17 Ocak 2012 Pazar
FARUK ÖZ
Belediye Başkanımıza...

Çorumda kaldığım yıllarda, o zaman  Erzincan Valisi olan rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu bir konferans için Çorum'a gelmişti. Çeşitli konuları içeren konuşmasının bir bölümünde, hükümetin Erzincan'a yaptırdığı Kültür Sitesi'nin, Erzincan için çok büyük olduğunu, kendine has uslubu ile anlatırken, sitenin çok kapısı olduğunu, Erzincanlıların nereden girip nereden çıktıklarını şaşırdıklarını söylemişti. Bu konuyu da, yerel ihtiyaçların merkezden tespitinin zararlarına vurgu yapmak, yerel yönetimlerin bu konuda yetkilendirilmelerinin gereğini anlatmak için seçmişti.

Ben konunun bu boyutunu değil, Kültür Sitesi'nin Kültür Bakanlığı tarafından yapıldığı konusuna değineceğim. Demek ki Site, Kültür Bakanlığı tarafından yapılmıştı Erzincana.

Konferansı dinlediğim salon da Çorum Kültür Sitesi idi ve o da İl Özel  İdare tarafından yapılmıştı.

Yine Samsun'da Büyük Camii'nin deniz tarafındaki karşısına yapılan ve Salyangoz görümündeki acayip yapı olan Samsun Kültür Sitesi de Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılmıştı. Buna benzer örnekler çok.

Bunları niye anlattım derseniz, Ünye Belediyesi'nin projeleri arasında Kültür Sitesi yapımının da olması nedeniyledir.

Kültür Bakanı Ordulu, bir de Ünyeli bakanımız var. Bu fırsatı iyi değerlendirip, projesi hazırlanmış olan Kültür Sitesi'nin yapımı, Kültür Bakanlığına kabul ettirilebilirse, Ünye Belediyesi site için ayırdığı bütçeyi başka bir alanda kullanabilir düşüncesindeyim. Bir öneri olarak sayın başkana hatırlatmak istedim.

 Diğer bir konu, Ünye Otogarının, eski otogarın yerine yapılma kararının alınması olacaktır.

Eski otogarın, İsmail Cerrahoğlu ağabeymizin Belediye Başkanlğı zamanında yapıldığını, ama yer seçiminin yanlış olduğunu, Ünyeliler için ters istikamete düştüğünden bütün çabalara rağmen kullanılamadığını biliyoruz.

Yeni otogarın aynı yere yapılması ne kadar doğru olacaktır çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Acaba aynı hataya mı düşülüyor?

Yeni bir otogarın geç kalınmış da olsa yapılacak olması güzel ama, işlerliği konusunda çok iyi bir araştırma yapılması önemlidir.

Her iki yatırımın da Ünyemiz için hayırlı olması temennisiyle düşüncelerimi hemşerilerimle ve sayın başkanla paylaşmış oldum. Dilerim faydalı olur.

Tüm hemşehrilerime mutlu günler diliyorum. Kalın sağlıcakla.

 

 

 



Bu Haber 406 Kişi Tarafından Okundu.
YORUMLAR
Bu Yazıya Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorumu Yapan Siz Olun.