Oriental Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda kurumlar arasında iş birliğini güçlendirme ve ortak projeleri hayata geçirme konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
İki üniversite arasında eğitim, bilim ve inovasyon alanlarında karşılıklı fayda sağlamaya yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, iki üniversite arasındaki anlaşmanın akademik anlamda yeni fırsatlar yaratacağını belirterek, şunları söyledi:
"Oriental Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile ortak projeler geliştirmeyi ayrıca eğitim, bilim ve inovasyon alanlarında karşılıklı deneyim paylaşımını hedeflemekteyiz. İmzaladığımız protokol yalnızca bir iş birliği değil aynı zamanda ortak değerler temelinde gelişen akademik dostluğumuzun bir göstergesidir. Bu iş birliğinin iki ülke arasındaki bilimsel ilişkileri güçlendireceğine ve toplumsal fayda üreteceğine yürekten inanıyorum."
Bilimsel temaslar devam ediyor
Özbekistan temasları kapsamında Rektör Baş ve beraberindeki heyet ayrıca, Özbekistan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Azamat Ziyo'nun konuğu oldu.
Gerçekleştirilen görüşmede iki kurum arasında bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi, akademik değişim programlarının artırılması ve ortak araştırma projeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Ordu Üniversitesi'nden uluslararası açılım
Ordu Üniversitesi, son dönemde farklı ülkelerle yürüttüğü akademik iş birlikleriyle uluslararası alandaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor.
Üniversite yönetimi, bu kapsamda hem öğrenciler hem de akademisyenler için yeni fırsatlar oluşturacak projelere öncülük etmeyi hedefliyor.
Ünye Kent / Haber Merkezi