23 Nisan coşkusu artık statta yaşanıyor…

TBMM'nin 104. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ünye’de uzun bir aradan sonra Şehir Stadı’nda coşku içinde kutlandı.

Aktüel 23.04.2024 14:38:00 555 0
23 Nisan coşkusu artık statta yaşanıyor…

TBMM'nin 104. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ünye’de, Ordu’da ve tüm ülkede çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlanıyor. 

Ünye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni uzun bir aranın ardından ilk kez Ünye Şehir Stadı’nda gerçekleşti.

-Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı -

Ünye’de kutlamalar Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

-Uzun aranın ardından Şehir Stadı’nda coşku yaşandı  -

Ardından Şehir Stadında gerçekleşen tören, protokol üyelerinin öğrencileri ve halkı selamlamasıyla başladı.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, törende yaptığı konuşmada 23 Nisan 1920 tarihinin, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde Türk Milleti’nin yeniden dirilisi, ayağa kalkışı ve şahlanışı olduğunu ifade etti.

“23 Nisan, dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür”

Tokgöz, Türk Milleti için dönüm noktası olan bu önemli tarihi daha sevinç ve coşkuyla kutladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

 “Millî irade ve bağımsızlığımızın simgesi olan TBMM'nin 104. kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Milletimiz için bir dönüm noktası olan bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklarımıza armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi; yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.”

Dünyadaki tek çocuk bayramının Türkiye Cumhuriyeti’nde kutlandığını ifade eden Müdür Tokgöz, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı 23 Nisan, aynı zamanda dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür. ‘Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir.’ ilkesiyle taçlanan bu kutlu günde göğsümüz, mukaddes vatanımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza duyduğumuz inanç ve güvenle kabarmaktadır.” diye konuştu. 

“Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın sahipleri sizlersiniz”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, bugünün çocukları, yarının gençlerine seslenerek, şunları söyledi:

“Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzü sevgili çocuklar; sizler milletimizin en içten duası, yarına bakan yüzü, geleceğe olan sözümüzsünüz. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutladığımız bu yılda istikbale emin adımlarla ilerlerken, sizlerin ışıl ışıl gözlerinizde gördüğümüz kararlılıktan ilham almaktayız. Gelecekte dünyamız için atacağınız adımların bizimkilerden çok daha büyük olacağına inanıyoruz. Biliyoruz ki sizler, yakın gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak Aziz Milletimizin ufkunu aydınlatacak, güçlü Türkiye'mizi omuzlarınızda yükseltecek ve tüm dünyanın barış ve kardeşliği için tereddüt göstermeksizin çaba sarf edeceksiniz. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın sahipleri sizlersiniz. Bu bilinçle sizler okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, millî ve manevi değerlerimize, millî birlik ve beraberliğimize sahip çıkan koruyan, savunan, yaşayan ve yaşatan bir nesil olacaksınız. Her biriniz çok değerlisiniz ve sizlerin daima yanınızda olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Program; halk oyunları, dans ve müzik gösterileriyle birlikte Ünye İlçe Spor Müdürlüğü sporcularının spor gösterileri ile devam etti. 

Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gürcistan’dan getirdiği Gürcü çocukların Kafkas Halk oyunları gösterisi ilgi gördü.

Okunan şiirler ve gösterilerin ardından ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından verilerek tören sone erdi.

Törene Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Kaymakam Refiki İbrahim Cesur, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Garnizon Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammet Ali Gökkan, İlçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy, Gürcistan Parlamento Üyesi Resan Kontselidze, Gürcistan Parlamento üyesi Anzor Bolkvadze, Gürcistan Parlamento üyesi Zaal Mikeladze, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili,  Gürcistan Trabzon Muavin Konsolos Temur Tartaraşvili, Gürcistan Trabzon Muavin Konsolos Irakli Tsibadze, öğrenciler, veliler, öğretmenler katıldı.


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593