“Mucize Şov” dikkat çekti!

Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam sırrını anlatan ve ilk turnesi Ünye’de sahnelenen “Mucize Şov” dikkat çekti.

Aktüel 7.11.2022 18:01:00 1028 0
 “Mucize Şov” dikkat çekti!

Ünyeli Çevre Mühendisi, blogger ve köşe yazarımız Fatma Canbulat Erdem ile Yazar Fotoğrafçı Nuray Temizer’in birlikte sahneye taşıdığı tiyatral müzikal seminer “Mucize Şov” Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam gösterisi yoğun ilgi gördü.

Sosyal sorumluluk projesi ve farkındalık yaratmak için böyle bir şovu ortaya koyduklarını ifade eden Erdem, “Aslında biz hayal kurduk ve bu hayalimiz gerçek oldu. Bu bizim mucizemiz.” dedi.

Ünyeli Çevre Mühendisi, blogger ve köşe yazarı Mavianne Fatma Canbulat Erdem ile Yazar Fotoğrafçı Nuray Temizer’in birlikte sahneye taşıdığı tiyatral müzikal seminer “Mucize Şov” Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam gösterisi, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi sponsorluğunda Ünye’de özel bir okulun toplantı salonunda Ünyelilerle buluştu.

Gösteride, Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam Semineri adı altında ağrılı kas hastalığı olan Fibromiyalji Sendromu konusu işlendi.

- Mutluluğu yakalamak için ipuçları verildi -

Ankara Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sertaç Kantarcı, programın açılışında yaptığı örneklemelerle hayatta mutluluğu yakalamak için katılımcılara ipuçları vererek mutluluk ile ilgili ilham veren sunum yaptı.

Gösteride Fatma Canbulat Erdem, 24 yıldır Fibromiyalji hastalığıyla yaşayıp, enerjik, hayat dolu, umut aşılamayı başaran ve hayat sırları veren, aynı zamanda gösteriyi birlikte sahneye taşıdıkları Nuray Temizer’in önemli bir mazereti nedeniyle turneye katılamadığını söyledi ve selamlarını iletti.

Erdem, pozitif bakış açısıyla hayata bakmanın sağladığı kaliteli yaşam formüllerini paylaştığı sunumunda Uzman Psikolog Sibel Kuru, Fizyoterapist Ceyda Tavmaşat, Aile Danışmanı ve Nefes Koçu N. Güzin Baran bilgiler aktardı.

-Tiyatro ve müzik dolu şov  -

Seminerde tiyatro oyuncuları Ceren Seçer ve Serkan Çalık sahneledikleri iki ayrı oyunda Fibromiyalji Sendromu hastalığını yaşayan bir eş ve onun bu hastalığın anlayarak yardımcı olan bir koca rolü üstlenirken, diğer oyunda da anlayışsız bir eşi canlandırarak bu hastalıkla mücadelede kaliteli yaşam için mutluluğun etkisi anlatıldı. Şovda, mutlu olmak için yapılabilecek küçük değişikliklerin mucizelere dönüşmesinin örnekleri tiyatro sanatçıları tarafından canlandırılmış oldu.

Mucize Şov’da sahnede yer alan müzisyenler de müzikleriyle şovu hareketlendirdi.

- Fibromiyalji, kadınlarda erkeklere nazaran yedi kat fazla görülüyor -

Mucize Şov’a sponsor olan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun, hastalık tanısı ve tedavi sürecine ilişkin şu bilgileri verdi.

Fibromiyalji sübjektif bir hastalıktır. Objektif olarak evet budur diyemiyorsunuz. O yüzden teşhiste herhangi bir bulgusu yok. Fibromiyalji bayanlarda erkeklere nazaran yedi kat fazla görülüyor. Fibromiyalji’nin en önemli etkenleri arasında stres. Genelde bel, boyun ile sırt ağrısı ile başlasa da genel vücut ağrıları ile beraber devam eden bir hastalık. Fibromiyaljide görülen diğer belirtiler, diş gıcırdatma, gözlerde devamlı bir yorgunluk hali. Uykusuzluk, uykuya dalamama, uyandığında sabah sertliği. Bir türlü uyku düzenini sağlayamama. Devamlı yorgunluk hali.”

Katılımcılara “Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam” tüyoları verilen gösteride ilk konu olarak seçilen kronik yumuşak doku romatizmal ağrı sendromu fibromiyalji konusunda uzman görüşleri anlatıldı, tedavi süreci ile ilgili uzman hekimler tarafından tavsiyelerde bulunuldu.

Seminerin sonunda Aile Danışmanı ve Nefes Koçu N. Güzin Baran, katılımcılara nefes egzersizleri yaptırdı.

-“Sosyal sorumluluk projesi ve farkındalık yaratmak için bu şovu ortaya koyduk” -

Ankara’da 3 kez düzenlenen seminerin ilk turnesi Ünye’de düzenlenmiş oldu.

Ünyeli Çevre Mühendisi, 16 yıldır blogger ve Ünye Kent Gazetesi’nin Köşe Yazarı Fatma Canbulat Erdem, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, seminere farklı bir bakış açısı getiren bir gösteri sunduklarını belirterek, mutsuzluğun ağrıları artıran bir faktör olması nedeniyle kaliteli yaşam için mutluluk konusunu işlediklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projesi ve farkındalık yaratmak için böyle bir şovu ortaya koyduklarını ifade eden Erdem, “Aslında biz hayal kurduk ve bu hayalimiz gerçek oldu. Bu bizim mucizemiz. Mucize buradan ileri geliyor. Biz diyoruz ki konuklarımıza, siz de bizim mucizemizin tanıklarısınız.” dedi.

Erdem, “Bu projenin yaratıcısı arkadaşım Nuray Temizer ile birlikte Mucize Şov yapıyoruz. Mucize Şov 2022 yılı Mart ayında başladı. İlk 3 şovumuzu geride bıraktık, Ankara’da sahneledik. 4.sü de Ünye’de turneye geldik. Biz bu şovda “mutlu olma ve kaliteli yaşam” semineri düzenliyoruz. Biz kendi iyi yaşam sırlarımızı aktarıyoruz. Sıkıcı ve rutin bir şov değil. Eğlenceli, güzel yaşam sırlarımızı, iyi ve kaliteli enerjik nasıl yaşıyoruz bunu anlatıyoruz. Bu hastalıkla yaşayan diğer hastalara ışık olmak için bu şovu yapıyoruz. Ekibimiz çok güçlü bir ekip. Hepsi profesyonel anlamda kendi mesleklerini yapıyorlar. Ama bizde gönüllü olarak bu yola çıktık ve güzel geri dönüşler aldık.” dedi.

-İlk turnenin memleketi Ünye’de olması heyecanı -

Erdem, memleketi Ünye’de ilk turneyi yapmanın heyecanını da yaşadığını ifade ederek, “Karadeniz’in şirin ilçesi Ünye’de ilk gösterimizi yaptık. Memleketimde ilk turneyi yapmanın heyecanını taşıyorum. Bütün şovlarda mutlaka çocukluk anekdotları anlatıyorum. Anlatımlarım sonrası Ünye’yi o kadar merak eden ve gelenler var ki. Gönüllü turizm elçiliğini yapıyorum aslında bir bakıma. Ünye’yi çok seviyorum. 30 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Ama hiçbir şekilde hemşerilik bağımı koparmadım.” diye konuştu.

Ünye KENT Haber


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593