
- 12:21 Afet ve acil durumlarda toplanma alanları belirlendi
- 12:15 Bal Ligi’nin ertelenmesi kınandı
- 12:08 Lebaleb kongreler, bomboş camiler…
- 10:07 Ramazan ayında korona tedbirleri…
- 09:24 Fındıktaki hasar miktarı fiyata etki eder
- 09:22 Bahar temizliği orman yangınına dönüşmesin
- 09:19 Bu yolu niye yapmıyorlar, anlamış değilim…
- 09:10 Ramazan’da tatlılarınızı bildiğiniz yerden alın…
- 09:05 “Cumhurbaşkanımıza birlikte çıkacağız”
- 09:00 72 araç trafikten men edildi
- 08:56 Ünye’de 24 kaçak telefon ele geçirildi
- 08:51 İskele yanındaki dolguya tepki
- 08:48 ODÜ’de fakülte sayısı 12 oluyor
- 21:50 Türkiye 3., İstanbul 4. piki yaşıyor…
- 16:44 Sokağa çıkma yasağı 3 gün olmalı!
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Ünye, Tarihi Kentler Birliği Toplantısına hazır!

Kentlerde tarihi mirasların yeniden gün yüzüne çıkarılması ve korunması adına çalışmalar yapan Tarihi Kentler Birliği’nin üyesi olan Ünye Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak.
Kültür Yolu Projesi ve buna bağlı olarak yürütülen restorasyon çalışmaları ile Tarihi Kentler Birliği’nden bir çok ödül alan Ünye Belediyesi, şehirde kültürel mirasları gün gün ayağa kaldırmaya devam ediyor.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Ortaya koyduğumuz projeler tüm Türkiye’de dikkat çekti. Çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerimize bu organizasyon aracılığı ile hem kentimizin zenginliklerini hem de çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Bu toplantı Ünye ve kent turizmi açısından son derece önemli.” dedi.
Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı 20-21 Temmuz tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek.
460 üye belediyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyeler, özellikle kentlerde tarihi mirasların yeniden gün yüzüne çıkarılması ve korunması adına çalışmalar yürütüyor.
Birliğe 2005 yılında üye olan Ünye Belediyesi hem tarihi geçmişi, hem de yine tarihi mirasları ile üye kentler içerisinde dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar bu kapsamda Kültür Yolu Projesi ve buna bağlı olarak yürütülen restorasyon çalışmaları ile Tarihi Kentler Birliği’nden bir çok ödül aldı.
- Üye olmak için önemli kriterler gerekiyor -
Tarihi Kentler Birliği Üyesi olmak için şu kriterlere sahip olmak gerekiyor:
“Yerel yönetim politikalarında, tarihi ve doğal çevre korumasına önem ve ağırlık verilen kentler; bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabaları içindeki kentler. Yerleşme dokusunun önemli ve etkin bir kesimi “kentsel sit, arkeolojik sit, tarihsel sit ve doğal sit” olarak tescil edilmiş kentler. Güçlü ve önemli anıtsal yapılara sahip olan ve özellikle bu yapılarıyla tanınan kentler. Bir ya da birkaç antik kentle üst üste ve iç içe yaşayan kentler. Diğer ülkelerdeki tarihi kentlerle “Kardeş Şehir” ilişkisi kurmuş tarihi kentler. Önemli tarihsel olayların cereyan ettiği tarihsel kentler. Geçmiş uygarlıklara başkentlik yapmış olan kentler. UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmiş kültür değerlerinin bulunduğu kentler. Tarihsel metropoller şeklinde sıralanıyor.”
Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak olan Ünye’de, hummalı bir çalışma yürütülüyor. Üye Belediyeler organizasyon boyunca hem kendi çalışmalarını paylaşacak, hem de Ünye’de ki kültür varlıklarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alacak.
Başkan Çamyar, “Ünye için çok önemli bir organizasyon”
Ünye’nin önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şunları söyledi:
“2014 yılında başlattığımız Kültür Yolu projesi kapsamında 15 milyon liraya yakın bir kaynak aktararak tarihi miraslarımızı gün yüzüne çıkardık. Ortaya koyduğumuz projeler tüm Türkiye’de dikkat çekti. Çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerimize bu organizasyon aracılığı ile hem kentimizin zenginliklerini hem de çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Bu toplantı Ünye ve kent turizmi açısından son derece önemli.”
Ünye’de düzenlenecek Tarihi Kentler Birliği toplantısının programı şu şekilde olacak:
“20 Temmuz 2018 Cuma günü saat 13:00de Otellere Giriş işleminin ardından program 19:00’da Ramada Resort Ünye Otel'de “Ünye Tanıtım Filmi” ile başlayacak.
Programda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı TKB Başkanı Nihat Çiftçi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi Seddar Yavuz konuşmalar yaparak panele ilişkin değerlendirmeler yapacaklar. Programın ilk günü akşam yemeğinin ardından sona erecek.
21 Temmuz 2018 Cumartesi günü panel, Ramada Resort Yunus Emre Toplantı Salonu’nda saat 9:30’da başlayacak. “Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesinde Doğal-Kültürel Mirasın Zenginliği ve Çeşitliliği” konulu I. panelin Oturum Yöneticisi TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan olacak.
KTÜ Mimarlık Bölümü Yapı Bilgisi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan, Trabzon ÇEKÜL Vakfı Temsilcisi Mimar Bekir Gerçek, Yüksek Mimar Murat Sefer Özdurmuş panelin birinci oturumuna konuşmacı olarak katılacak.
10:50’de başlayıp 11:50’de sona ermesi planlanan II. Panelin konusu ise “Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesinde Tarihi Kentler Birliği’ne Üye Belediyelerinin Doğal-Kültürel Miras Konusunda Deneyim Paylaşımı” başlığıyla işlenecek.
TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan’ın Oturum Yöneticisi olduğu ikinci panele Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan konuşmacı olarak katılacak.
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in değerlendirmesinin ardından, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı TKB Başkanı Nihat Çiftçi’nin kapanış konuşmasıyla panelin ikinci oturumu da sona erecek.
ÜNYE 100. Yıl Restoran’da öğle yemeğiyle devam eden program akışı 13:15-17:30 arasında Yalı Kilisesi, Saray Hamamı, Tarihi Çınar, Saray Camii, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Sabri Kadı Konağı, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası, Orta Çarşı, Kefelihan’ı kapsayan güzergahta Kent İnceleme Gezisinin ardından sonra erecek.”
Ünye KENT Haber