
- 18:29 Nöroloji Uzmanı Yakupoğlu hasta kabulüne başladı
- 17:08 Vaka sayısında bir miktar artış var
- 17:04 Yapılandırmada son hafta!
- 16:53 Belediye Kent Orkestrası beğeni topladı
- 16:21 Büyükşehir’den eşya desteği
- 16:09 Yine bahçe temizliği yine yangın!
- 15:31 İş yeri vergi ödemelerine erteleme!
- 15:24 Esnaf ve sanatkarların taksitleri ertelendi
- 14:37 401 durak hizmete sunuldu
- 14:16 Denize en yakın olan Asarkaya Kent Ormanı turizme kazandırılıyor…
- 13:50 Yayaya çarpmamak için direksiyonu kıran tanker kaza yaptı…
- 12:12 DSİ Ordu’da 3 baraj ve 1 gölet yaptı
- 11:47 İki liseden 37 ünite kan desteği
- 10:50 Kıran’dan, Büyükelçilere Ordu fındığı…
- 10:40 OSKİ pandemiyi fırsata çevirdi
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

Fındık Fiyatı
Ordulu girişimciden temassız sıramatik cihazı!

Bir teknoloji firmasının Ar-Ge ve yatırım ortağı olan 34 yaşındaki Gündüz, Ordu Devlet Hastanesi karşısında eczanesi bulunan eşi Pınar Gündüz'e nöbet tuttuğu günlerde yardımcı oluyor. Nöbetlerde oluşan yoğunluk nedeniyle hastalıkların bulaşmasını en aza indirmek için çalışma başlatan Gündüz, eczane önlerinde kullanabilecek, reçeteli ve reçetesiz iki ayrı butondan oluşan sıramatik cihazı yaptı.
Kovid-19 süreciyle birlikte eczanelerden gelen talep üzerine cihaz üzerinde değişiklikler yapan Gündüz, cihaza, reçeteli ve reçetesiz işlem için sensörlü temassız buton ile sensörlü dezenfekten yerleştirdi. Vatandaşlar sırasının ekrana yansımasıyla birlikte içeri girerek alışverişini yapıp, içeride yoğunluk oluşturmadan eczaneden ayrılıyor. Bu sayede vatandaşlarla çalışanlar ve hastaların birbirleriyle arasındaki sosyal mesafe sağlanarak, temas ve bulaş riski en aza indiriliyor.
“Eczaneler buluş riskinin yüksek olduğu yerler”
Girişimci Fatih Gündüz, yaptığı açıklamada, hastaların birbirleri ve çalışanlarla temasını engellemek, işlemlerin düzgün bir sırayla yapılmasını sağlamak adına bir cihaz tasarladıklarını söyledi. Kovid-19 öncesi geçen yıl kasım ayında başladıkları projeyi, hastalık bulaş riskinin yüksek olduğu eczaneleri görerek yürüttüklerini anlatan Gündüz, “Eczaneler her zaman bulaş riskinin yüksek olduğu ve içeriye hastaların girdiği sağlık kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlar önlemleri kendi alabileceği işletmeler. Biz de bunlara uygun, kolaylıkla uygulayabilecekleri, yönetebilecekleri ve kendi kontrolleri altında olan bir ürün hazırladık” dedi.
Gündüz, hastaların temas etmeden sırasını cihazdan alabildiğini belirterek, sıra numarasının bankolarda bulunan bilgisayara düştüğünü, her bilgisayar başındaki personelin reçeteli veya reçetesiz hastayı çağırabildiğini aktardı.