Belediye, hayvanseverlerle buluştu

Belediye, hayvanseverlerle buluştu

Ünye Belediyesi, hayvanseverler ile bir araya gelerek hayata geçirmeyi planladıkları Hayvan Geçici Bakım Merkezi projesi ile ilgili bilgi verip, hayvanseverlerin taleplerini dinledi.

Ünye Belediyesi, Belediye Meclis Toplanti Salonunda hayvanseverlerle bir araya gelerek Killik Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladiklari Hayvan Geçici Bakim Merkezi projesi ile ilgili bilgi verdi.

Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu (Haykonfed) Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Pati Dostlari Ünye Baskani Habibe Argan ve üyeleri, Hayvan Haklari Federasyonu (Haytap) temsilcileri ile Ünye’de sokak hayvanlarini koruma ve beslemeye yönelik faaliyet gösteren dernek ve temsilcilerin katildigi toplantida hayvanseverler sahipsiz sokak hayvanlarinin yasadiklari sikintilari dile getirerek, Ünye Belediyesine taleplerini iletti.

Ünye Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Gürel baskanliginda gerçeklesen toplantiya, belediyenin Temizlik Isleri Müdürü Civan Ikinci hazir bulundu.

Hayvanseverler Ünye’de 7 noktada bulunan besleme noktalarinin ilçenin merkezdeki 18 mahalleye yerlestirilmesini ve ihtiyaç olan yerlerde sayinin artirilmasini istedi.

Ünye Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Gürel bu talebi yerinde bularak, hayvansverlerle is birligi halinde bekleme noktalarinin sayilarinin artirilmasi için çalisma yürüteceklerini ifade etti.

Hayvanseverler ikinci olarak, besleme noktalarina düzenli olarak mama birakilarak, düzenli besleme yapilmasini istedi.

Ünye Belediye Baskan Yardimcisi Gürel, haftanin 3 günü besleme yapildigini ifade ederek bunun sayisinin artirilmasi için çalisma yürüteceklerini söyledi.

Hayvanseverlerin diger talepleri ise, küpeli hayvanlara dokunulmamasi, küpesiz hayvanlarin kisirlastirilmasi, acil durumlarda yaralanan hayvanlarin ilk müdahalesi için hayvanseverlere destek verilmesi oldu.

Ünye Belediye Baskani Orhan Gürel ise, hayvanseverlerle is birligi halinde tüm sorunlarin giderilmesi için çalisma yürüteceklerini söyledi.

Ünye Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Gürel, “Vasfi orman olan bir arazimiz var. Buraya Doga Koruma ve Pilli Parklar Ünye Sefimiz Saygin Yildirim bey, Temizlik Isleri Müdürümüz, STK temsilcilerimiz, hayvanseverlerimizle gittik ve ön hazirlik yaptik. Bunun neticesinde de bugün bir araya geldik. Can tasiyan her canli kutsaldir. Buna bu pencereden bakiyoruz ve bakmaya da devam edecegiz. TBMM’de çikan yasada ilçe belediyelerine de yükümlülükler getirildi. Biz bu noktada da üzerimize düsen çalismalari yapacagiz. Bu baglamda hayvanseverlerimizin de fikirlerini almak, fikir-verisinde bulunmak üzere bu toplantiyi düzenledik.” dedi. 

Ünye KENT Haber



Aktüel

Aktüel Haberleri