Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği, Aybastı Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanlığı ve CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi iş birliğiyle 23-27 Temmuz tarihleri arasında Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali düzenlendi. Festival “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Perşembe Yaylası’nda on binlerce kişiyi ağırladı.
Altın kemerli Ordulu Mustafa Bük Pehlivan anısına düzenlenen organizasyon, güreşin yanı sıra yöresel yarışmalar, at gösterileri, halk oyunları ve konserlerle bölge kültürünü gün yüzüne çıkardı.
Başkan Güler’e yoğun ilgi
Festivale katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, alanda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ordu Valisi Muammer Erol ile birlikte tribünleri selamlayan Başkan Güler, izleyicilerin alkışları ve sevgi gösterileri eşliğinde güreş severlerle buluştu. Vatandaşlarla fotoğraf çektiren, sohbet eden Başkan Güler, gösterilen ilgiyi içtenlikle karşıladı.
Er meydanında nefes kesen mücadele
Başpehlivanlık güreşlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Tribünleri dolduran vatandaşlar, kıran kırana geçen güreşlerle hem geleneksel sporu yaşadı, hem de büyük bir heyecana tanıklık etti.
Yöresel yarışmalar ve kültürel etkinlikler damga vurdu
Festival kapsamında düzenlenen en güzel peynir ve pekmez yarışmaları, Karadeniz’e özgü at yarışları, yöresel halk oyunları ve sanatçıların sahne performansları her yaştan vatandaşa hitap etti.
Etkinliklerin son gününde ise yapılan Ağalık yarışmasında iş insanı Ender Şahin, bu yıl da Perşembe Yaylası’nın ağası seçildi.
Coşku dolu beş günün ardından sona eren festival, kültürel mirasın yaşatılması ve yerel ekonomiye katkı sağlaması açısından büyük takdir topladı.
Ünye Kent / Haber Merkezi
14155,46%0,76
42,69% 0,23
50,15% 0,06
5897,70% 0,71
9533,17% 2,62
Ordu
13.12.2025