29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nin 96'nci yildönümü nedeniyle Ünye Kaymakamligi ile Ünye'nin Dünkü Çocuklari Dernegi tarafindan geleneksel Fener Alayi yürüyüsü organize edilecek.
Ünye Kaymakamligi ile Ünye'nin Dünkü Çocuklari Dernegi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96'nci kurulus yildönümü nedeniyle Fener Alayi programi organize etti. Ünye Devlet sahil yolu Burunucu Mahallesi Hasanbaba mevkisinden baslayacak yürüyüs sahil yolundan devam edip Ünye Cumhuriyet Meydaninda sona erecek.
Herkes davetli
Dernekten yapilan açiklama, 'Slogan ve marslar esliginde sokaklari seslerimizle yankilandiralim ve ellerimizdeki fenerlerle aydinlatalim istiyoruz. Her yil Türkiye'de büyük bir cosku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizin, fener alayi etkinligine katilmak isteyen herkesi 28 Ekim Pazartesi aksami davet ediyoruz.' denildi.
Yapilan açiklamada; '29 ekim Sali günü Ünye Cumhuriyet Meydaninda düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayrami programina büyükler dalinda Ordu il birincisi ve Karadeniz bölge ikincisi olan halk oyunlari ekibimiz gösteri yapacaktir.' ifadelerinde bulunuldu.