Berberlere ateş ölçer şartı!

Berberlere ateş ölçer şartı!

11 Mayısta açılacak olan berber ve kuaförlerle ilgili uyulması gereken 9 ana tedbir kapsamında her berberin ateş ölçeri olacak. Müşteriler içeriye ateşleri ölçüldükten sonra alınacak.

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu Isletmecileri Federasyonu Genel Baskani Bayram Karakas, 11 Mayis'ta tekrar faaliyete geçecek berber ve kuaförlerin sürece hazir olduklarini belirterek alinan tedbirleri açikladi.

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu Isletmecileri Federasyonu Genel Baskani Bayram Karakas yaptigi açiklamada, federasyona bagli tüm meslek mensuplarinin yeniden faaliyete geçmeye hazir oldugunu söyledi.

Üyelerini gerekli hazirliklari yapmalari için önceden uyardiklarini ifade eden Karakas, bu kapsamda ihtiyaç duyulan tedbirleri almak için 4 günleri oldugunu ve bu zamani güzel degerlendireceklerini dile getirdi.

9 ana tedbir

Karakas, 11 Mayis itibariyla açilacak isletmelerin alacaklari tedbirleri 9 ana baslik altinda belirlediklerini belirterek, öncelikle tüm is yerlerinin randevu sistemi ile çalisacagini, is yerinde mutlaka ates ölçer bulunacagini bildirdi.Bayram Karakas, kapidan giren her müsterinin atesinin ölçülecegini ve bu ölçümlerin bir forma kaydedilecegini söyledi.

'Havlu ve peçete gibi ürünler tek kullanimlik olacak'

Müsterilere galos, maske ve eldiven verilecegini anlatan Karakas, isletmelerde mutlaka dezenfektan bulunacagini, havlu, peçete gibi ürünlerin de tek kullanimlik olacagini aktardi.

'Herkesin kullandigi ürün ayri olacak'

Ustalarin kesinlikle maske takacaklarini belirten Karakas, sunlari kaydetti:

'Kuaförlerde tek kullanimlik manikür, pedikür kitlerinden olacak. Müsteriler malzemelerini ya kendileri getirecek ya da tek kullanimlik malzemeler kullanilacak. Ruj, fondöten birden fazla kisiye kullanilmayacak. Herkesin kullandigi ürün ayri olacak.'

Karakas, çalisanlarin 2 beyaz is önlügü olacagini, bunlarin her aksam 60 derece sicaklikta yikanacagini ve ütülenecegi bildirdi.

Sosyal mesafenin korunacagini, koltuklar arasinda 1,5 metre mesafe olacagini belirten Karakas, bu önlemlerin 11 Mayis'a kadar alinmasini teminen hazirlandiklarini ifade etti.

Karakas, bu kurallara uymayan salonlarin sikayet edilmesi gerektigini de sözlerine ekledi.



Aktüel

Aktüel Haberleri