“Biz kişilerin değil, sistemin alternatifiyiz”

Saadet Partisi Ünye Belediye Başkanı Adayı Muhammed Samed Lacivert, Ünye’nin sürekli tekrarlanan sorunlarının çözümü konusunda, “Biz kişilerin değil, sistemin alternatifi olarak yola çıktık” dedi.

GÜNDEM 28.03.2024 09:00:00 540 0
“Biz kişilerin değil, sistemin alternatifiyiz”

Lacivert, göreve geldiğinde Ünye ile ilgili önceliğinin, üretim ve istihdama yönelik yatırımlar olduğuna işaret ederek, OSB, Küçük Sanayi Sitesi gibi projelerin ilk sırada olacağına vurgu yaptı. 

Ünye’nin AK Parti iktidarı döneminde yeterli yatırımı alamadığını vurgulayan Lacivert, yeterli yatırımı alsaydı bugün Ünye’nin uzun yıllardır süregelen sorun ve eksiklerinin konuşulmaması gerektiğine dikkat çekti.

“Özellikle seçim öncesi çıkan planlar projeler vaatler parlak kağıtlara basılmış büyük yalanlardır. Seçimden sonra yüzde 90'ı yapılmaz, hatta hatırlanmaz.” açıklamasıyla dikkat çeken Lacivert, Ünye’yi Ünyelilerle birlikte yöneteceklerini vurguladı.

Saadet Partisi Ünye Belediye Başkanı Adayı Muhammed Samed Lacivert, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, neden Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayarak, Ünye’nin öncelikli sorunları ve çözüm yollarını anlattı. 

Neden Ünye Belediye başkalığına talip…

Lacivert, Ünye’nin sıkıntılarının sürekli tekrarlandığını, bunların çözümü için Ünye Belediye Başkanı adayı olduğunu söyledi. 

Sorunların çözümü için projelerinin olduğunu ifade eden Lacivert, “Sorunların çözümü amacıyla adım atılmadığını, herhangi bir karar verirken ilgili kişi ve kişilerle istişare edilmediğini, Ünye'nin doğal güzelliklerinin korunmadığını, yönetimde gençlerin söz hakkının olmadığını, üretime destek sağlanmadığını ve kişiler değişse de sıkıntıların aynı kaldığını gördük. Kişilerin değil sistemin alternatifi olarak bu yola çıktık” dedi. 

Önceliğim üretim ve istihdam olacak

Saadet Partisi Ünye Belediye Başkanı Adayı Muhammed Samed Lacivert, Ünye’nin en büyük eksikliğinin üretim ve istihdam olduğunu vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Ünye’nin en büyük eksikliği üretim olmayışı ve akabinde gelen istihdam sıkıntısı. Biz Ünye'ye hizmet ediyoruz diye öncelikle konfor alanlarına değil, üretime destek verecek şekilde yatırımlar yapmalıyız. Üretimin olmadığı yerde kalkınma olmaz, bolluk bereket olmaz, aksine işsizlik olur. Bizim öncelikle tarım ve hayvancılığa destek vermemiz, Ünye Organize Sanayiye yatırımcı çekmemiz gerekiyor. Ünye her dönem bakan çıkarmış bir ilçe olduğu halde maalesef doğru yatırımlar yapılmadığı için gençlerimiz annesini babasını, anavatanını bırakarak gurbete gitmek zorunda kalıyor. Bizim önce bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Tabi bununla beraber pazar sıkıntısı, trafik sıkıntısı, sanayi sitesinin yetersiz oluşu gibi öncelikli büyük sıkıntılarımız da var. Katılımcı bir yönetim diyoruz ve plan projeleri; Sivil Toplum Kuruluşları ve halkla beraber oluşturmak istiyoruz. Ama bu zamana kadar yaptığımız görüşmelerimiz sonucunda bunun gerçekleşmediğini görüyoruz. Bizler her iki mahallenin birleşim noktalarına semt pazarları kurarak pazarcımızı Tabakhane Deresindeki yazın kokudan kışın soğuktan koruyacak, pazar yerini vatandaşımızın ayağına getirmiş olacağız. Trafik problemini doğuya ve güneye yeni yaşam alanları açarak merkezimizi yoğunluktan kurtaracak, araç trafiği yerine yaya trafiği ve bisiklet kullanımını özendireceğiz. Sanayi esnafımız şu anda eski tasarımlı ve kullanım alanı yetersiz dükkanlarda çalışmak zorunda kalıyor. Hatta yeni esnaflar sanayide yer bulamadığından bina altlarında mecburiyetten dükkan açmak zorunda kalıyor. Sanayinin hem önü, hem arkası açık arazi. Buraları sanayiye katarak modern dükkanlar ile esnafımıza nefes aldıracağız.” 

Ünye hak ettiği yatırımı alamadı

Ünye’nin AK Parti iktidarından hak ettiği hizmeti alamadığına vurgu yapan Başkan Adayı Lacivert, “Ünye hak ettiği yatırımı ve hizmeti alamadı. Almış olsaydı bugün ne sanayi sitesinin sıkıntısından, ne Tabakhane Deresinin batı yakasındaki yolun sıkıntısından, ne trafik sıkıntısından, ne sahil sıkıntısından, ne arka mahallelerin yol su gibi hizmet sıkıntısından ne de istihdam sıkıntısından bahsetmezdik. Maalesef hala bunlar bizim geçmişten gelip devam eden sıkıntılarımız. Geçtiğimiz süreçte maalesef beton dökmeye önem verildi. Bu yönetim anlayışının yaptığı beton ekmek, asfalt dökmek, gökdelenler dikmek. 1000 senede oluşan kumsalımızın üstüne beton döküldü ve bunun adına hizmet denildi. Bizim bu zamana kadar, dünyada 5 noktada Türkiye’de tek olan 26 kilometrelik sahilimizde bulunan manyetik kum ile marka haline gelmemiz gerekiyordu.” açıklamasında bulundu. 

