Ceren'in adı konser salonuna takıldı

Ceren'in adı konser salonuna takıldı

Ordu'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in adı Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'ndeki konser ve konferans salonuna verildi.

Salona verilen ad ile ilgili törene, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Adem Atik, bazi partililerin il ve ilçe baskanlari, Ceren Özdemir'in yakinlari ve sinif arkadaslari katildi.

Ordu'da ugradigi biçakli saldiri sonucu hayatini kaybeden üniversite ögrencisi Ceren Özdemir'in adi Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlari Fakültesi'ndeki konser ve konferans salonuna verildi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdogan, Müzik ve Sahne Sanatlari Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu'nun açilis töreninde yaptigi konusmada, Ceren'in bir cani tarafindan hayattan koparildigini söyledi. Aileyi ziyaret ettiginde, anne Güfer Özdemir'in kizinin adinin yasatilmasi yönündeki talebini kendisine ilettigini belirten Akdogan, senato karari ile fakültedeki en büyük salona Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu adini verdiklerini ifade etti. Akdogan, Ceren'in adini yasatacaklarini dile getirerek 'Ceren ruhen, kalben evladimiz olarak üniversitemizde, kendi fakültesinde adiyla yasiyor. Ceren bizim gönlümüzde hiç ölmemis gibi.' dedi.

Ceren Özdemir'in babasi Yilmaz Özdemir, kizinin adinin okudugu üniversitede yasayacak olmasindan dolayi duygulandigini dile getirerek 'Kizimin adinin burada, sahnede yasayacagini ögrendikten sonra mutlu olduk. Acimizi bir parça dindirmeye çalistik.' diye konustu.

'Kizimin hayali hep sahneydi'

Anne Güfer Özdemir ise kizinin adinin yasamasina vesile olan yetkililere tesekkür ederek 'Kizimin hayali hep sahneydi. Yasiyor olsaydi elbette bir sahnesi olacakti çünkü ona hazirlaniyordu ama olmadi, maalesef böyle oldu.' dedi.

Törene, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Adem Atik, bazi partililerin il ve ilçe baskanlari, Ceren Özdemir'in yakinlari ve sinif arkadaslari katildi.

'Siddet Bireyden Topluma' konferansi

Açilisin ardindan, ayni salonda Rektör Akdogan'in moderatörlügünde 'Siddet Bireyden Topluma' konulu konferans da düzenlendi.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlari Fakültesi 3. sinif ögrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralik 2019'da Altinordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulundugu binaya girerken ugradigi biçakli saldiri sonucu hayatini kaybetmisti.