6 Mart 2009 Pazar
MUSA Ö. KIROĞLU
Çamlık'ta otel yapılacak mı, yapılmayacak mı?
musakiroglu@mynet.com

Ahmet Arpacıoğlu’nun geçen beş yıllık dönemindeki en büyük gayreti, Çamlık’ta otel yaptırmak üzerine oldu. Oraya otel yaptırmaya o kadar inanmıştı ki, eğer bu iş olursa Ünye’ye turist akını olacak, olmazsa kafasını çevirip bakmayacaklardı.

Gerek gazete olarak biz, gerekse Ünye’nin ekseri çoğunluğu bu işe tepki koydu. Sonuçta Belediye Meclis Üyeleri’nin akl-ı selim yaklaşımları ve sağduyusu sayesinde Çamlık’ta otel yapımı engellendi.

Evet, biz de biliyor ve kabul ediyoruz ki, otel, turizmin en önemli alt yapısıdır. Bu yüzden Ünye’ye bir değil, daha çok otel yapılması taraftarıyız.

Ancak otel yapılacak yerin kesinlikle Çamlık olmaması gerektiğinde ısrar ediyoruz. Oranın artık şehir içinde, mahalle ortamında bir yer olduğunu…  Günübirlik nefes alınan… Bütün herkesin ortak kullanımına açık bir oksijen deposu olduğunu söylüyoruz.

Bir de, Çamlık’ın otele değil, içindeki ağaçların ciddi bir bakıma ve yakın civarıyla birlikte çevre düzenlemesine ihtiyacının bulunduğunu hep yazdık, anlattık.

Hasan Baba-Topyanı’ndan başlayarak, Dikilitaş, Fener’den Aynikola’ya kadar Ünye koylarının, buralardaki falez ve falezciklerin dünya çapında doğal güzellikler olduğunu kaydettik. Buraların mutlak surette koruma altına alınmasının gereğine dikkat çektik.

Eğer günün birinde otel yapılır, Ünye’ye gelen turist sayısında artış meydana gelirse… İşte o zaman bu kıyı boyu var ya… Gelen o turistlerin en çok tercih edecekleri, gezip-dolaşacakları, oturup dinlenecekleri en önemli bölge olacaktır. Çünkü buralar insana öylesine huzur veren yerler ki… Yaşayan, hisseden bilir ancak.

Fener önünden güneşin doğuşunu seyreden bir turist, bu gördüklerini ömrü boyunca unutamayacaktır. Çamlık’ın batı yakasından, Aynikola’dan güneşin batışını seyredenler ise, kendisini dünyanın en şanslı insanı sayacaktır.

Şimdi ben Başkan Arpacıoğlu’na bir şey sormak istiyorum: Sayın Başkan, Çamlık’ta otel yaptırmakta çok ısrar etmiştiniz. Hazır şimdi zamanı, seçim meydanlarında Çamlık’ta otel yaptıracağınızı açıklasanız da, Ünyeliler’den bir de öyle destek isteseniz ya…

Ancak bakıyorum da Başkan Arpacıoğlu, seçim çalışmaları sırasında bu işi ağzına almıyor. Yoksa, yanıldığını gördü de, vaz mı geçti?

Diğer partilerimizin adaylarına da buradan bir hatırlatma yapmak istiyorum. Çamlık deyip geçmeyin… Gerek burası, gerekse Topyanı, Dikilitaş, Feneraltı, Çamlık koyları, Aynikola… Buralar bu şehrin şansı, dünya kıymetidir.

Eğer bu bölgeye sahip çıkılır, gerekli bakım ve düzenleme yapılırsa tek başına bu kıyı boyu Ünye’yi marka şehir yapmaya yeter de artar.

Dolayısıyla sizlerin, Çamlık’ta otel yapılıp, yapılmaması konusundaki kanaatlerinizi öğrenmek istiyoruz. Ayrıca bu kıyılarımızla ilgili düşünce ve projelerinizi bekliyoruz.

Siz de durmayın, açıklayın artık şu projelerinizi… Bülten yaptırıp, dağıtın, okuyalım… Bilelim Ünye için neler yapmayı taahhüt ediyorsunuz.

NOT: Sakatlar Derneğimizin yeni kurs açılışı için düzenlediği programa davet edilmiştim. Ancak, katılma imkanım olmadı. Ben, başta Dernek Başkanı Abdullah Şen olmak üzere yöneticilerinin başarılı çalışmalarını gururla izliyorum. Temennim başarılarının artarak sürmesidir…

 



Bu Haber 433 Kişi Tarafından Okundu.
YORUMLAR
Bu Yazıya Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorumu Yapan Siz Olun.
BU YAZARIN DAHA ÖNCEKİ YAZILARI