Ünye’de istihdam ve üretimle ilgili çalışmalar ivedilikle yapılmalı

Ünye’nin istihdam sağlayacak her yatırıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Lacivert, “Önceliğimiz tarım,  hayvancılık ve üretime destek vermek. Bunu Ziraat Odası ve İlçe Tarım ile ortak projeler yürüterek; ata tohumuna dönüş sağlamak, ücretsiz toprak tahlilleri ve köylere göndereceğimiz Ziraat Mühendisleri ile modern tarıma geçiş yapmak ve bunun akabinde organize sanayinin faaliyetlerini artırarak taçlandırmak.” dedi. 

Ünye’yi Ünyelilerle yöneteceğiz

“Özellikle seçim öncesi çıkan planlar projeler vaatler parlak kağıtlara basılmış büyük yalanlardır. Seçimden sonra yüzde 90'ı yapılmaz, hatta hatırlanmaz.” açıklamasıyla dikkat çeken Lacivert, Ünye’yi Ünyelilerle birlikte yöneterek sorunları aşacaklarını vurguladı ve şunları söyledi:

“Bizler aksine yönetim anlayışlarımız ile vatandaşımızın huzurundayız. Mahalle meclisleri, gençlik meclisleri, kadın meclisleri, engelli meclisleri kurarak önce herkesin derdini sıkıntısını, dileğini, isteğini kendi dilinden kendi ifadeleriyle dinlememiz gerekiyor. Bunların sonucunda kısa orta uzun vadede çözümler için planlar oluşturmamız projeler çizmemiz gerekiyor. Bu plan projeleri oluştururken halkın iradesinin de bu plan projelerin içinde olması gerekiyor. Yani her mahallenin sıkıntısını eksiğini giderirken o mahalle sakini ile beraber karar vermemiz gerekiyor. Sonrasında belediye bütçesini de bu plan projeler doğrultusunda halkla beraber oluşturup hem şeffaf hem halk odaklı bir bütçe elde etmiş oluruz. Yani Ünye'yi Ünyelilerle yönetmiş oluruz. 

Köylüye destek olacağız

Ama bize en çok yararı olacağını düşündüğümüz yönetim anlayışımız köylüye vereceğimiz destek. Biz köylerde üretilen galdirik, melevcen, sütlücan, nivik, lahana, pazı gibi doğal ürünlerin üretimini özendireceğiz, destekleyeceğiz. Patent, paketleme ve tüm Türkiye'ye pazarlama ile hem yemek kültürümüzü yaşatacak hem tüm Türkiye’ye tanıtacak hem yeni istihdam sağlayacak, hem de köylümüze destek vermiş olacağız. Ayrıca Çarşamba günleri köylümüz ürünlerini pazara getirdiğinde akşam elinde kalanları Belediye bünyesinde satın alacak, soğuk hava deposunda muhafaza edip üreticimizi mağdur etmeyeceğiz.

En büyük eksikliğimiz OSB ve Küçük Sanayi Sitesi…

Ünye'de eksikliğini hissettiğimiz en büyük hizmet organize sanayidir, Küçük Sanayi Sitesinin büyütülmemesidir. Maalesef sanayi Sitesi'nde bulunan esnaf sayısı kadar dışarıda bina altlarında çalışan esnaf var. Yeni sanayi esnafına yer gösteremiyoruz, şu anda dükkanı olan esnaflar dükkanların küçüklüğünden tavanının yeterince yüksek olmayışından rahatsız. Hala bizim bu problemimiz çözülmedi. Organize sanayi hala tam anlamıyla faaliyete geçmiş değil. Şu anda biz üretim istiyoruz fakat üretmek isteyenin önüne duvar örülüyor, set olunuyor. Biz duvar olmayı bir kenara bırakalım yatırımcıların Ünye’ye yatırım yapması için aracı olacağız. Böylelikle istihdam sıkıntımızı bitireceğiz”

Seçmen bana niye oy versin?

Ünyeli seçmenin oylarına talip olan Saadet Partisi Ünye Belediye Başkanı Adayı Muhammed Samed Lacivert, neden oyların kendisine verilmesi gerektiğine ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

“Bu soruyu ikiye bölerek cevaplayabilirim. Öncelikle Ben İnşaat Mühendisiyim. Belediyecilik; planlama ve koordinasyon gerektirir ve bu teknik bir sorundur. Bu sorunların düzene girebilmesi için sağlam ekibinizin olması ve sizin de işi bilmeniz gerekir. Kadromuz kendi sınıfında tecrübeli, farklı iş alanlarından insanlar ile kurulu. İkinci olarak kişiler değişse bile sistemi değiştirmediğimiz sürece yönetim anlayışı aynı kalacak, bugüne kadar yaşadığımız şeyler farklı isimler ile tekrarlanacak. Ama biz sistemi değiştirmek istiyoruz. Vatandaşlara kendimizi anlatırken sistem anlayışlarımızı anlatıyoruz. Bizler kişilerin değil sistemin alternatifiyiz diyen tek partiyiz.”

Muhammed Samed Lacivert kimdir? 

Muhammed Samed Lacivert; 1999 doğumlu, Ünye'nin Hızarbaşı Kumarlı Mahallesi’nden. Giresun Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu. Ünye ve Zonguldak’ta farklı firmalarda çalışmış en son Zonguldak Düzce illeri arası yol projesini bitirdi. Ünye Saadet Partisi Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı görevini yürütürken 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan adayı oldu.

Ünye KENT Haber


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593