9 Şubat 2011 Pazar
YAŞAR KARADUMAN
Gogina Parkı Bir Parkın Perişan ve Acınacak hali
yasar.karaduman@gmail.com

 

Özür ve Teşekkür

Bugün yazıma iki özür ve bir teşekkürle başlıyorum.. Önce özürler.

İlk özür Ünye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdüründen. Bu arkadaşımı “İnşaat Mühendisi” demişim, oysa Mimarmış ve okulunu ikincilikle bitirmiş. Mimarlık tahsili içinde parklar, bahçeler kentleşme ile ilgili eğitim de varmış, tebrik eder, özür diler, düzeltirim.

İkinci Özür belediye Başkan Vekili Kemal Çöpten, geçende başkan yardımcıları ile başkan vekillerini karıştırmış, başkan yardımcısı yerine başkan vekili yazınca mesaj Kemal Çöp’e gitmiş.  Ben Başkan yardımcısı İrfan Şahini kastetmek istemiştim. Çöp beni uyardı: “Tek başkan vekili benim herkes bana soruyor Yaşar Karaduman’a ne söz verdin de yapmadın?” diye.

 

Bedavaya ancak lağım manzarası..

Aslında kimse bana bir söz vermedi. Biz İrfan Şahin’le çöplük haline gelen şehir parkımız hakkında bir sohbet yapmış, parka vatandaşın oturması için neden  banklar koymuyorsunuz da,vatandaşı bardağına bir lira verip  çay içmesi için çaycının sandalyesine oturmaya zorluyorsunuz.. (Aslında çay 75 kuruş) Burası vatandaşın  parkı değil mi.. Bankları lağım akan yerin karşısına koymuşunuz vatandaş  akan lağıma mı bakacak” dedim” Bedava oturursan lağım manzarası,  çay içersen deniz manzarası mı?. O da: “Burayı Şubatta tekrar ihaleye çıkaracağız, o zaman bu konuyu görüşüp parkın yarısını vatandaşa açmayı düşünüyoruz” demişti.

Şubat geldi çattı.  Sayın Başkan Yardımcısı İrfan Şahin’e soruyorum ve cevap bekliyorum, vaziyet nedir?, Yoksa bana söylediği palavra mı  idi?

Ayrıca Fener’deki belediyenin döktüğü çöpü ve Cumhuriyet meydanındaki ağaçların dibine örülen duvarı kaldırmak duyarlılığında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğüne teşekkür ederim.

Bu teşekkür ve özür dileme faslından sonra gelelim sadede.

 

Gogina Parkının

Acıklı Hali

Enerji eski bakanı Ordu Milletvekili Hilmi Güler’in bu park için: “  Burası insana yakışan bir yer değil, hayvan bağlasan durmaz” şeklinde bir ifade kullandığını söylüyor etraftaki esnaflar.  Belediye Başkanının da seçim sırasında burada yaptığı konuşmasında  “iki ay sonra parkınız  tamamdır” dediğini ifade eden çevre sakinleri,  verilen sözün tutulmadığı için aptal yerine konulduklarını söylemişlerdir..

 

Gogina Parkı Nerdedir?

Gogina Parkı Kaledere Mahallesi Çınarlık Caddesinin sonundadır. Parka, arsanın Gogin Osman Ağa’nın varisleri tarafından belediyeye bağışlandığı için bu isim verilmiştir. Ama parkın pisliği Osman Ağa’nın biraz ilerideki mezarında kemiklerini sızlatacak derecededir.

Çevredeki araştırmamızda esnaf, Gogina Parkı’nda her türlü rezaletin sergilendiği ve gece bir korku parkı haline geldiğini, ifade ederek, geceleri asayiş sorunu ortaya çıktığı, burada oturan insanlara çevrede iyi gözle bakılmadığı, belediyenin ilgilenmediği bu parka, kaymakamın dikkatini çekmek istemişlerdir.

Parka ismi verilen Gogin Osman Ağa Gürcistan’dan kaçarak Ünye’ye yerleşmiştir.  Gogin Gürcistan’daki aile isimleri Goginadze’den gelmektedir.

 

Muhtarlar biz  bildirdik diyorlar

Arsası insanların oturup düşüncesi bağışlanan park, çevreye eziyet haline gelerek etrafa korku salan her türlü pisliğin sergilendiği gerçekten kötü bir yer haline gelmiştir. Keşke size burada çektiğimiz fotoğrafları gösterebilme imkanımız olsaydı şaşırıp kalırdınız.

Bu ayıbın en kısa zamanda temizlenmesi gerekmektedir. Çınarlık ve Kaledere mahalleleri muhtarları “bize gelen şikayetleri gereken yerlere ilettik” demişlerdir. Hatta muhtarın biri bana “yakında burayı yapacağız” gibi biraz boyunu aşan bir ifade kullanmıştır, hangi gücüyle, kiminle yapacaksa?

Ben sayın belediye başkanını ve sayın kaymakamı  buraya görmeye davet ediyorum, koruma, müdür, katip vs almadan. Yalnız, “ben mimarım park ve  bahçe eğitimi de aldım” diyen genç müdür arkadaşımız gelebilir, burası onun gözünden kaçmış olmalı, yoksa saçını başını yolardı..

Ben bu şehirde belediye başkanı olsaydım bu yazımdan sonra bütün başkan vekili ve yardımcılarını, daire müdürlerini karşıma diker “ doğru Gogina parkına, bu rezaleti üç günde temizleyin ” derdim.

Eğer ben bu şehirde kaymakam olsaydım belediye başkanına: “Sayın başkan kardeşim, nedir bu adamın yazdığı, ya o yalan yazıyor, ya sizde bir arıza var, parkınıza, sokağınıza sahip çıkın” der, arada bir kendimde şehri dolaşırdım.

 

Çamlıktaki Kuyu Taşı

Hakan Korkmaz Onay Flaş FM sahibi, geçende bana “Yaşar Abi senin Çamlıktaki kuyu taşı gitmiş” dedi. Hemen koştum baktım, gitmemiş, yerinde duruyor. Benden söylemesi, ben bu taşı özellikle takip ediyorum, taş götürme meraklılarının, akıllarının köşesinde bulunsun, bu şehirde herkes istediği gibi at oynatamaz.

Cuma’ ya:Torunu değerli arkadaşım Afife Ak’ın gönderdiği bilgilerle Çarşamba günkü yazımda parkını anlattığım

Gogin Osman Ağa kim di?



Bu Haber 856 Kişi Tarafından Okundu.
YORUMLAR
Bu Yazıya Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorumu Yapan Siz Olun.
BU YAZARIN DAHA ÖNCEKİ YAZILARI