Derdi olup her fırsatını bulduğunda derdini anlatan insanlar için kullanılan bir deyim vardır; “Bir dokun, bin ah işit..”
Geçtiğimiz Cuma günü “Fuhuş yap ama yolu kesmeden yap..!” başlıklı yazıma gelen mesaj, tebrik ve yorumlar gösteriyor ki, insanlar sağda solda pervasızca yapılan fuhuştan çok rahatsızlar. Yani bu konuda ‘Bir dokun, bin ah işit’ durumundalar.
Hele fuhuşun, fuhuş yapanların suçüstü yakalansa bile cezasız kalışına gösterilen tepki var ya..
Onu-bunu bilmem, geçmişte Meclis’te fuhuşun cezasız bırakılması için parmak kaldıran milletvekilleri olsun..
Bugün hala Meclis’te olup bu işi gündeme taşımayan, fuhuşun cezalandırılması için yasa çıkartmayan milletvekilleri olsun milletten öyle beddua alıyorlar ki..
************* ************
Bakın mesaj atan bir okurum neler yazmış:
Sn. Kıroğlu;
Öncelikle böyle bir konuyu dile getirip, Meclis’teki milletvekillerinin dikkatini çekmiş olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. ‘Ediyoruz’ diyorum, çünkü bu konu sadece benim değil bütün milletin çok rahatsız olduğu bir konudur.
Şu anda bizim binada böyle bir daire var. Burası bize komşu, yani katımız aynı, kapılarımız ayrı. Bu daireye gelen gidenler bazen bizim kapının ziline vuruyor. Kapıyı açtığımızda adamlar pis pis sırıtıyorlar, resmen çıldırıyoruz.
Yetkililere şikayet üstüne şikayet yapıyoruz. Ama görüyoruz ki yasalar onların ellerini kollarını bağlamış. Yapacakları bir şey yok. Memlekette fuhuş tam anlamıyla serbest..
Bu serbestliği TBMM’deki milletvekilleri verdi. Yani bizim seçtiğimiz insanlar gitti, orada fuhuşu serbest bıraktı. Bizi millet olarak fuhuşun ortasında çaresiz bıraktılar.
Fuhuşun cezasız kalmasına parmak kaldıran milletvekilleri inanıyorum ki bu milletin beddualarıyla bu dünyada iyi güne kalmayacak, öbür dünyada da cezalarını çekecekler.
Yalnız asıl diyeceğim bugünün milletvekillerine, neden duruyorlar. Hiç bilmezler, duymazlar mı.. Fuhuşun memleketi ne hale koyduğunu onlara hiç kimse söylemiyor mu?
Allahaşkına, durmasınlar, bir an önce yeni bir yasa çıkartsınlar. Fuhuş yeniden cezalandırılsın. Fuhuş yapanlar ve fuhuşa aracılık yapanlar aldıkları cezalarla sürüm sürüm sürünsünler. Sürünsünler ki bir daha yapmasınlar. Ayrıca yapacak olanlar da korksun, caysınlar.
Böyle bir yasayı yüce Meclis’ten en kısa zamanda bekliyoruz.
Halil Kahraman-Emekli
************ ***********
Halil Bey, görüyorsunuz çok dertli. Aslında millet baştan sona dertli, “Bir dokun bin ah işit” misali derdini sayıp dökeceği birilerini arıyor.
TBMM’de bulunan milletvekillerinin hiç birisi fuhuşun cezasız olmasını, milletin fuhuş karşısında böyle çaresiz bırakılmasını istemez, savunmaz.
O halde yüce Meclis’in saygıdeğer milletvekillerinden rica ediyoruz; fuhuşu cezalandıracak bir yasayı bir an önce çıkartsınlar.
************ ************
NOT: Fuhuşla ilgili gazetemizde yapılan haber ve yorumlarda ‘Fuhuş yapanların yakalandıklarında serbest kaldıklarını” belirtiyor, bunun yanlışlığına dikkat çekiyoruz.
Ancak şunu belirtmekte yarar var. Gerek fuhuş yapanları yakalayan güvenlik güçleri, gerekse bunları serbest bırakan adliye görevlileri kendi kafalarına göre değil yasalara göre hareket ediyorlar. Onlar yasalar ne diyorsa onu yapmak durumundalar.
Asıl önemlisi yasalar. Yasalarda fuhuş yapmak, yaptırmak suç olacak, cezası olacak ki gerek güvenlik güçleri, gerekse adliye bu konuda etkin olabilsinler.
Yani sözümüz güvenlik güçlerine, adliye mensuplarına değil böyle hassas bir konuda yasa yapmayan milletvekillerinedir.