Tarih: 03.02.2026 16:09

Ordu’da kaz yetiştiriciliği büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir'in civciv desteği ve alım garantisi, üreticilerin pazarlama endişesini ortadan kaldırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in tarım ve hayvancılık alanında başlattığı projeler meyvelerini vermeye devam ediyor. Üretici ve yetiştiricilerin farklı alanlardan ekonomik kazanç sağlamasını hedefleyen çalışmalar kapsamında desteklenen kaz yetiştiriciliği, il genelinde giderek yaygınlaşıyor.

Büyükşehir 'alım garantisi' ile üreticiye güven veriyor

Kaz yetiştiricilerinin büyük bölümünün ürünlerini kendi belirledikleri fiyatlarla pazarladığı belirtilirken, satılamayan kazlar için Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin alım garantisi devreye giriyor. Bu kapsamda yetiştiricilerin kazları Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınıyor.

Öte yandan ürününü hemen satmak istemeyen üreticiler, kazlarının kesimini Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kanatlı Kesimhanesinde yaptırarak, ürünlerini Büyükşehir'in soğuk hava depolarında muhafaza etme imkânı buluyor.

Dağıtılan kaz civcivleri kesim aşamasına geldi

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılı Nisan-Mayıs aylarında alım garantisiyle dağıtılan kaz civcivleri kesim aşamasına ulaştı. 

Fatsa ve Ünye ilçelerinde farklı mahallelerde kaz yetiştiriciliğine başlayan üreticiler, verilen desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaz yetiştiricileri Yunus Yılmaz ve Ertuğrul Doğan, kaz yetiştiriciliğine başlamalarındaki en önemli etkenin Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin alım garantisi olduğunu vurguladı.

Desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkür eden yetiştiriciler, şu ifadeleri kullandı:

"Kaz yetiştiriciliğine başlamamızdaki en önemli etken, Büyükşehir Belediyesinin civciv desteği ve özellikle alım garantisi vermesiydi. Bu işi severek yapıyoruz. Süreç boyunca teknik destek aldık. Kazlarımız kesim aşamasına geldi, bir kısmını kendimiz sattık, kalanları ise Büyükşehir'e verdik ya da soğuk hava depolarında muhafaza ettik. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler bize hem fırsat hem de güven verdi. Bu çalışmaları büyüterek sürdürmeyi hedefliyoruz."

Ünye Kent / Haber Merkezi 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —