
- 18:18 Belediye’den pazaryerine ücretsiz servis
- 18:03 Ünye Belediyesi’nden liman yapımına destek
- 18:00 Ayhan Kargun toprağa verildi
- 17:54 Liselerden kan bağışına destek..,
- 17:42 Anında müdahale hayat kurtardı
- 17:16 Altınordu’nun imarı ortak akılla şekillenecek
- 17:03 Büyükşehir’den Alevi Kültür Derneğine destek
- 16:59 Jandarma’dan hırsızlara operasyon
- 16:57 ÜNYEPORT start aldı
- 16:45 Jandarma’dan hırsızlara operasyon
- 16:30 Maral; “Pandemi eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirmiştir”
- 16:20 Başhekim Kutlu’dan, Ecemsu’ya teşekkür
- 16:16 Deva Partisi Ordu İl teşkilatı kuruldu
- 14:19 Ünye’de yetim ve öksüzlerin gönlüne dokundular…
- 14:06 E-Karne Notlarına Nasıl Bakılır?
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Hastaneler yüzde 100 doldu!

Ordu’daki hastanelerde yüzde 100 doluluk oranıyla korona virüse karşı büyük mücadele veriliyor. Kendilerine bulaş riskini azaltabilmek için koruyucu önlemleri çok sıkı uygulayan sağlık çalışanları, yoğun bakımda bunaltan sıcağa rağmen tulumların içinde maske, gözlük ve siperliklerini takıp özveriyle çalışıyor. İzole alanda olan yoğun bakım doktor ve hemşireleri, dışarıyla telsiz ile bağlantı kurarak iletişimlerini sağlıyor. Yatakları tamamen dolu olan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı şekilde uyutulan hastalar yaşam mücadelesi veriyor.
“Hastanelerimizde yoğunluk var”
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, normalleşmeyle birlikte sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmadığı için vaka sayılarının kentte özellikle ağustos başı itibarıyla artmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Enginyurt, “Düğün, nişan, kına, sünnet, kurban bayramı ve etkinliklerde sosyal mesafeye uyulmaması gibi sebeplerle tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu’da da vaka sayıları çok ciddi artış gösterdi. Haziran döneminde korona virüs pozitif hastalara baktığımızda yoğun bakım ünitelerimizde bir sıkıntı yaşanmıyordu. Fakat son günlerde artan sayılardan dolayı hastanelerimizde yoğunluk yaşanıyor” diye konuştu.
“İl dışına sevkler yapılıyor”
Yoğun bakım sıkıntısı yaşandığını ifade eden Enginyurt, “Geçmiş döneme baktığımızda da ilimizde yoğun bakım sıkıntısı yaşanmaktaydı. Fakat korona virüs vakalarındaki artıştan dolayı bazı yataklar korona virüs hastaları için ayrıldı. Bu nedenle hastaların ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiliyor. Bu sorunu il içerisinde çözümlemeye çalışıyoruz. Çözümleyemediğimiz takdirde ise il dışına sevkler gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda çaresiz kalmadık. Hastalarımız için çare üretiyoruz. Bu çare hasta yakınlarını mağdur edebiliyor” şeklinde konuştu.
“Ordu sağlık hizmetinin karşılanacağı bir noktada değil”
Ordu’daki sağlık sorunlarının çözülmesi için kısa sürede yeni hastane yapılması gerektiğini belirten Enginyurt, “Ordu, modern sağlık hizmetinin karşılanacağı bir noktada değil. Kentte kısa bir süre içerisinde yeni bir hastane yapılması gereklidir. 2020 yılında yeni bir hastanenin temelinin atılması söz konusu. Eğer bu yıl bir temel atılırsa 2023 yılında ilimizde yeni hastaneye kavuş oluruz. Bu aslında daha önceden yapılması gerekiyordu. Biz yeni hastane talebini yıllardır söylüyorduk ama bu korona virüs salgınıyla hızlandı” ifadelerinde bulundu.
Ordu Olay