Sabah Gazetesi’nde uzun seneler Haber Müdürlüğü, Haber Koordinatörlüğü görevinde bulunan ve daha sonra Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlenen Ünyeli Şaban Arslan, işinin başındayken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Şaban Arslan kimdir?
1967 Ünye doğumlu olan Gazeteci Şaban Arslan, ilk ve orta öğrenimini Ünye’de tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi.
Gazetecilik mesleğine Hürriyet Gazetesi´nde başlayan Arslan, ardından Akşam Gazetesi’nde İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü, Yeni Şafak Gazetesi’nde İstihbarat Müdürlüğü yaptı.
“Ergenekon” soruşturması kapsamında davanın tanıklarından olan Tuncay Güney’le yaptığı röportaj, 2008 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamında Araştırma dalında “Övgüye Değer” görüldü.
Arslan, 2008’de Sabah Gazetesi Bölge Koordinatörü olarak göreve başlayarak Marmara, Karadeniz, Bursa, Anadolu eklerini hazırladı.
Arslan, vefat edene kadar Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu.
Evli ve 2 çocuk babasıydı.
Gazeteci Arslan için ilk tören yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi'nde 4 Nisan Salı günü yapıldı. Daha sonra Samsun'a gönderilen Arslan'ın cenazesi, 5 Nisan Çarşamba günü öğle namazını takiben Merkez İlkadım İlçesi Bahçelievler Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
10225,48%-1,28
40,22% 0,13
46,88% -0,35
4329,44% -0,12
6901,12% 0,03
Ordu
15.07.2025