Ünye Devlet Sahil Yolu Fevzi Çakmak Mahallesi Kırkevler Plajı'nda 10 Şubat Salı günü yürüyüş yapan vatandaşlar, kıyıya vurmuş bir insansız hava aracı fark etti. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı Fatsa Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, vatandaşların sahile yaklaşmasına izin vermedi. Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel de olay yerine gelerek Ünye İlçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy'dan bilgi aldı.
Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan ilk değerlendirmede, İHA'nın yabancı menşeli olabileceği, Rusya üretimi olma ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.
Olaydan bir gün sonra Ünye'ye gelen Sualtı Savunma (SAS) ekiplerince yapılan detaylı incelemede, İHA'nın herhangi bir patlayıcı ya da risk unsuru taşımadığı belirlendi. Bunun üzerine İHA, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Yapılan hazırlığın ardından İHA bulunduğu yerden kaldırıldı.
Ünye Kent / Haber Merkezi