Baba, kızı için adalet istiyor!

Ünye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “1 çocuğa karşı istismar” davasında mağdur çocuğun babası İ. A., 7 Mayıs 2024 Salı günü karar duruşmasının görüleceğini belirtip, “Sanıklar kızımın rahatsızlığından faydalanarak bu eyl

Asayiş 6.05.2024 09:00:00 743 0
Baba, kızı için adalet istiyor!

Sanıkların dışarıda olduğunu, aile olarak onlardan korktukları için 1 yıldır serbest bir şekilde dışarıya çıkamadıklarını belirten baba İ.A. “Sanıkların bir an önce tutuklanmasını ve en ağız cezayı almasını istiyorum.” diyerek adalet istedi.

-Gizli kamerayla tehdit -

İddiaya göre 2023 yılında ortaya çıkan olayda; şüpheli O.B., bir süredir görüştüğü lise öğrencisi S.A. (15) ile birlikte olduğu anları gizli kameraya kaydetmiş, şüpheli O.B görüntüleri ailesine vermek ve yaymakla tehdit ettiği çocuğu başka kişilerle ilişkiye zorlamıştı. 

Çocuğun yaşadıklarını anlattığı ailesinin başvurusu üzerine Ünye Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili 10 kişiyi gözaltına almış, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.B, M.A.T. ve B.A. çıkarıldıkları hakimlikçe "Çocuğa cinsel istismar" suçundan 14 Ocak 2023 tarihinde tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Tutuklanan O.B. M.A.T. ve B.A. yaklaşık 1.5 ay sonra tutukluluğun değerlendirilmesi duruşmasında salıverilerek, davaya ilişkin tutuksuz yargılanma kararı çıkmıştı.

-Karar duruşması 7 Mayıs’ta -

İlk duruşması 7 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen davanın 2. duruşması olan karar duruşması 7 Mart 2024 Perşembe günü Ünye Adliyesi’nde Ağır Ceza Hakimliği’nde görülecek. 

-Mağdur baba İ.A. “Sanıkların en ağır cezayı almasını istiyorum”

Mağdur çocuğun babası  İ.A., Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, mağdur kızının anlattıklarına göre, kızının 3 yıldır sanıklar tarafından cinsel istismara uğradığını, “Aileni öldürürüz, görüntünü yayarız” tehdit ve şantajı ile istismarın defalarca tekrarlandığını belirterek, “Sanıkların en ağır cezayı almasını istiyorum.” dedi.

İstismar olayının ilk gerçekleştiğinde kızının 12 yaşında olduğunu ifade eden baba İ. A., 12 yaşındaki her çocuğun korkarak şantaja boyun eğebileceğini, kızının o dönem kişilik bozukluğu olan bir hastalığa sahip olması nedeniyle psikiyatr ilaçları kullandığını, sanıkların da kızının bu hastalığından faydalanıp aynı zamanda tehdit ve şantajla istismar ettiklerini söyledi. 

-“Kızım cinsel istismara ilk uğradığında 12 yaşındaydı” -

Baba İ. A., sanıkların kendilerine yaşattığı korkudan dolayı sokakta dahi rahat gezemediklerini belirterek, sanıkların bir an önce tutuklanmasını istedi ve adalet için yetkililere şu çağrıyı yaptı: 

 “Kızım S. A.’ın cinsel istismara maruz kalması, sanıklar tarafından 12 yaşında başlanmış, 15 yaşında biz aileye anlatarak son bulmuştur. Kızım, H. Z.  A. ve A. B. ile tanıştırmasından zincirleme olarak devam eden 11 kişi tarafından tekrar tekrar cinsel istismara maruz kalmıştır. 

11 kişinin 20 yaşının üzerinde olduğu bellidir. Sanıklar benim küçük kızıma cinsel saldırıda bulunduklarında kızımın yaşının büyük göründüğünü, kendisinde yaşını büyük söylediğini ifade etmişlerdir. Oysaki benim kızım onların kendisine yaptığı kötülük başlangıcında daha 12 yaşında olup, 12 yaşındaki çocuğun yaşının nasıl büyük gözüktüğü doğru değildir. Bunu tamamen yalan söylemektedirler. 12 yaşındaki kızımın görüntüsü resim ile mahkemeye sundum.

