudur?
-Bu uygulamanın bölgede yarattığı doğal hayat yıkımının boyutları ölçülmüş müdür?
-Derelerden suyun bu kadar yüksek rakımlardan alınması yerine farklı kolların birleşerek debisinin de arttığı daha düşük rakımlardan alınması teknik açıdan daha doğru değil midir?
- Kabadüz Belediyesi’nin bu uygulamayı su dağıtımı işini daha ucuza getirmek için yaptığı düşünüldüğünde ekonomik çıkarlar için doğal hayattan vazgeçilebilir mi?