M. HASAN ÖZ


İSTANBUL’DA İKEV AGD YURTLARI VE ÜNYE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ YURTLARIMIZ İÇİN VAKIF

hasanoz@hotmail.com.tr


 

YENİ BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA BAŞLARKEN

Her bitiş bir başlangıcı zorunlu kılıyor.  Her yeni evre başka bir evrenin geçmişte kaldığını haber veriyor. İlkokulun bitişi insana hüzün verirken, ortaöğretime başlamanın heyecanı insana tatlı bir huzur veriyor. Gelgitlerin, sancılı süreçlerin, en sağlam en sıkı dostlukların, en masum sevgilerin yaşandığı lise yılları biterken duyulan üzüntü, yeni ufuklara açılmanın heyecanına dönüşüyor üniversitede.

İşte böyle bir ufkun arifesindeyiz. Her eğitim yılında olduğu gibi gençlerimiz bir adım daha yürüyor geleceğimize. Gençlerimiz, geleceğin taşıyıcıları olacaklarının bilinci ile yürüyor küçük ama önemli adımlarla.

AİLELERİ SARAN TELAŞ

Her yıl bir telaş sarıyor aileleri, bir yanda göz bebeklerinin başarılarına sevinirken bir yandan ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşıyor aileler. Telaş içinde canlarını emanet edecek yeni yuvalar arıyor, yeni sadık emanetçiler bakıyor anneler ve babalar.

12 yıldır gençlerin eğitim maceralarında yanlarında olmanın haklı mutluluğunu yaşayarak tecrübelerimden hareketle gençlere ve velilere birkaç önemli uyarıda bulunmak istiyorum.

SEVGİLİ GENÇLER

  • Eğitim düşünülenden uzun ve zorlayıcı bir süreçtir. Bu süreçte sizden önce aynı tecrübeyi yaşayan kişilerle ve kurumlarla birlikte olmanız eğitiminiz açısından çok önemlidir.
  • Unutmayın ki akademik başarınız her şeyin üstündedir. İlk hedefiniz okulu zamanında bitirmek olmalıdır.
  • Kuracağınız arkadaşlıklar ve dostluklar sizi bir ömür boyu takip edecek izler bırakır.
  • Eğitiminizi en üst seviyede üstün başarı ile bitirmeniz gerekmektedir.
  • Eğitim süresi boyunca kendi yeteneğinizin farkında olmalı ve yeteneklerinizi geliştirmelisiniz.
  • Yabancı dilden uzmanlığa kadar her alanda yetkin olmalısınız.
  • Ve son olarak unutmayın ki “her kemal zevali içinde taşır.” Hiçbir zaman zevale uğramayacak bilginin, ahlakın ve erdemin peşinde olmalısınız.

 

DEĞERLİ VELİLER

  • Çocuklarınızın başarısı, onlara verdiğiniz sevgiyle doğru orantılıdır.
  • Çocuklarınızı sadece dünya ve dünyalık için değil ebedi olan için de hazırlamalısınız.
  • Akademik başarı çok önemlidir ancak hayatta başarılı olmak aile desteği ile mümkündür.
  • Çocuklarınızın hem bu gününü hem de yarınını düşünmelisiniz.
  • Çocuklarınızı takip etmemek ona özgüven vermez.
  • Çocuklarınızın barınma ihtiyacını gidermeden önce iyi araştırma yapmalısınız.
  • Unutmayın “Yurtlar sadece barınma yeri değildir.”     
  • Ve son olarak çocuklarınızın sadece sizin değil bütün bir insanlığın geleceği olduğunun farkında olmalısınız.

 

Gençlerimize ve kıymetli ailelerine yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum.

 

İKİ ÜNYELİ İKEV YURTLARI İLE 12 YILDIR HİZMET VERİYOR

Bendeniz 12 yıldır İKEV,( İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı) ve öğrenci yurtlarının yöneticiliğini yapmaktayım bir kısım hayırsever ve hizmet ehli arkadaşlarımızla beraber. Hayatımın en verimli ve en mutlu olduğum faaliyetlerimin yıllarıdır bu yıllar. Halen de bu çalışmalarımıza devam ediyor ve geleceğimiz için gençlerimize hizmet veriyoruz. Benimle beraber yurtlarımızda müdürlük yapan ve şu anda da Genel Müdürümüz olan tecrübeli yönetici akademisyen Kardeşimiz Ünyeli Cihat Uslucan Bey de 12 yıldır bizimle beraber hizmet veriyor İKEV’de.

 

İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı Anadolu Gençlik Yurtlarına, önümüzdeki 2022-2023 öğretim yılı için de öğrenci kayıtlarına başladık hayırlısı ile.

 

On iki yıldır başarılı faaliyetlerini sürdüren İKEV İstanbul’da Lise ve üniversite yurtları açarak dört yüze yakın öğrencinin barınması ve eğitimlerine büyük destekler veriyor.

 

 

YURTLAR SADECE BARINMA YERİ DEĞİLDİR

 

Eğitim bütüncül bir süreçtir. Aileden okula, arkadaş ortamından barınılan mekâna kadar her unsur eğitim sürecini etkiler. İyi bir aileye sahip olmak oldukça önemlidir. Eğitim sürecinde varılacak yönü tayinde en etkili unsur ailedir. Ancak Üniversite ve üniversitenin bulunduğu şehir ayrıca üniversite de kurulan arkadaşlıklar bütün bir eğitim sürecinin yönünü değiştirebilir.

