
- 13:28 Atatürk Parkı sezona hazırlanıyor
- 13:13 Tepe, İç Anadolu Belediyeler Birliği’nde
- 13:05 Ordulu ikizler finalde karşı karşıya geldi!
- 13:02 Ordu ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılsın
- 12:55 Ünye’de 61 koronavirüs cezası
- 12:21 Afet ve acil durumlarda toplanma alanları belirlendi
- 12:15 Bal Ligi’nin ertelenmesi kınandı
- 12:08 Lebaleb kongreler, bomboş camiler…
- 10:07 Ramazan ayında korona tedbirleri…
- 09:24 Fındıktaki hasar miktarı fiyata etki eder
- 09:22 Bahar temizliği orman yangınına dönüşmesin
- 09:19 Bu yolu niye yapmıyorlar, anlamış değilim…
- 09:10 Ramazan’da tatlılarınızı bildiğiniz yerden alın…
- 09:05 “Cumhurbaşkanımıza birlikte çıkacağız”
- 09:00 72 araç trafikten men edildi
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Korkulan oldu, vaka sayısı tekrar yükseldi!

Aktif vaka sayısına bağlı olarak hastanede yatan ve evinde izole olanların sayısında da artış meydana geldi.
Ünye’de görülen aktif vakaların neredeyse tamamının ev ve aile bulaşları olduğuna dikkat çekilerek, vatandaşların aile içi ev bulaşlarında da çok dikkatli olmaları istendi.
Ünye’de geçtiğimiz hafta 150 olan aktif vaka sayısı 28 Ocak 2021 haftası itibariyle 235’e yükselirken, 330 kişinin temaslı olarak evlerinde izole edildiği, 30 hastanın ise Ünye Devlet Hastanesinde tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Sahada aralıksız mücadele veren Filyasyon ekibinin son bir hafta içinde 400, toplamda ise yaklaşık 24 bin kişiyi taradığı öğrenildi.
Ünye’de bugüne kadar koronavirüse yakalanan 7 bin 375 kişinin tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından sağlığına kavuştuğu öğrenildi.
Ayrıca son bir haftada aktif vakaların erkeklerde 20-24 ile 30-34, bayanlarda ise 40-44 yaş aralığında yoğun görüldüğü aynı zamanda koronavirüs sürecinin başından buyana hastalığa yakalananların yüzde 52,5’ini bayanların, 47.5’ini ise erkeklerin oluşturulduğu ifade edildi.
Vakalar ev ve aile ortamlarında yoğun..
Ünye’de görülen aktif vakaların neredeyse tamamının ev ve aile bulaşları olduğu umumi hıfzı sıhha ve il hıfzı sıhha kurullarında alınan kısıtlamaların aynı zamanda vatandaşların dikkati ile dışarı bulaşların çok ciddi şekilde azaldığı bildirilirken vatandaşların aile içi ev bulaşlarında da çok dikkatli olmaları istendi.
En ufak şüphede 0452 223 12 88 telefona ihbar yapın
Vatandaşların en ufak bir kovid belirtisinde Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nü 0452 223 12 88 numaralı Kovid 19 İletişim Merkezini aramaları istendi. Bu numarayı arayan vatandaşların evine sağlık ekipleri gelerek tarama, test ve gerekirse hastaneye götürülüp getirilme işlemleri gerçekleştirilecek.
2.753 kişi aşılandı
Ünye’de sağlıkçı, yardımcı personel, eczacı ve eczacı kalfası gibi sağlık çalışanları ile başlayan aşılama sürecinin bakım merkezlerinde kalan ve burada çalışan personel ile evde sağlık hizmeti alan vatandaşlardan devam edilerek aşılama çalışmalarında Ünye’de bugüne kadar toplam 2 bin 753 kişinin aşılandığını aşılamaların 90 yaş ve üzerinin ardından 75 yaş altından devam edildiği ifade edildi.
Aşılama işlemlerinin başlamasıyla, 1400 aşının sağlıkçılara, yardımcı personele ve eczacı ve eczacı kalfası gibi yardımcı sağlık personeline uygulandığı öğrenildi. Evde sağlık hizmeti alan hastalarla bakım merkezlerinde bulunan vatandaşlar ve burada görev yapan personel ve 90 yaş olmak üzere bugüne kadar Ünye’de toplam 2 bin 753 kişinin aşılandığı öğrenildi.