17 Ocak 2011 Pazar
MUSA Ö. KIROĞLU
Kaymakamlık ve başhekimlik makamında taşlar yerine oturdu
musakiroglu@gmail.com

Ünye Kaymakamlığı, Sn. Ali Cafer Akyüz’ün 1998 yılına kadar 8 yıl süren idaresinin ardından uzun süre bir “fetret” dönemi yaşamıştı.

 

Sn. Akyüz’den sonra Ünye Kaymakamlığı’na atanan Sn. Ümmet Kandoğan bu görevini fazla sürdüremedi. Sn. Kandoğan; “Hükümet Konağı’nun yeni binası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak/yapılmayacak” tartışmaları sırasında zamanın Milletvekili Sn. Şükrü Yürür’le düştüğü tezatlık sonucu bu görevinde fazla kalamadı, iki yılını doldurmadan gitti.

 

Sonra Sn. Necdet Özer atandı bu göreve.. O da ters düştü Sn. Yürür’le. Tayinini istedi ayrıldı Ünye’den.

 

Ardından vekil olarak yeni mezun Osman Bilgin getirildi bu göreve. Sn. Bilgin genç ve bekar olarak geldiği Ünye’den evlendi, eniştemiz oldu. Sonra Sn. Nevzat Ergün’ün atanmasıyla birlikte Ünye’den ayrıldı, asaleten bir başka yerin kaymakamlığına atandı.

 

Sn. Nevzat Ergün, Ünye Kaymakamlığı’na atanmasının ardından kısa süre sonra buradaki görevinde doku uyumsuzluğu yaşamaya başladı. Çok kalmadı, alındı bir başka yere atandı. Yerine de, kaymakamlık görevindeki başarılarıyla liyakatini ortaya koymuş Selim Çapar atandı.

 

Geldiği günden itibaren dikkat çeken çalışmalarıyla erkenden göz dolduran Sn. Çapar da bu görevinde çok kalamadı. Çünkü, bir önceki Kaymakam Nevzat Ergün idare mahkemesinde açtığı davayı kazanarak Ünye Kaymakamlığı’na geri döndü.

 

Sn. Ergün’e istediği verildi, İzmir Vali Yardımcısı yapıldı. Ünye Kaymakamlık makamı ancak böylelikle boşaltılabildi.

 

Bütün bunlar, Ünye’de altı sene içinde oldu. Daha önce bir kaymakamla 8 yıl geçiren Ünye’de işin çivisi bir çıktı, 6 sene içinde ilçemize eğer yanlış saymadıysam 6 kaymakam  ataması yapıldı.

 

Neyse ki son atanan Sn. Osman Günaydın bu görevinde üç seneyi doldurabilen bir kaymakam oldu. Böylelikle dorusu büyük bir başarıya imza attı.

 

Yaşanan 6 yıllık süreç, “Başarılı olsun, başarısız olsun bir kaymakam gelsin, Ünye’de yeteri kadar kalsın, şu ‘fetret dönemi’ son bulsun” dedirttiği için Sn. Günaydın başarı ya da başarısızlığından çok, bu görevinde üç yılı geride bırakabilen kaymakam olarak öne çıktı. Dolayısıyla Ünye Kaymakamlık makamı şimdilikte olsa “Gel selam ver, dön git” olmaktan nihayet kurtuldu.

 

***************       **************

 

Ünye’de bir başka makam, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliği de benzeri bir süreç geçirdi.

 

Yaklaşık 12 yıl Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliği yapan Sn. Tarık Moralı’nın bu görevinden alınmasının ardından bu makamda da taş yerinden oynamış,  burası da uzun bir süre “Fetret Dönemi” yaşamıştı.

 

Bu makama sırasıyla hangi başhekimler atandı, kimler geldi kimler gitti doğrusu bir ikisi dışında hatırlamıyorum.

 

Ancak son atanan ve bu görevinde 2.5 yılı geride bırakan Sn. Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak bu makamda taşı yeniden yerine oturtmayı başardı.

 

Sn. Büyükkarabacak, bu görevinde uzun zaman kalmanın ötesinde gayreti ve kalıcı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

 

Kaldı ki kendisi şu anda yeni yapılan Ünye Devlet Hastanesi’nin Kurucu Başhekimlik görevini yapıyor. Bu, her şeyin ötesinde baştan sona fedakarlık gerektiren ağır ve zor bir görev.. Sn. Büyükkarabacak 24 saati aşan bir performans gerektiren bu görevinin altından öylesine başarıyla kalkıyor ki.. Eski SSK Hastanesi’nin yerine yapılan bölge hastanesi inşaatı bunun en açık göstergesi.

 

Bu ara annemin tedavisi gereği sık sık Ünye Devlet Hastanesi’ne gidiyorum. Annem olsun, orda yatan diğer hastalar olsun nasıl dua ediyorlar kendilerine verilen hizmetler için..

 

Yerler pırıl pırıl, duvarlar yeni boyalı, yatak yorgan mis gibi.. Yemekler ise beş yıldızlı otel servisinden geri kalır yanı yok..

 

Ben 5-6 sene önce lavabosuna gittiğim bu hastanede burnuma gelen kokular ve gördüklerim yüzünden az kalsın kusuyordum. Yıllar sonra önceki akşam annemi ziyaretim sırasında gittiğim hastane lavabosu ise tertemizdi.

 

Bir zamanlar Fatsa Devlet Hastanesi için Sn. Yener Yıldırım’ın Başhekimliği herkes tarafından şans olarak değerlendiriliyordu. Sn. Yıldırım, oradaki o görevinde hastaneye çağ atlatmıştı.

 

Şimdi de Ünye Devlet Hastanesi’nde çağ atlanıyor. Gerek mevcut hastanedeki hizmetlerde olsun gerekse yeni hastane binası inşaatında olsun çok büyük işler yapılıyor.

 

Sn. Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak’a bütün hemşerilerim adına teşekkür ediyorum, başarılarının devamının diliyorum.

 



Bu Haber 485 Kişi Tarafından Okundu.
YORUMLAR
Başlık : Herkese teşekkürler Tarih : 17 Ocak 2011 / Pazar Üye Adı :atalay dinç
Sayın KIROĞLU, Ünye Devlet Hastanemiz hakkındaki yorumlarınız harika, inanın çok memnun oldum, yaz tatiline geldiğimizde bir kaç kez acil'e gitmiştim ve gösterilen ilgi harika idi herkese sonsuz teşekkürler. Ancak her ne kadar özel bir hastane de olsa Çakırtepe Hastanemize bayıldım. Benim Ankarada oturduğum sempte tam üç tane özel hastane var. İnanın bana Çakırtepe hastanemizdeki ilgi, alaka hiç birisinde yok. Hiç birisindede bukadar hasta yoğunluğu yok. Personel çok kibar ve ilgili, umuyorum aylar geçtikçe daha iyi olacak. Halkımızın her şeyin en iyisine layık olduğuna inananlardanım, hastanelerimizde bence en öncelikli olanıdır. Ünyemizin bu konuda şanslı olduğunu duymak ve gözlemlemek her nekadar gözden ırakta olsak bizleri mutlu etmektedir. ilginize gönül dolusu saygılarımla. atalay
BU YAZARIN DAHA ÖNCEKİ YAZILARI