 

Eğitim sürecindeki olumsuz değişimleri minimize etmek yahut olumlu dönüşümleri artırmak için yapılması gerek ilk şey güvenilir bir barınma yeridir. Bu barınma yerinin sadece barınılacak bir yer değil aynı zamanda bu yerin gençlerin eğitimlerine destek olacak bir vasıfta olması gerekir.

 

Dünyanın, özelde ülkemizin içerisinden geçtiği süreçler dikkate alındığında; Milli ve Manevi Değerlerine bağlı, Akademik alanda başarılı, özgüven sahibi, değerinin farkında ve lider ruhlu gençlerin yetişmesi her zamankinden daha büyük önem arz etmektedir.

 

İLİM KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI olarak bu mülahazalar ile çıkmış olduğumuz yolculukta İstanbul merkezli olmak üzere Esenler ve Bahçelievler’de ERKEK YÜKSEK ÖĞRETİM, Pendik’te ERKEK ORTA ÖĞRETİM ve Üsküdar’da İlahiyat Erkek PROJE yurtlarımızla gençlere ve ailelerine hizmet vermekteyiz.

 

AİLELERİN ENDİŞELERİNİ GİDERMEK

Bir toplumun geleceği kuşkusuz gençleridir. Nesillerin doğru ve sahih bir bilinçle eğitilmeleri toplumların devamlılığının olmazsa olmaz şartıdır. 

 

Bilhassa yükseköğretimde öğrencilerin karşılaşabileceği olumsuz ve gayri ahlâki durumlar aileleri endişelendiriyor. Yapılan araştırmalar öğrencilerin kötü alışkanlıklara üniversite yıllarında daha fazla bulaştığını gösteriyor. Bu endişeli durum karşısında aileler çareyi evlatlarını güvenebildikleri kurum ve kuruluşlara teslim etmekte buluyor.

Ortaöğretimde ise durum daha da karmaşık görünüyor. Öğrencilerin hayatla yeni tanıştığı bu yıllarda ergenlik problemleri ve hayatlarına iz bırakacak büyük hata yapma riskleri aileler için endişe kaynağı. Bütün bu çaresizlikler aileleri güvenecekleri kurumlar noktasında bolca soru sormaya itiyor.

 

 Nerede kalacak, yemekler nasıl, yurt ve vakıf yönetimi nasıl, yurtlara giriş çıkış saatleri önemseniyor mu gibi maddi konulara yönelik soruların cevaplanmasını bekleyen veliler aynı zamanda; İbadetlerini öğrenebilecek mi, milli şuur verilebilecek mi, manevi eğitim programları var mı, haram helal dengesi korunuyor mu, gibi evlatlarının manevi eğitimlerine yönelik sorular da soruyorlar.

 

Hamdolsun ki bu endişeleri biraz olsun giderecek kurumlarımız hayırseverler tarafından destekleniyor. Bu kurumların başında gelen Anadolu Gençlik ve İKEV, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında sadece barınma değil aynı zamanda milli ve manevi eğitim imkânları ile endişeli ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

 

Önce Ahlâk ve Maneviyat prensibi etrafında ilim- aksiyon dengesini kurabilen bireyler yetişmesini hedefleyen eğitim programları ile öğrencilere katkı sunan İKEV ve AGD kurumları yeni öğrenciler için bir hayat rehberi görevini üstleniyor.

Öğrencilerin ve velilerin bunu iyi değerlendirmesi gerekir.

 

NEDEN İKEV?

 

Başarıyı sadece maddi kazanç olarak görmeyecek, kendisi örnek bir nesil olmanın yanı sıra ülkesi ve insanlık için de çalışacak, İnançlı, kültürlü, geleceğin bilgi ve teknolojisine hâkim, özgüveni yüksek lider, ilim ve irfanla yoğrulmuş, kutlu bir geleceğin mimarı olabilecek bir nesil bu yurtlarımızın hizmetleri ve çalışmalarıyla yetiştirilebiliyor. Hizmet verdiğimiz yüzlerce gencimiz bugün bu güzel özellikleri ile ülkemizin dört bir yanında ailelerine, insanlarımıza ve insanlığa başarılı hizmetler veriyor şükürler olsun.

 

 İKEV, Türkiye’nin böyle bir neslin yetişmesi için çok önemli bir ocak vazifesi görmüş; gerçekleştirdiği faaliyetler ve açtığı yurtlarla, her biri çevresini ve insanlığı aydınlatan çok sayıda insanın yetişmesine vesile olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

 

Vakfımız İstanbul’da önümüzdeki sezonda dört yurtta dört yüze yakın öğrenci barındıracak ve eğitimlerine destek verecektir.

İlgi duyan hemşerilerimizin de müracaatlarını bekliyoruz.

 

İKEV Genel Müdürümüz (Ünyeli Akademisyen) Cihat Uslucan Kardeşimiz müracaatlarınızda sizlere yardımcı olacaktır. Telefon numarası: 0541 614 65 55

Okul kazanan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor ve hayırlı bir eğitim-öğretim sezonu diliyorum.

 

ÜNYE’NİN EĞİTİM VAKFI VE YURTLARI OLAMAZ MI?

 

SON OLARAK BİR DE TEKLİFTE BULUNUYORUM!

Birçok kentin büyük şehirlerde vakıfları ve eğitim alan öğrencilere hizmet veren öğrenci yurtları var.

Ünyeliler de bu hizmeti İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte verebilir.

Bir yerden başlamak lazım.

El ele verebiliriz, bir vakıf kurabiliriz.

Ünye’den, İstanbul’dan, Ankara’dan kurucu ve mütevelli üyelerimiz olur ve kentimizin gençlerine barınma, burs ve eğitim destek hizmetleri verebiliriz.

Ne dersiniz?

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593