“Küçük kızım 3 yıl boyunca tecavüze uğramıştır” 

H. Z.  ve diğer suç ortakları aynı petrolde 5-6 kişinin çalışması ve diğer şahıslarında bunların arkadaşları olması göz önünde bulundurularak bu 11 kişi arasında 3 yıl boyunca benim küçük kızım, adı geçenler tarafından tecavüze uğramıştır. Bu şahıslar tamamen küçük çocuklara karşı saplantısı olan çetedir. Benim çocuğum kişilik bozukluğu olan bir hastalığa sahiptir. Çocuğumun bu hastalığını anlayıp, sadece benim çocuğumla birlikte bu çirkin emellerini yapmışlardır.

“Sanıklar kızımın rahatsızlığından faydalanarak bu eylemi gerçekleştirdiler"

Sanıkların kolluk kuvvetlerince alınan ifadesinde kendilerine iftira ettiğimizi söylemektedirler. Biz kendilerini tanımıyoruz, sadece küçük kızıma yaptıkları çirkin saldırı sonucunda kendilerini tanıdık.  Daha evvel sadece H. Z.  ile Ş. K.’yı tanıyordum. Herhangi bir husumetimiz veya kan bağımız yoktu. Böyle bir iftirayı atmamız söz konusu değildir. Zaten benim küçük kızım başından geçen olayları tamamen anlatmış, fakat bu olayları tamamen ‘Aileni öldüreceğiz, senin resimlerini piyasaya süreceğiz’ diye tehdit şantaj yolu ile kendilerinin yanına gittiğini söylemiş. Bu tamamen sanıkların kızımın rahatsızlığından faydalanmak suretiyle yaptıkları eylemlerdir. Çirkin olaylardır.

“Şantaj ve tehdit altında 12 yaşındaki bir çocuk benim kızım gibi davranabilir”

Kızımın bu olayların içerisinde yaşarken 2022 yılında hastalığı daha fazla artarak, bizimde olayları bilmediğimizden kızımın daima bizden saklaması, korkması nedeniyle hastalığı artmış. Götürdüğüm psikiyatri doktorunun verdiği ilaçlar neticesinde doktorun raporuna göre, ilaç etkisi ile çağrılan yere gideceğini, kendi benliği altında olmadığını, ilaçların çok ağır olduğunu belirtmiştir. Kızım o tarihlerde çok ağır ilaçları almakta idi. Aynı ilaçları yine çocuk şubenin götürmüş olduğu Ordu Merkez Çocuk İzlem Merkezi’nde de kızımın ilaç dozlarını artırarak kullandığı görülecektir. Kızım korktuğundan bu çeteye dahil olmuştur. Yaşı küçük olması nedeniyle korkudan bizlere bu durumu söyleyememiş, daima içine atmıştır. Günümüzde o yaştaki 12 yaşındaki çocuğu kandırılması kolaydır. Aileni öldürürüz, deyince hemen hemen 12 yaşındaki bir çocuk, benim kızım gibi davranabilir. Mahkemenin bunu nazara alması gerekir.

“Sanıkların bir an önce tutuklanmasını ve en ağız cezayı almasını istiyorum”

Sanıklar kolluk kuvvetlerince alınan ifadelerinde bu suçu işlemedikleri ve birbirlerini tanımadıklarını söylemektedirler. Fakat Emniyetçe alınan ifadelerinde ise arkadaş olduklarını açıkça beyan etmişlerdir. Tamamen birbirlerini tanımadıklarını söylemeleri yalandır ve vermiş oldukları ifadelerinde de ağız birliği yapmışçasına aynı ifadeleri vermişlerdir. Mahkemece bu durumun araştırılmasını istiyorum. 

Çocuğumun bir yıldır kullandığı ilaç tedavisi nedeniyle durumu yavaş yavaş düzelmeye başladı. Çocuğumun düzeldikçe bizlere ‘Benim bedenimi kirlettiler. Ben bu beden ile yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum’ diyerek kendinden nefret etmektedir. 

Sanıklar halen dışarıda gezmektedir. Benim çocuğum gibi belki de küçük yaşta kız çocuklarının başına yine böyle olayları getirmeleri muhtemeldir. Hepsinin cezaevinde olması gerekirdi. Ailece bu dengesiz insanlardan korktuğumuzdan 1 yıldır serbest bir şekilde dışarıya çıkamıyoruz. Sanıkların bir an önce tutuklanmasını ve en ağız cezayı almasını istiyorum. 

Okuduğum bu çeşit olaylar ve kararlar neticesinde küçük kızın verdiği ifadede ‘ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ demesi üzerine mahkeme sanıkları cezaya çarptırmıştır. Sanıkların tutuklanmasını istiyorum.”

Ünye Kent Haber 

 


  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false
  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Ordu

19.05.2024

  • İMSAK 03:11
  • GÜNEŞ 05:00
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:31
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593